ISPA, din nou în discuţie

ISPA, din nou în discuţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dumitru Nicolae spune că există şanse ca lucrările să se finalizeze la termen, astfel încât să nu pierdem finanţarea europeană *

„La proiectele ISPA se lucrează, este drept, nu în ritmul în care aş vrea eu”, a spus marţi primarul Dumitru Nicolae (FOTO). Recunoscând că sunt întârzieri în planul de lucru, primarul şi-a manifestat încrederea că, totuşi, până la sfârşitul anului se vor finaliza toate lucrările.

„Cel puţin pentru lucrările desfăşurate pe străzi, sunt perspective bune să terminăm la timp şi le vom termina, chit că voi merge personal, în fiecare zi, să verific”, a declarat primarul.

Dumitru Nicolae nu a dat un răspuns clar în privinţa repercusiunilor financiare care ar putea apărea în cazul în care proiectul ISPA nu s-ar termina la timp.

Astfel, în timp ce viceprimarul Mircea Cristea a spus că nefinalizarea la timp a lucrărilor va conduce la oprirea finanţării europene şi obligaţia municipalităţii de a termina pe banii proprii lucrările, primarul Dumitru Nicolae a dat de înţeles că aceasta ar fi una din variante.

O altă variantă în privinţa repercusiunilor  ar putea fi şi… returnarea întregii finanţări europene, un dezastru pentru comunitatea locală, având în vedere că proiectul ISPA este în valoare de 60 de milioane de euro!

„Dar nu vreau să mai comentez, pentru că nu are rost să comentăm înainte de vreme”, a spus primarul, convins că lucrările se vor termina la timp.

Pe de altă parte, Dumitru Nicolae nu împărtăşeşte soluţia viceprimarului Mircea Cristea, cu privire la finalizarea până la sfârşitul anului a staţiei de epurare, canalului colector şi staţiilor de pompare  - lucrări realizate de System Yapi.

În opinia viceprimarului, societatea turcească ar trebui să subcontracteze lucrările unor firme de construcţii locale. Primarul nu este de acord, pentru că „pentru subcontractare trebuie să faci licitaţie, iar procedurile durează câteva luni, timp în care se apropie termenul limită”.

Pe de altă parte, Dumitru Nicolae spune că firma turcească are probleme financiare (cauza principală a întârzierii lucrărilor) pentru că „noi, românii, nu le-am dat bani. Este vorba despre returnarea TVA, care ar fi trebuit să fie dată societăţii turceşti în termen de maxim 2 luni, dar care  nu s-a mai  primit de vreo 6 luni”.

Citit 1456 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.