Un gard, o capelă şi două capete de linie - şapte milioane de lei. Primele investiţii propuse de Direcţia Infrastructură

Un gard, o capelă şi două capete de linie - şapte milioane de lei. Primele investiţii propuse de Direcţia Infrastructură
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Refacerea gardului Maternităţii "Buna Vestire", reparaţia capitală a capelei Cimitirului „Sf. Lazăr” şi amenajarea capetelor de linie din Micro 19 şi Bariera Traian par să fie priorităţile Direcţiei Dezvoltare, Infrastructură şi Lucrări Publice pentru 2021. Sunt primele obiective de investiţii ale căror costuri au ajuns la comisiile Consiliului Local Galați. Pentru că este important ca gălăţenii să afle la cât sunt evaluate lucrările, vă prezentăm cele mai importante date din proiectele de hotărâre. 

Două tipuri de împrejmuire

Nu mai puţin de 892.423 de lei este valoarea totală a investiţiei pentru „Refacere gard Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie «Buna Vestire»”. Este vorba despre o împrejmuire de 242 ml, trei porţi auto şi două pietonale. Proiectul propune două tipuri de gard. Pe latura de vest (72,5 ml) vor fi stâlpi din beton armat cu înălţimea de 215 cm, care se vor încastra în fundaţii rigide din beton armat, zidărie de BCA 200 x 240 x 600mm, pe lăţimea de 20 cm şi realizare grindă de soclu din beton armat. Pentru latura de nord-vest (169,5 ml) se propune o împrejmuire tip II: montare stâlpi din beton armat cu înălţimea de 215 cm, care se vor încastra în fundaţii rigide din beton armat, panouri de gard din fier masiv forjat amprentat cu înălţimea de 2 m, realizare grindă de soclu din beton armat. Durata de realizare este de 12 luni, iar sursa de finanţare buget local/ împrumut.

Reparaţii capitale pentru o capelă

Conform documentelor, valoarea totală a reparaţiilor capitale de care are nevoie capela Cimitirului „Sf. Lazăr” se ridică la 1.186.057 de lei, pentru o suprafaţă construită de 344,40 mp, iar desfăşurată de 681 mp. Lucrările vizează: anveloparea clădirii, refacerea tâmplăriei exterioare şi interioare, a finisajelor interioare, pardoselilor, învelitorii şi a stratului suport, refacerea amenajărilor exterioare, a instalaţiilor electrice, sanitare, termice, înlocuirea aparatelor de aer condiţionat şi montarea unui sistem de supraveghere video. Durata de realizare este tot de 12 luni, iar sursa de finanţare buget local/împrumut.

Refacerea capetelor de linie

Pentru „Amenajare de staţii capăt de linie” Micro 19, respectiv Bariera Traian, sumele propuse sunt substanţiale. În Micro 19, valoarea totală a investiției este de 2.530.834 de lei, pentru o suprafață teren amenajată de 3.460 mp, respectiv suprafaţă construită 103,65 mp. Prin proiect sunt prevăzute următoarele lucrări: construire dispecerat, realizarea a șase peroane noi, cu copertine deschise, individuale pentru fiecare peron, pe structură metalică pentru umbrire și protecție la intemperii a călătorilor, amenajare spațiu public urban cu alei pietonale și spații verzi, cu mobilier urban, amenajare spațiu pentru montare rasteluri biciclete, marcaje rutiere și semne de circulație la intrarea și ieșirea autovehiculelor de transport în comun din stație, semne luminoase pentru semnalizarea peroanelor și accesului în clădirea terminal.

În Bariera Traian se propune: construirea unei clădiri cu destinaţia de terminal, amenajarea platformei de îmbarcare/debarcare călători, construirea a două copertine (una dispusă perimetral trotuarului existent și una propusă central pe suprafața a patru peroane), amenajarea platformei de parcare autoturisme, sistematizarea circulațiilor vehiculelor și a pietonilor, amenajare de spații verzi, amenajarea spațiului din jurul clădirii terminal prin spații verzi și alei pietonale amenajate cu mobilier urban. În acest caz, valoarea totală a investiţiei se ridică la 2.494.720 de lei pentru suprafaţă de teren amenajată de 3.303 mp, respectiv suprafaţă construită de 282 mp. Pentru fiecare dintre amenajări durata de realizare este de 12 luni, sursa de finanţare fiind bugetul local.

Rămâne de văzut ce vor spune aleşii despre costurile acestor lucrări propuse de Direcţia Dezvoltare din cadrul Primăriei, condusă de ing. Cristian Capeţis.

Citit 3874 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Februarie 2021 14:58

7 comentarii

 • postat de d.s.
  Luni, 18 Ianuarie 2021 19:26
  89.137.230.***
  Stiti care e problema in tara asta? Eu ca privat daca vreau sa fac vreo 2-3 strazi din banii mei ca sa nu mai astept primaria sa faca in 10 ani, nu sunt lasat. Deci repet..din banii mei..rapid si eficient! Asfaltat, conducte noi, canalizare etc. NU sunt lasat! Asa sunt legile si oamenii in tara asta!
  0
  7
  Raportează
 • postat de Ion
  Luni, 18 Ianuarie 2021 16:54
  5.13.155.***
  La ce ne tot trebuiesc garduri la toate institutiile si parcurile si cimitirele?
  Cine sare gardul la spital? Gravidele cu nou-nascutii?
  Avem sisteme de supraveghere video, servicii de paza platite din bani publici, etc.
  5
  6
  Raportează
 • postat de Galatean
  Luni, 18 Ianuarie 2021 14:57
  95.76.2.***
  Apropo de cimitire, in special Eternitatea.

  Toata lumea are nevoie, odata si odata, de un loc unde sa-si duca somnul de veci!

  Cimitirele trebuie bine coordonate prin intretinrea fiecarui loc de veci concesionat, urmarindu-se vechimea si lipsa de apartinatori, multe morminte lasate de izbeliste, fara plata impozitelor anuale, deci administratia, prin hotarare de Consiliu Local, sa faca demersuri si, in cazul ca nu gaseste apartinatori, locurile de veci respective sa fie puse la dispozitia altor cetateni prin deshumare, construindu-se osuare in locuri speciale!

  Toata lumea, in special primarii, care s-au perindat la primaria Galati, au fugit de asemenea actiuni care sunt de interes cetatenesc!

  Nu inteleg de ce sa cauti loc pentru noi cimitire cand in cele existente se pot elibera mormintele vechi care nu mai au apartinatori de peste 100 de ani, cazul la Eterniatea!!

  In toate campaniile electorale, de la 89 incoace, nu am vazut proiecte privind gospodarirea cimitirelor, constructia de osuare, reparararea aleielor, administratiile gaselinta de afaceri cu locuri de veci, desi aceasta problema este extrem de importanta pentru comunitate, poate prima de pe lista a unui primar!

  Dar cetatenii au tacut, votand cu capul in traista, desi aceasta problema este a tuturor!
  1
  5
  Raportează
 • postat de eju
  Luni, 18 Ianuarie 2021 13:47
  136.255.148.***
  PENTRU LOCURILE DE VECI RESPECTIV TOT CE ESTE IN CIMITIR PLATIM CATRE ADMINISTRATIA CIMITIRELOR CARE ESTE COORDONATA DE PRIMARII. SA VEDETI CE TALENTE FAC MADAMELE DE LA CIMITIR CU ANGAJATII SI CHIAR GROPARII. SA NU DEA DOMNUL SA AVETI NEVOIE DE ASTFEL DE PERSOANE SI SA VEDETI CAT A BANET VA TREBUIE. ASTA PTR. CA SUNTEM UTIMII OAMENI, PENTRU CA NU VREM SA PUNEM NIMIC LA PUNCT . NE ESTE LENE SA CEREM SOCOTEALA SI LA BANII NOSTRI DIN PUNGA PRIMAREI DAR SA MAI FACEM SI ORDINE.
  0
  6
  Raportează
 • postat de Cum rămâne cu Drumurile din Cimitir?
  Luni, 18 Ianuarie 2021 13:01
  81.12.149.***
  Înaintea reparării acestei Capele mai bine aţi repara DRUMURILE INTERIOARE din CIMITIRul Sf. Lazăr!
  Toată lumea se întreabă de ce nu se repara drumurile din Cimitir de către SC GOSPODĂRIRE URBANĂ S.A.?
  Dar aceştia dau vina pe Primărie. Până la urmă am vrea să ştim şi noi cine răspunde de aceste alei din Cimitir, care arată ca după război şi îţi strici maşinile, iar pentru asta mai şi plăteşti o taxă de acces în interior!
  Poate se face şi un reportaj pe tema asta de către jurnaliştii gălăţeni..
  0
  20
  Raportează
 • postat de mirel
  Luni, 18 Ianuarie 2021 11:47
  136.255.134.***
  Cand o sa se gandesca cineva sa asfalteze macar suta de m de la intrare pana in troita ? Sare mortul din masina de cate gropi sunt .
  0
  16
  Raportează
 • postat de Nea Luce
  Luni, 18 Ianuarie 2021 08:59
  86.124.200.***
  ..Reparatii capitale pentru capela cimitirului " Sf Lazar "...Daca se face cu una dintre firmele de partid, o sa dureze cam cat a durat renovarea pietii din Micro 17. ( adica Dumnezeu cu mila..) In timpul acesta, cimitirul va primi noi "locatari" pe aleile rutiere ( pentru ca pe cele dintre morminte deja aproape nu mai este loc ) sau, cand si acestea vor fi epuizate, pe spatiul dintre blocurile adiacente...Si cu toate acestea "sfintele FETE " se opun indarjit ( aidoma pisicii careia vrei sa-i administrezi otet ) si numai la ideea construirii unui crematoriu uman, util acelora care ar apela la o metoda mai "ecologica" si economica pentru societate, de a incheia socotelile cu aceasta dimensiune...
  4
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.