Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Contractul pentru "Construcția Variantei de Ocolire Tecuci - rest de executat", în valoare de 41.735.534,38 lei fără TVA, a fost semnat vineri, 16 aprilie 2021, de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu Asocierea SC Mavgo Holding SRL – SC Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL (fosta SC Aqua Parc SRL) – SC BDU Maxi Construct SRL – Hydrostroy AD. Perioada contractuală de execuție a lucrărilor este de 12 luni, iar perioada de garanție este de 60 de luni.

„Varianta se desprinde din DN24, traversează cu un pasaj superior DN24 și linia CF Mărășești - Tecuci la km 0+385,95, continuă în aliniament până la intersecția la nivel cu DJ252H la km 2+490, traversează cu pasaj superior linia CF Făurei - Tecuci la km 6+416,29 și se finalizează la km 6+945 (echivalent cu km 6+801,29), la intersecția cu DN25”, precizează CNAIR.

După cum aţi mai putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, după nouă ani de construcţie, centura a ajuns la un stadiu fizic de aproximativ 58 la sută, după ce au fost reziliate două contracte de lucrări şi un contract de finanţare europeană.

Reamintim că primul constructor a fost firma portugheză Sociedade De Construcoes Soares, care a subcontractat lucrările firmei gălăţene Atlas SA. Al doilea constructor a fost Asocierea SC Eurocogen Filiala Aninoasa SRL – Aleandri SPA – Pasquale ALO’ SRL.

Nu ne rămâne decât să sperăm că măcar al treilea constructor va duce investiţia la bun sfârşit!

Primarul municipiului Tecuci, Lucian Costin, care a găzduit în sediul administraţiei locale semnarea contractului, este optimist: „Sunt bucuros și optimist! Asta înseamnă că în 12 luni vom circula pe acest tronson, iar beneficiile pentru oraș sunt imense. Sper într-un constructor serios, capabil, care să execute lucrări de calitate. De altfel, termenul de garanție al lucrărilor este de 60 de luni de la data finalizării. Le mulțumesc celor de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România și fostului ministru al Transporturilor, Lucian Bode, cel care a urgentat în mandatul său reluarea procedurilor pentru finalizarea şoselei de centură”, a precizat Lucian Costin, primarul municipiului Tecuci. 

 

Citit 1001 ori Ultima modificare Marți, 20 Aprilie 2021 19:56

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro