Cine înlătură un pericol public? Autorităţile pasează motanul de la una la alta

Cine înlătură un pericol public? Autorităţile pasează motanul de la una la alta
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Sâmbătă, 16 ianuarie, în jurul orei 18.00, la intersecția străzilor Portului şi Navelor, a avut loc un accident rutier. Mai exact, o mașină a intrat cu viteză în stâlpul de electricitate aflat în intersecție, distrugându-l în totalitate. Acesta a rămas atârnat, fiind ținut în picioare doar de cablurile cu care este legat de ceilalți stâlpi de beton din zonă.
Pentru că stâlpul reprezintă un pericol major pentru pietoni și autovehicule, a fost anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), care însă şi-a declinat competența. Drept urmare, vecinii au sunat la Primăria Galați, răspunsul fiind "nu este treaba noastră, ci a firmei care se ocupă de iluminatul public din oraș, respectiv Flash Lightning". Apelul către această firmă le-a adus oamenilor îngrijoraţi un răspuns aproape similar, motivaţia fiind că stâlpul aparține municipalităţii, iar proprietarul este cel obligat să remedieze problema.
În prezent, la câteva zile de la accident, situația este aceeași, stâlpul reprezintă în continuare un pericol pentru toată lumea, iar autoritățile pasează motanul rezolvării situaţiei de la una la alta. Aşteptăm să se întâmple o tragedie, domnilor?

UPDATE 19 ianuarie, ora 16.30. "Ca urmare a apariției articolului intitulat „Cine înlătură un pericol public? Autorităţile pasează motanul de la una la alta” facem următoarele precizări. Stâlpul respectiv nu este în patrimoniul Primăriei municipiului Galați. După accident, stâlpul a devenit într-adevăr un pericol, motiv pentru care reprezentanți ai Primăriei s-au sesizat și au cerut proprietarilor rețelelor să intervină pentru securizarea cablurilor, astfel încât stâlpul să poată fi îndepărtat cât mai repede, lucru care s-a întâmplat deja." (Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați)

Citit 3397 ori Ultima modificare Marți, 19 Ianuarie 2021 17:29

3 comentarii

 • postat de Galatean ingrijorat
  Miercuri, 20 Ianuarie 2021 10:00
  81.12.150.***
  Cu doua seri inainte, joi, in jurul orelor 18.30, un alt WV negru a intrat in cladirea Palatului Navigatiei, distrugand doua autovehicule parcate si "mutand" , pur si simplu, o jardiniera de aproape 200 kg pana in peretele cladirii. Acest lucru dovedeste ce viteza a avut !!!
  Daca erau pietoni era jale !
  Bineinteles ca in scurt timp au sosit alte 3 buc "masini de masini" care au 'analizat" situatia creata.
  Faleza si strada Portului au devenit piste de concurs.
  Aviz autoritatilor.
  0
  25
  Raportează
 • postat de Marius
  Marți, 19 Ianuarie 2021 21:53
  5.13.219.***
  Incidentul rutier nu este primul si nu va fi nici ultimul! Pe acest segment rutier de faleza superioara-Palatul de navigatie- Liceul de Marina, se circula in fiecare zi din saptamana dupa orele 20.00 si pana spre dimineata si in tot wekendul, cu viteze ametitoare de peste 100-150 km pe ora, desi limita admisa este de 60 de km pe ora! Acest segment rutier a fost transformat in ultimii 2 ani, de catre cei cu motoare puternice modificate si zgomotoase (masini si motociclete) , in circuit de testare si viteza, deoarece politia rutiera sau autoritatile statului care ar trebui sa-i opreasca si sa aplice legea-ex. RAR, nu fac nimic cerand doar mariri salariale.
  Constant, exista chiar grupuri de cate 2, 3 sau chiar 4 masini care ruleaza cu pedala de acceleratie la fund, punand astfel la risc alti participanti la trafic, pietoni, mediu, etc...
  Segmentul rutier reprezinta si drumul de iesire spre vama Giurgiulesti iar moldovenii mafioti cu droguri arme si masini poluante, nu sunt opriti din goana lor nebuna.
  In aceste conditii, administratorul rutier mentine inexplicabil viteza admisa la 60 de km/ora, desi in zona exista parcul din port, liceul de marina treceri de pietoni si multe societati comerciale, fara a instala camere de supraveghere sau supratraversari pentru cresterea sigurantei. Viteza ar trebui limitata la 50, construite supratraversari ca si pe Traian si urmarita viteza cu radare.
  Pana cand, domnilor inconstienti!? Trebuie sa apara morti pentru ca voi sa va treziti si sa aplicati legea!?
  2
  24
  Raportează
 • postat de Calator
  Marți, 19 Ianuarie 2021 04:18
  5.13.196.***
  Erau niste tineri copilasi din Braila la volanul unui VW cu care au intrat in stalp in acea zona , venisera si taica-su din Braila sa-si vada isprava copilului si mai apoi sa-si ridice masina dupa cate-va ore , ce- de la PL stiu mai multe ca au fost urcati in masina lor
  2
  23
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.