Ionuţ Pucheanu pregăteşte o revoluţie în administraţia locală. ”Suntem singuri pe tarla, hai să facem lucrurile corect!”

Ionuţ Pucheanu pregăteşte o revoluţie în administraţia locală. ”Suntem singuri pe tarla, hai să facem lucrurile corect!”
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

Revoluţii în întreaga administraţie locală, de la comasarea unor instituţii din subordinea Primăriei, continuând cu Transurb şi încheind chiar cu aparatul propriu de specialitate al primarului. Asta anunţă, pentru acest an, Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

"O să vedeţi, de la începutul anul, nişte mici revoluţii administrative, şi vom ajunge la una mai mare. Restructurarea a tot ceea ce înseamnă cupola asta mare pe care o acoperă Primăria municipiului Galaţi. Veţi vedea dispărând societăţi din subordinea Primărie, comasarea lor în structuri mai suple din toate punctele de vedere. Încercăm să drămuim altfel banii. Veţi vedea mici sau mari schimbări atât de directori, cât şi de mentalitate şi de viziune", a explicat Ionuţ Pucheanu, în emisiunile TV "Deschide lumea" şi "Ediţie specială".

Dacă despre comasarea Clubului Sportiv Municipal cu Fundaţia Sportul Gălăţean aţi putut afla deja din ziarul "Viaţa liberă", edilul a mai nominalizat două structuri cel puţin controversate: Tehnopol şi Andreiana Juventus.

Transurb

"Dacă pariul primului meu mandat a fost oprirea hemoragiei de la Calorgal, al doilea pariu este Transurb. Din ianuarie-februarie, cel târziu, vom avea o viziune total schimbată asupra modului în care trebuie făcute lucrurile. Este singura gaură consistentă pe unde se scurg bani ce ar putea fi folosiţi într-o cu totul şi cu totul altă măsură şi în cu totul şi cu totul alt mod. Nu vor fi neapărat disponibilizări la Transurb, cel mai probabil în zona TESA, ceva-ceva", a explicat primarul.

Primărie îmbătrânită

În ceea ce priveşte Primăria în sine, la jumătatea anului va avea o organigramă nouă, susţine edilul-şef: "Sunt compartimente mult prea stufoase, unde productivitatea nu e nici pe departe cea dorită, există compartimente unde e nevoie de forţă de muncă. Fiind funcţionar publici, pot fi trecuţi dintr-o parte în alta extrem de lejer, pentru a avea plusvaloare. Nu înseamnă musai disponibilizări. E o Primărie într-o oarecare măsură îmbătrânită. Sunt destui care urmează să iasă la pensie în 2021, ceea ce înseamnă că se vor elibera posturi. Pentru că sunt zone cu prea mulţi oameni, care se bat… nu pot să spun cum, vor fi mutaţi între compartimente. Compartimente din subordinea fiecărei direcţii vor dispărea ori vor ajunge într-o zonă cu mult mai suplă", a declarat Pucheanu.

Riscuri asumate

Întrebat despre determinarea de a face aceste schimbări şi despre efectele nepopulare ale acestor măsuri, Ionuţ Pucheanu a replicat: "Nu mai am nicio scuză! Avem consiliu, avem majorităţi, nu se mai pune problema de negocieri nu ştiu cât de politice. Suntem singuri pe tarla, hai să facem lucrurile corect! Şi dacă nu va fi corect, voi fi primul care va răspunde. N-am să mai fiu primar pentru un al treilea mandat, da. Dar oricui va veni după mine am pretenţia să-i fi lăsat lucrurile în ordine. Dacă, 30 de ani, nimeni n-a avut curajul să pună piciorul în prag, uite că a venit Gigel Nebunul care face ce trebuie. Chestiile astea de genul «ăla este a lu’… verişor de cumătru», nu! Dacă e atât e bun, cel mai probabil îşi va găsi loc pe piaţa liberă".

Citit 8758 ori Ultima modificare Luni, 11 Ianuarie 2021 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.