Cine înlătură un pericol public? Autorităţile pasează motanul de la una la alta

Cine înlătură un pericol public? Autorităţile pasează motanul de la una la alta
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Sâmbătă, 16 ianuarie, în jurul orei 18.00, la intersecția străzilor Portului şi Navelor, a avut loc un accident rutier. Mai exact, o mașină a intrat cu viteză în stâlpul de electricitate aflat în intersecție, distrugându-l în totalitate. Acesta a rămas atârnat, fiind ținut în picioare doar de cablurile cu care este legat de ceilalți stâlpi de beton din zonă.

Pentru că stâlpul reprezintă un pericol major pentru pietoni și autovehicule, a fost anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), care însă şi-a declinat competența. Drept urmare, vecinii au sunat la Primăria Galați, răspunsul fiind "nu este treaba noastră, ci a firmei care se ocupă de iluminatul public din oraș, respectiv Flash Lightning". Apelul către această firmă le-a adus oamenilor îngrijoraţi un răspuns aproape similar, motivaţia fiind că stâlpul aparține municipalităţii, iar proprietarul este cel obligat să remedieze problema.

În prezent, la câteva zile de la accident, situația este aceeași, stâlpul reprezintă în continuare un pericol pentru toată lumea, iar autoritățile pasează motanul rezolvării situaţiei de la una la alta. Aşteptăm să se întâmple o tragedie, domnilor?

UPDATE 19 ianuarie, ora 16.30. "Ca urmare a apariției articolului intitulat „Cine înlătură un pericol public? Autorităţile pasează motanul de la una la alta” facem următoarele precizări. Stâlpul respectiv nu este în patrimoniul Primăriei municipiului Galați. După accident, stâlpul a devenit într-adevăr un pericol, motiv pentru care reprezentanți ai Primăriei s-au sesizat și au cerut proprietarilor rețelelor să intervină pentru securizarea cablurilor, astfel încât stâlpul să poată fi îndepărtat cât mai repede, lucru care s-a întâmplat deja." (Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați)

Citit 3675 ori Ultima modificare Marți, 19 Ianuarie 2021 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.