Cota de 50 la sută la impozitul pe autoturisme, suspendată
Foto: Marian Calestru

Cota de 50 la sută la impozitul pe autoturisme, suspendată
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Începând de joi, 21 ianuarie 2021, gălăţenii care îşi plătesc obligaţiile la bugetul local nu vor mai fi nevoiţi să suporte din buzunar şi majorarea de 50 la sută aplicată impozitului pe autoturisme. În schimb, trebuie să ştie că impozitele şi taxele locale pe care le achită sunt indexate cu 3,8 la sută, rata inflaţiei.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă”, luni, 18 ianuarie 2021, Instituţia Prefectului Judeţului Galaţi a cerut Tribunalului Galaţi - Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal constatarea nulităţii absolute parţiale a cotei adiţionale de 50 la sută aplicată la impozitul pentru autoturisme. Acţiunea în contencios administrativ  a fost formulată în conformitate  cu prevederile Codului Administrativ, ale Legii privind contenciosul administrativ, şi ale Codul fiscal, precizează Prefectura. Conform prevederilor legale, până la soluționarea cauzei, prevederile atacate sunt suspendate de drept. Numai că acest fapt trebuia comunicat şi funcţionarilor de la centrele Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale, şi operat şi pe platforma Ghişeul.ro,

Conform Primăriei, suspendarea cotei de 50 la sută aplicată autoturismelor a fost realizată încă de miercuri seara pe platforma Ghişeul.ro. Iar de joi dimineaţă se aplică şi la casieriile Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale.

În cazul în care instanţa va da câştig de cauză Primăriei, gălăţenii care au plătit impozitul pe autoturisme fără cota de 50 la sută vor fi nevoiţi să achite diferenţa.

Citit 3909 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021 03:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.