Atribuirea locurilor în parcări, în dezbatere publică. Regulament propus de Primăria Galaţi

Atribuirea locurilor în parcări, în dezbatere publică. Regulament propus de Primăria Galaţi

Marian Calestru
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)
64 comentarii

Un proiect al regulamentului de atribuire a locurilor în parcările de reședință din oraș a fost lansat în dezbatere publică de Primăria municipiului Galaţi atât pe site-ul propriu www.primariagalati.ro, cât şi la sediul din strada Domnească nr. 54. Propunerile, sugestiile sau opiniile persoanelor interesate pot fi depuse zilnic, până în data de 25 aprilie 2021.

„Se aprobă tariful de bază al abonamentului pentru utilizarea unui loc de parcare în parcările de reședință în cuantum de 250 lei/an. Perioada pentru care se atribuie locurile de parcare este de trei ani, primul an fiind considerat cel următor organizării procedurii de atribuire”, prevede proiectul de regulament supus dezbaterii publice. Vă prezentăm cele mai importante prevederi.
Conform documentului, atribuirea locurilor de parcare din parcările de reședință se poate realiza doar către persoanele cu domiciliul/reședința în municipiul Galați, în zona de deservire a parcării, care nu figurează în evidențele fiscale ale Primăriei cu obligații de plată restante către bugetul local şi au în proprietate/folosință un autoturism. „Autoturismul trebuie să fie cu inspecția tehnică periodică valabilă, să aibă asigurarea RCA valabilă și să fie declarat și înregistrat în evidențele fiscale ale Primăriei Galați”, precizează regulamentul.
„Nu vor fi admise la procedura de atribuire a locurilor de parcare de reședință persoanele fizice care: nu pot dovedi domiciliul/reşedinţa în imobilele arondate parcărilor de reședință; deţin garaje amplasate în zonă; nu deţin un autoturism în proprietate/folosință”, se arată în document.
Conform proiectului, se va organiza licitaţie în cazul în care un loc de parcare va fi solicitat de mai multe persoane: „Preţul de pornire al licitaţiei îl reprezintă valoarea tarifului de bază pentru parcare de reședință. Pentru cazurile în care atribuirea locurilor de parcare se va face prin licitaţie publică cu strigare, saltul de licitaţie se stabileşte la valoare de 10 lei”.
„În cazul ocupării locului atribuit de către un alt vehicul, titularul abonamentului pentru locul respectiv poate solicita ridicarea vehiculului respectiv la numărul de telefon înscris pe abonament sau pe indicatoarele de parcare. Pentru efectuarea ridicării, echipajele se vor prezenta la locul respectiv, dispeceratul având obligaţia de a informa solicitantul despre perioada în care poate ajunge un echipaj de ridicare. Se vor ridica cu prioritate vehiculele care ocupă locurile de parcare rezervate şi marcate pentru persoanele cu handicap accentuat sau grav”, se precizează în document.
Opiniile gălăţenilor cu privire la regulament pot fi transmise: prin formularul on-line ce poate fi găsit pe www.primariagalati.ro, pe adresa comunicare
primariagalati.ro, la Registratura Generală a primăriei sau prin poștă la adresa instituției din Galați, strada Domnească nr. 54. Detalii pot fi obținute la numărul de telefon 0236.307.798.

Citit 8150 ori Ultima modificare Luni, 19 Aprilie 2021 00:18

64 comentarii

 • postat de Consiler parcari Marți, 20 Aprilie 2021 19:06 89.137.230.*** Link la comentariu
  3
  5

  In toate orasele din Romania unde nu e taxa pentru parcare ( aceasta taxa e oricum ilegala pentru ca primarul nu e stapan pe terenul din cartiere sau din jurul blocurilor si oamenii oricum platesc impozite si taxe mari la masini) toti posesorii de auto au loc sa isi parcheze masinile. Nu gasesti loc unde parcai de obicei nu este nicio problema..te duci 2-10 metri mai departe si tot gasesti. Doar daca parcarile nu sunt cu taxa si cu plata toti posesorii de auto vor avea loc cum au avut loc si pana acum fara sa se certe de la loc de parcare.

  - Daca un cetatean cumpara loc de parcare si pleaca in concediu lumea stie ca e loc platit dar nu stie cand vine din conediu si ramane loc neocupat in timp ce restul nu vor avea unde sa parcheze si vor fi nevoiti sa isi duca masina pe camp si de acolo sa se intoarca cu bicicleta depozitata in portbagaj. Dar ce te faci cand ai de carat bagaj greu?! Ce te faci cand te duci in vizita la rude sau undeva si nu ai unde parca pentru ca toate sunt cu plata sau daca cei bogati cumpara 3 locuri pentru ca au 3 masini si tu cu loganul si cu salariul minim nu ai cum sa mai faci fata la inca o taxa ilegala si aberanta.

  - Greseala pe care o fac guvernantii e ca nu construiesc blocurile si cu parcare subterana . In alte tari cel putin la blocurile cu 4-5 etaje sunt parcari sub bloc pentru toti locatarii si cu lift adica o masina jub si una deasupta. Se apasa pe buton si vina masina apoi se muta la loc. Ingenios si simplu. Mai priviti si voi pe internet.

  - Se pot face foarte multe locuri de parcare pentru ca sta bordura aic cu pamant degeaba si nici flori nu sunt dar nu se face loc de parcare acolo cum a facut durbaca la inceput. Pe acea portiune generatoare de praf si noroi de la bordura oricum nu e nimic si sunt mii de astfel de locuri si nici pietonii nu circula pe acolo si oricum au loc. De exemplu am identificat in cartier langa o centrala un petec de pamant pe care e si ciment aruncat in care au loc 3 masini dupa o amenajare simpla.

  - In parcarile unde s-au demolat garajele se mai poate face o parcare desupra celor existente la sol..cativa piloni si placa de beton si ai dublat suprafata. Simplu si fara sa strici parcarea existenta. Cum sunt si parcarile de la mallurile mari pe nivele. Stiti voi..

  - In parcarile cu plata de langa magasine pe strada brailei si altele o sa observati ca sunt goale si ca e incomod pentru lume sa se chinuie o ora sa plateasca parcarea ca sa se duca sa isi ia un covrig de acolo sau o felie de pizza ori ceva de la farmacie. Deci nu aca nu are omul 1,50 de parcare dar ii vine greu si nu are nici marunt la el sau bani pe telefon si parcheaza pe alte strazi.

  Tragand o concluzie pana nu se creeaza locuri de parcare pentru toti cei care au auto in oras si pentru cei care viziteaza orasul sau rudele Parcarile trebuie sa fie Gratuite si astfel au loc toti si se gasesc locuri de parcare inca.

  Prin introducerea taxelor pe parcare sau abonament nu vor mai fi locuri de parcare

  Raportează
 • postat de john Marți, 20 Aprilie 2021 08:51 86.124.112.*** Link la comentariu
  2
  9

  Obosiți funcționari în primăria asta Galați,a-ți dat-o în bară cu autorizarea balcoanelor,acum o dați în prostie cu parcările,sunteți faliți,nu mai aveți bani de salarii și încercați pe orice cale să împovărați contribuabilii??? Luați de aici o sugestie dacă sunteți așa împovărați de gânduri,întâi terminați toată infrastructura de dezvoltare a orașului,plecând de la demolarea garajelor și până la terminarea străzilor și definitivarea parcărilor și atunci veniți cu plata parcărilor,dacă nu poate vă doriți manifestații în fața primăriei???

  Raportează
 • postat de eu Marți, 20 Aprilie 2021 08:35 89.137.229.*** Link la comentariu
  10
  10

  O masura foarte buna.Sunt familii cu doua masini si de obicei au si masina de serviciu(uneori o furgoneta).Pur si simplu ocupa jumate de parcare.Masinile de serviciu nu au ce cauta in parcarea de resedinta-parerea mea.

  Raportează
 • postat de maricut dumitru Luni, 19 Aprilie 2021 15:24 78.96.80.*** Link la comentariu
  8
  23

  Domnule care detii vremelnic postul de primar,ai terminat cumva cu demolarea bateriilor de garaje din galati si le-ai transformat in parcari?Ai mai avut o tentativa de genul asta in mandatul trecut si nu ai puso in practica,aducand ca argument numarul mare de masini si a locurilor putine de parcare amenajate.Ai inceput sa realizezi ceva bun in orasul asta prafuit,domnule nu da cu piciorul propunand niste lucruri aberante.Daca doresti sa aduni mai multi bani pentru administrarea orasului ,ar fi cazul sa gasesti metode fiabile si nu asemenea aberatii care sa produca haos.Eu unul cred ca noi galatenii nu ne dorim sa ne dam in cap unul altuia pentru un loc de parcare.

  Raportează
 • postat de PC Luni, 19 Aprilie 2021 14:34 86.124.200.*** Link la comentariu
  4
  19

  In Galati in acest moment nu sunt asigurate locuri de parcare pt toate masinile existente.
  Cu noul regulament de atribuire a locurilor de parcare -care prevede dreptul de a utiliza locul de parcare 24 ore - vor fi necesare 2 locuri de parcare pentru fiecare masina (locul atribuit care nu poate fi ocupat de alcineva si locul unde te deplasezi cu masina - la serviciu, la sala de sport, in zone comerciale fara parcari, la medic, la primarie, la politie, la scoala pt sedinta cu parintii, etc).
  Initiatorul regulamentului de atribuire a locurilor de parcare poate da un raspun sau o solutie?????????

  Raportează
 • postat de adina Luni, 19 Aprilie 2021 12:33 82.79.132.*** Link la comentariu
  3
  12

  Pe strada 1 decembrie un proiectant incult nu a prevazut loc de parcare in fata blocului.A facut pista de biciclete foarte lata,cea cu flori,spatiul verde la fel ca si cea pietonala si sutele de masini stau parcate pe unde pot.Au spus ca demoleaza garjele dintre bolcul A,B,C si fac locuri de parcare.Dar cand,nu se vede nimic.Proiectantul nu trebua sa prevada acest lucru?si mai vor bani pe locurile de parcare?Eu sunt persoasna cu handicap si nu am unde sa-mi parchez masina,eu ce fac cu ea o urc pe bloc?cand reglementati problema parcarilor din zona DOMNULE PRIMAR?

  Raportează
 • postat de Nicu Luni, 19 Aprilie 2021 11:38 86.124.203.*** Link la comentariu
  1
  9

  Nici nu s-a hotarat si au si inceput repetitiile.
  Vezi: https://www.viata-libera.ro/eveniment/162728-s-au-certat-pentru-locul-de-parcare.

  Raportează
 • postat de Zap Luni, 19 Aprilie 2021 11:16 5.13.190.*** Link la comentariu
  10
  8

  Bai "sugestie", daca tu esti boschetar fara masina e treaba ta, dar nu te apuci tu sa legiferezi pt noi ceilalti.
  Ca daca erau locuri de parcare cu plata chiar si si botul calului nu isi lua lumea masini.

  Asa ca mai fa tu pasi, securistule ! Toti ofticatii care nu au masina sau bosorogii de 90 de ani turnatori se apuca sa isi dea cu parerea pe aici !

  Raportează
 • postat de radu Luni, 19 Aprilie 2021 10:25 81.12.150.*** Link la comentariu
  5
  9

  Cand aveam garaj luati impozit 250 lei. Acum dupa ce l-ati demolat vreti tot 250 lei pentru un loc de parcare?

  Raportează
 • postat de O sugestie... Luni, 19 Aprilie 2021 04:17 77.111.247.*** Link la comentariu
  23
  15

  ...pentru fosilele comuniste care sufera de boala cetateanului cu drepturi multe (dar pe gratis si in detrimentul altora!), fosila comunista care e cu ochii numai pe capra vecinului si care fosila comunista are arici in buzunare: daca va tot plangeti atata ca sunteti saraci si nu aveti de unde plati cei 250 de lei pe an, pentru fiecare dintre cele 2-3-4 limuzine ale caror fericiti detinatori sunteti, va recomand eu locuri de parcare gratuite, pentru toata lumea...parcarea asta se cheama REMAT...si nu numai ca nu va ia niciun ban cand parcati limuzina acolo dar VA SI DA...!!!

  Raportează
 • postat de Laur Luni, 19 Aprilie 2021 03:10 86.125.62.*** Link la comentariu
  6
  18

  Asa cum anticipam au apărut mesajele de genul,, cui nu i place sa plece din țară, posesori de rable, înapoiați mintal, nimic nu este gratis, și multe altele care reflectă o logica anilor 50, a acceptării a tot ceea ce vine de sus. Fără o analiza a ceea ce ți se cere și ce ți se oferă în schimb ție și vecinilor tai cu care trăiești de ani buni alături. Bineînțeles și incurajarile pentru mult iubitul și stimatul, nepretuitul, inestimabilul, cârmaciul, galacticul, luceafărul....... Frustrare multă pe unii. Sau doar.....

  Raportează
 • postat de paloma Duminică, 18 Aprilie 2021 23:38 5.13.238.*** Link la comentariu
  16
  37

  Si-a adus primarul vreo cativa postaci sa-l sustina in tentativa de furt din buzunarul galateanului !!! Sa ceri bani la parcarile care le va construi primaria nu la cele care sunt de zeci de ani intre blocuri !!! Crezi ca daca vei trage doua dungi cu bidineaua esti indreptatit sa ne jefuiesti ??? !!!

  Raportează
 • postat de Mihai Duminică, 18 Aprilie 2021 21:31 92.85.61.*** Link la comentariu
  15
  33

  Rusine primaria Galati!
  E o chestiune simpla de aritmetica faptul ca aceasta solutie nu poate fi aplicata. Chiar atat de nepregatiti sunt functionarii din primarie ca nu inteleg acest fapt sau sunt manati de interese ascunse?
  Cata vreme numarul de masini este foarte mare si nici in conditiile actuale nu este usor sa gasesti un loc de parcare imaginati-va ce va intampla dupa acest experiment antisocial al primariei Galati.
  Daca pana acum m-am uitat de acasa "cuminte" la proteste si demonstratii de aici inainte lucrurile se vor schimba caci o asemenea ineptie nu poate fi tolerata!
  Solutia cu impozitul marit desi nepopulara era mai indicata, cu conditia ca majorarea sa fie in limite rezonabile.
  Iar solutia cea mai buna in opinia mea ar fi ca mai toate taxele auto sa fie cuprinse in pretul carburantului (inclusiv cele de poluare). Circuli mult platesti mult nu circuli nu platesti.
  Cum poate un primar dintrun partid care se numeste "social democrat" sa propuna asa ceva?
  Uite asa se poate autodistruge un partid ( din punct de vedere electoral). Ca sa nu mai vorbim de alte consecinte dramatice ptr galateni.
  Si daca tot vorbim de adminstrarea acestui oras as dori sa supun atentiei primariei urmatoarea chestiune:
  Pe bulevardul Traian sau montat limitatoare de benzi. Ca locuitor in aceasta zona am remarcat cresterea numarului de accidente si a gravitatii acestora cauzate pe langa neatentia conducatorilor auto tocmai de existenta acestor limitatoare despartitoare. Exista la nivel primarie un studiu de impact al acestei solutii adoptate?
  Sau cer deja prea mult ?

  Raportează
 • postat de Nu va lasati prostiti ! Duminică, 18 Aprilie 2021 21:02 86.125.62.*** Link la comentariu
  16
  31

  Cei care aplauda aceasta aberatie sufera grav de lisa de logica.
  Iar multi dintre acestia, conosc cativa si in blocul in care locuiesc, sunt oameni cu posibilitati materiale reduse, unii pensionari obisnuiti. Si care NU CIRCULA FRECVENT CU MASINA !
  Care masina sta nemiscata in parcare zile sau saptamani la rand, pe locuri vanate pe care le considera "mai bune".
  Cand ocazional trebuie sa foloseasca masina iar la intoarcere gasesc "locul lor" ocupat de alt vehicul, pandesc pana se elibereaza locul pentru a reveni pe acel loc.
  Cunosc si alti oameni (colegi, vecini, prieteni) care totusi circula zilnic si gasesc parcarea plina cand revin pe seara de la munca lor. Si ei isi inchipuie ca isi vor rezolva locul de parcare platindu-l prin licitare.
  Eroarea de logica, la fel ca in cazul garajelor :
  Cum le luati cu voi cand plecati de acasa ? Pe care locuri veti parca acolo unde va duceti ? Acolo unde ajungeti, nu veti gasi niste locuri care sunt "ale cuiva" ?
  Ca sa nu mai zic, in cazul blocului meu si al celor invecinate.
  Initial era un spatiu verde, pe care locatarii l-au transformat in parcare ad-hoc. Ulterior acesta a fost asfaltat si amenajat in parcare aferenta blocurilor.
  Nici nu stiu daca nu cumva terenul face parte din proprietatea indiviza de folosinta in comun, pentru care platim deja impozite. Si atunci cum ar veni asta cu taxarea ?

  Raportează
 • postat de dan Duminică, 18 Aprilie 2021 20:41 90.95.146.*** Link la comentariu
  23
  10

  imi dotez masina cu un baros. darim orice porcarie ce-mi impiedica orice parcarea legala si corecta in galati. daca imi ridica masina ii
  dau in judecata ca mi-au provocat daune. am pozele la mine si camera de filmat la bord. imi pun dinti din aur din banii primariei daca imi ating masina....,

  Raportează
 • postat de gălățean Duminică, 18 Aprilie 2021 20:36 86.124.112.*** Link la comentariu
  15
  34

  Îmcercați doar să băgați zâzanie între oameni(vecini,ceea ce acum 4 ani nu ți-ai propus asta domnule primar)pentru că locuri de parcare sunt infinit mai puține decât mașini și dacă oamenilor le mai vin și rude din alte orașe unde vor parca?Sau dacă cineva cu loc de parcare plătit este plecat și își găsește locul ocupat pentru că pe bună dreptate nu are unde parca? Pe bună dreptate vor urma probleme de instanță,binențeles primăria va fi pârâta așa că întâi faceți locuri de parcare suficiente și după aia propuneți-vă plata parcărilor.Iar garajele din oraș sunt eliminate doar in proporție de 30% ,iar cele existente sunt pline cu ateliere și murături,numai garaje nu sunt.

  Raportează
 • postat de miine ma duc sa platesc spatiu de parcare. platesc in muicoint Duminică, 18 Aprilie 2021 20:10 90.95.146.*** Link la comentariu
  14
  25

  chiar nu aveti rusine? s-a declansat masinaria de dat voturi a primariei. stiu ca vreti sa fie asa viata voastra pina la pensie si dupa aia sa aveti si pensie si salariu. bani de la fraierii din galati ca voi, voua vi s-au aliniat stelele (pilele) sa luati salarii din bani publici fara munca. sa va fie rusine!!!!! nu aveati serviciu decit la vindut la chiocuri daca nu erau pilele de ruta birlad, tecuci. si de smenuri si smecherii si curve de galati provenite din zona de prostitutie acoperite de politicieni ce unii chiar isi fac neveste din astea ca sa la mearga bine. asta-i politica in galati....,.

  Raportează
 • postat de Poftiti la plata tovarasi! Duminică, 18 Aprilie 2021 18:55 77.111.247.*** Link la comentariu
  23
  23

  Ce se va intampla peste 3-4-5 ani, cand numarul ACTUAL al autoturismelor din oras se va dubla sau tripla? Veti darama blocurile, casele, scolile, spitalele, ca sa va faceti parcari...?!
  Unde scrie in legile din tara asta ca detinatorii de autoturisme au DREPT GARANTAT LA PARCARE GRATUITA?!
  Daca tot se atribuie o suprafata de teren, cu plata, pe domeniul public, posesorilor de autoturisme, atunci vreau sa beneficiez si eu, care nu am masina, de dreptul de a inchiria de la Primarie aceeasi suprafata in aceleasi locuri si la acelasi pret precum detinatorii de autoturisme. Si eu sunt cetatean ca si ei si am aceleasi drepturi!!!

  Pentru cei care nu sunt in stare sa inteleaga (din motive de capacitate intelectuala redusa) treaba sta in felul urmator:
  LA ORA ACTUALA, DACA VREI SA AI "DREPTURI IN PLUS" FATA DE CEILALTI, TREBUIE SA PLATESTI!
  Notiunea de "pe gratis" nu mai exista, a disparut, gata, a zburat puiul cu ata...luati-va gandul de la moaca si bagati mainile in buzunare pana la coate daca vreti o tara ca afara, o Romanie normala, o Romanie a lucrului bine facut...
  E simplu, chiar si pentru cei care traiesc in prostia de a crede ca dreptatea lor e mai justificata decat dreptatea altora.

  Raportează
 • postat de andrei Duminică, 18 Aprilie 2021 17:01 86.124.202.*** Link la comentariu
  17
  13

  Buna ziua dl primar Ionut Puchianu! Cu incredere va retransmit mesajul cu speranta ca mesajul meu si al altor cetateni de buna credinta sa fie luat in consideratie !
  Va rugam sa aveti in vedere demolarea garajelor aflate in Micro 39 A , aferent blocurilor Y9 scara 1,2,3 ( in spatele acestora ) unde pot fi creeate locuri de parcare civilizate pentru cetateni de buna credinta care au un autoturism si doresc un pic de respect din partea autoritatilor!
  Va multumesc si sper ca solicitarea noastra va fii luata in considerare !

  Raportează
 • postat de Bun contribuabil Duminică, 18 Aprilie 2021 14:40 86.124.201.*** Link la comentariu
  13
  28

  OK, toti proprietarii (in mod special cei de la bloc) ar trebui sa aiba un loc de parcare rezidential (chiar si cu plata) numai ca, la acest moment nu sunt atatea locuri cate apartamente sunt. Ce ne facem? - scapam de garaje (si de restul care au ramas nedemolate), facem parcari supraetajate in fiecare cartier si apoi incercam sa rezolvam "ca afara" problema. Pana atunci "onorati edili" ai orasului Galati nu mai bagati zazanie intre locatari, vecini, proptietari de auto, etc..., pentru ca si asa sunt suficiente necazurile abatute asupra oamenilor, boli, lipsa locuri de munca, probleme cu legile prost facute....Dar vin cu o intrebare: Sa zicem ca ne achizitionam masini la cateva luni (sau ani) dupa ce se rezolva "problema depusa in dezbatere publica, cum procedam cu parcarea acesteia? desi suntem buni contribuabili? "Onorati edili" va rog raspunsul!!!!!

  Raportează
 • postat de Știu eu... Duminică, 18 Aprilie 2021 13:54 82.79.132.*** Link la comentariu
  13
  21

  ..... Mars....... Ce drac.........250 pe an și dacă sunt mai mulți cu strigare....... Rușine... Staiiiiii.... Mars ma... Măgarule... Cine dracu a fost cu ideea asta 250....ba anima..... 250 știi ce înseamnă asta ptr o familie din Galați unde voi anima.... A-ți furat pe rupte 250 lei nu roni. .... Daca voi considerați ca asa este bine hai la mai mare...... Dar..... Verea ca omul de rand care muncește de dimineață până seara sa își asigure traiul o sa va reteze...... Asa ca încă odată... Mars maaaaaaaaa

  Raportează
 • postat de ss Duminică, 18 Aprilie 2021 12:51 5.13.160.*** Link la comentariu
  13
  34

  Incetati cu vrajeala si mai intai faceti parcari, deabia dupa aceea vorbim de taxe; parcari nu inseamna doar trasat niste dungi, ci cladiri destinate acestui scop.

  Raportează
 • postat de Mugurel Burciu Duminică, 18 Aprilie 2021 10:48 86.125.62.*** Link la comentariu
  27
  44

  Inca o data se adevereste faptul ca viata este mai scumpa in orasele din provincie decat in capitala tarii. In Bucuresti pentru anul 2021 in sectorul 3, tariful pentru un loc de parcare de resedinta este de 59 lei/an!!!.
  Sa va fie rusine pentru ca aveti intentia sa introduceti astfel de tarife ! (de 4 ori mai mari decat in capitala)
  Un loc de parcare sa coste cat aproape impozitul la un apartament? Oare nu va dati seama de aberatia voastra?
  De fapt, d-voastra doriti sa jupuiti inca o data platitorii de taxe fara a face nicio investitie in aceasta directie (cea a parcarilor de resedinta). In cartierele M19, M17, M18, M20, M21 parcarile care ar putea fi folosite ca si parcari de resedinta sunt doar cele realizate inainte de 1989, adica parcarile dintre unele blocuri. In rest bulevardele sunt pline de masini parcate si asta pentru ca oamenii nu au efectiv locuri unde sa le parcheze.
  Daca doriti sa rezolvati problema parcarilor de resedinta trebuie mai intai sa terminati cu garajele (maghernite in care foarte multe persoane in loc sa-si tina autoturismul si-au facut sufragerii/ magazii ...etc), apoi sa investiti in realizarea de parcari cu numar mare de locuri si dotate la nivelul standardelor actuale.
  Daca veti proceda in acest fel, cu siguranta cetatenii orasului Galati vor aprecia modul de rezolvare a problemei si in cazul unui tarif decent cu siguranta va fi rezolvata si problema locurilor de parcare de resedinta din oras.

  Raportează
 • postat de HOHHA Duminică, 18 Aprilie 2021 10:45 89.136.7.*** Link la comentariu
  10
  23

  Locuiesc pe strada Rosiori , Galati , si va inaintez urmatoarea problema .
  Pe strada Rosiori, vis-a-vis de restaurant Orizont , statia de taxiuri ocupa sapte locuri de parcare care sunt de drept ale noastre , celor ce locuiesc in blocurile de pe strada Rosiori ..
  Va rog luati decizia de a muta aceasta statie de taxiuri pe bulevardul Brailei , putin mai sus de intersectia cu strada Rosiori , in prima alveola de parcare .
  Acea parcare este amenajata anul trecut si apartine Primariei Galati .
  Astfel taxiurile raman in zona ,noi riveranii ne recuperam locurile de parcare , deci ambele parti ar fi impacate .
  Nu exista in Galati alta situatie ca cea de pe strada Rosiori , in care locuri de parcare destinate riveranilor sa fie ocupate de taxiuri .Nu ne luati aceste locuri , si asa putine , daca exista si solutia de a muta statia chiar in vecinatate , pe un spatiu al Primariei , mult mai bun .
  Daca decizia trebuie luata in Consiliul Local , va rog sa supuneti dezbaterii publice acest aspect , mai ales ca in aceste zile sunt supuse discutiilor publice atribuirile de locuri in parcari.

  Raportează
 • postat de ro Duminică, 18 Aprilie 2021 10:32 5.13.207.*** Link la comentariu
  21
  30

  Tentativa de a se plati pentru parcarile de resedinta a mai fost acum 4 ani. Ce s-a schimbat intre timp? Au aparut cateva noi parcari. Nici macar nu stim daca aceste noi parcari tin pasul cu numarul de noi inmatriculari. Ramane doar concluzia ca se doreste numai taxarea cetatenilor orasului prin orice mijloace. De fapt problema lipsei locurilor de parcare nu este deloc rezolvata din cauza indeciziilor de la nivelul primariei si a “tacticii” de a forta impunerea unor taxe atunci cand situatia este la limita. Desigur, pe numarul de locuri de parcare oferite la inchiriere se vor gasi suficienti doritori si cu dare de mana care sa vrea sa scape de aceasta bataie de cap. Dar oare asa va fi?
  Conditii:
  1. Locurile de parcare care apartineau blocurilor “de la strada” si care acum sunt “cu plata” sa revina blocurilor si sa fie inchiriate de la Primarie.
  2. In cazul blocarii parcarii de catre “smecheri” sa fie permisa parcarea in oricare loc adiacent de aceeasi natura fara penalitati; noi nu putem bloca masina intrusului in parcare si nici nu-l putem tine in loc pana vine agentul constator, dupa cum nu ne permitem sa asteptam pana vine cineva sa elibereze locul. Desigur instiintarea (cu poza) a locului ocupat trebuie trimisa catre cei in drept imediat.
  3. Pensionarii sa aiba tarif redus
  4. Taxarea locurilor de parcare de resedinta trebuie facuta pentru toate locatiile in acelasi timp. Altfel se numeste discriminare in abordarea acestei initiative, intre cei care sunt pusi la plata si cei care care nu vor plati niciodata, desi toti vor parca langa casa.

  In plus, primaria trebuie sa gandeasca ca toate garajele sa fie demolate iar parcarile de suprafata sa fie toate transformate in parcari etajate. NU este nevoie sa fie desfiintate locurile cu verdeata pentru a construi parcari.

  PS Prezentul proiect este doar un copy/paste. Pana si greselile de editare au ramas ….

  Raportează
 • postat de Gica Contra Duminică, 18 Aprilie 2021 08:02 185.53.197.*** Link la comentariu
  31
  40

  Daca voi credeti ca punandu-va godacii sa voteze impotriva cetatenilor veti reusi, va pacaliti singur.
  Veti avea parte de surprize extrem de neplacute daca incercati aceasta porcarie de taxa!
  V-o promitem noi, astia mai multi ca voi!
  Domnule Primar, ai fost ales sa faci, nu sa ne jumulesti!
  Daca nu stii cum, ai minunata sansa sa ne lasi in pace si vom gasi un alt primar!

  Raportează
 • postat de Nicu Duminică, 18 Aprilie 2021 01:37 86.124.203.*** Link la comentariu
  46
  23

  Cand se vor demola garajele din Micro 20 in spatele statiei peco BKO, intre blocurile A12A, A12B si H3 ? Si tot in Micro 20 in spatele blocului H3, domeniul public cuprins intre garaje si blocul H3 a fost ingradit si transformat in CURTI PRIVATE de catre unii locatari cu “initiativa” si “TRECERE” in Primaria Galati. Pentru ca altfel nu se explica cum de rezista de cel putin 25 de ani. Sau interesele sunt prea MARI si sunt vizate numai parcari cu suprafata mai mare de teren ? Vezi:
  - Tiglina 1 in zona Colegiului National Mihail Kogalniceanu;
  Si totusi in multe orase din Romania: Braila, Bucuresti, Cluj, Brasov, Timisoara, Sibiu si multe altele se pot amenaja frumos parcari cu 1 sau mai multe nivele unde cine doreste inchiriaza un loc de parcare si plateste o taxa ca si impozitul pe terenul pe care este construita o casa un bloc sau impozitul pe masina. In concluzie: CAM GREU CU CIVILIZATIA. Mai toti care au facut comentarii imediat au instigat la violenta si nesupunere. DE CE este obligat statul sa asigure locuri de parcare, ce statul a obligat pe cineva sa isi cumpere masina ? Asa cum iti cumperi masina trebuie ori sa ai teren particular sau inchiriezi de la stat sa iti marchezi masina sau masinile pe care le posezi.
  - Tiglina 2 in zona blocului B2, si zona Colegiului National Costache Negri;
  - Micro 18 zona Lidl;
  - M19 zona Lic. Economic;
  - Mazapa 1 zona Complex Ancora;
  - Mazepa 2 zona Stirex, etc,etc.
  DE CE NU se demoleaza si sa se amenajeze o supra parcare etajata in Tiglina II intre blocurile M1, F1, B3, C13, C14, C15, E6 unde sunt aprox. 110 garaje ?
  Un lucru este de la sine înţeles că atunci când eşti într-o funcţie de răspundere pe lângă realizările profesionale, trebuie să îţi asumi şi eşecurile. Vremea celor care nu îşi fac treaba şi cred că încă mai pot promite termene, pe care nu le îndeplinesc, a trecut. Toţi trebuie să înţeleagă că sunt puşi în funcţii să presteze un serviciu public în interesul galatenilor.

  Raportează
 • postat de Cineva Duminică, 18 Aprilie 2021 00:36 109.103.136.*** Link la comentariu
  19
  56

  In conditiile in care numarul de masini este mai mare decat locurile de parcare, il rog pe Dl. Primar sa ne spuna ce se intampla cu masinile care nu prind un loc in parcare ( din diverse cauze ).
  Se pare ca este foarte usor sa obtii bani cand nu ai facut nimic ( parcari ) pentru locuitorii din orasul unde esti Primar.

  Raportează
 • postat de Consilier local Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 23:35 5.13.209.*** Link la comentariu
  34
  32

  Băi fraților,dar dacă am mașină de firmă asta înseamnă că trebuie să o parchez la două orașe distanță? Pentru mașina respectivă nu se plătesc taxe și impozite? De unde aberația asta? Și așa nu sunt locuri de parcare,mai vreți să băgați și râca între oameni.. vă dați seama ce scandal o să iasă?unde ,,Peleșul" meu să mai parcăm? întreb și eu pentru un prieten...

  Raportează
 • postat de dan Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 22:03 90.95.146.*** Link la comentariu
  28
  14

  doar cinci persoane pentru voturi antipostare. e jainic domnule primar.

  Raportează
 • postat de Felicitari Primariei si Domnului Primar al Galatiului !!! Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 21:21 77.111.247.*** Link la comentariu
  65
  58

  Nu mai trebuie sa existe ABSOLUT NICIUN LOC DE PARCARE GRATUIT !!!S-au dus vremurile in care totul era moaca. Suma de 250 lei pe an mi se pare o gluma proasta pentru niste parcari asa de civilizate si la standarde occidental-capitaliste pe care vi le-a pus la dispozitie Domnul Primar al Galatiului. Mai degraba 1000 de lei anual ar fi o suma potrivita pentru conditiile deosebite in care v-a creat Domnul Primar posibilitatea sa va parcati gunoaiele SH.
  Ati vrut o TARA CA AFARA...acum platiti !!! Cui nu-i place sa stea in tara asta, sa plece...Coreea de Nord are parcari gratuite pentru toti cei care delirati ca aveti drepturi in plus fata de oamenii normali.
  Felicitari Domnului Primar pentru curajul si corectitudinea de care da dovada atunci cand ia decizia sa "prinda taurul de coarne" si sa faca ordine in problema catastrofei si dezastrului creat de acesti posesori de rable care, pur si simplu AU DISTRUS SI AU ACAPARAT tot domeniul public, PE DE-A MOACA!!!
  S-A TERMINAT CU MOACA, ACUM SCOATETI BANII SI PLATITI-VA FIGURILE !!! DREPTUL VOSTRU DE A AVEA MASINI NU POATE SA-MI INGRADEASCA DREPTUL MEU DE A TRAI O VIATA CIVILIZATA SI NORMALA IN ORASUL IN CARE M-AM NASCUT !!!
  VRETI SA AVETI UNDE VA PARCA MASINA, CONSTRUITI-VA VILE CU PARCARE PE ACOPERIS !!! NU ESTE OBLIGATORIU SI NICI ESENTIAL PENTRU VIATA CA UN INDIVID SA DETINA 1-2-3-4-5 RABLE RUGINITE !!! NU ESTE NIMENI DATOR SA VA INLESNEASCA SI SA VA SUSTINA FIGURILE VOASTRE !!!

  Domnule Primar, nu va lasati intimidat/impresionat de o mana de proprietari de gunoaie ruginite, care au gura mare si care debiteaza tot felul de ineptii in legatura cu acest subiect GRAV al invadarii Galatiului cu gunoaiele SH adunate de prin toata planeta! Aveti convingerea ca, daca veti avea taria sa gestionati si sa solutionati aceasta pandemie de rable care au distrus orasul si au facut imposibila viata CELEI MAI MARI PARTI a locuitorilor Galatiului, MAREA PARTE a locuitorilor orasului, cei cu bun-simt, va vor sustine si va vor vota cu ambele maini la urmatoarele alegeri !!!

  Raportează
 • postat de Competentul Capabil Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 21:20 84.17.55.*** Link la comentariu
  14
  36

  Nu e nici un comentariu la articolul cu locurile de la ATI toata lumea se agita la parcari. Ce parcare vesnica si gratis in loc cu verdeata si cu graunte din belsug merita cativa.

  Raportează
 • postat de vasile Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 19:07 5.13.165.*** Link la comentariu
  24
  39

  Ce poti sa mai spui... practic, pentru locul de parcare in care pana azi parcam gratuit (desi trebuia vanat, pentru ca in zona mea se parcheaza pe toate trotuarele, deci locurile de parcare "amenajate" sunt clar insuficiente), trebuie acum sa platesc minim 250 lei (sigur se va ajunge la licitatie pe toate) si sa merg si cu dosar la primarie, cu 10 hartii. Buna treaba! Multumim primariei pentru ajutor.

  Raportează
 • postat de alz Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 19:04 89.137.139.*** Link la comentariu
  25
  48

  În momentul de fata găsirea unui loc de parcare înseamnă, de multe ori, o mare provocare. Introducerea unui regulament nu va face decat sa complice și mai mult o situație care este și așa destul de complicata. Principala problema în ceea ce privește parcările nu este lipsa unui regulament ci lipsa locurilor de parcare. Primăria ar trebui sa facă un program pe termen mediu și lung de construire de noi locuri de parcare, în funcție de numărul de mașini existente în oraș fie ca sunt mașini personale, de firma sau a celor veniți în vizita. Dar pentru asta în primărie ar trebui sa fie și oameni cu viziune nu doar angajați cu chitantierul în mana.

  Raportează
 • postat de micro_19 Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 17:45 5.13.197.*** Link la comentariu
  41
  58

  Mai intai creati locuri de parcare si apoi cereti taxe. Daramati toate garajele din Galati si apoi sa discutam despre bani pentru parcari. Sunteti niste mocangii, nu mai aveti bani pentru salariile alea mari din primarie!

  Raportează
 • postat de dan Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 17:29 90.95.146.*** Link la comentariu
  32
  44

  mai trebuie intrebata primaria ce face cu atitea bani. 250-300 roni/an x citeva zeci bune de mii de auto rezulta o suma imensa. unde se regaseste acesta suma in cheltuielile orasului. primaria trebuie sa raspunda. nu sintem "noi" si "ei". simtem doar noi.

  Raportează
 • postat de ioan Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 17:20 86.124.204.*** Link la comentariu
  34
  55

  Ce harnic primar și consiliul local în a băga mâna adânc în bugetul familiilor și așa destul de sărace din urbea păstorită de onor domn primar Pucheanu.Domnule Pucheanu și onor consiliul local Galați,de fiecare dată când luați câte o hotărâre nu faceți altceva decât să puneți căruța înaintea cailor sau vă dați cu stângu-n dreptul și"înscrieți"în buzunarul gălățenilor.Spun asta ptr.că odată locurile de parcare ale blocurilor trebuie să fie gratuite dar dacă vă este atât de"milă"de gălățeni și vreți să-i ușurați de bani,întâi este normal să construiți locuri de parcare și după aceea să intrați cu taxe.A-ți promis în 2017 că nu vreți să-i ațâțati pe gălățeni între ei cu aceste locuri de parcare dintre blocuri,locuri aproape inexistente și că veți trece întâi la eliminarea garajelor???Dar nu trebuie să ne așteptăm vreodată să vă respectați cuvântul,dumneavostră și politicienii din jurul dumneavoastră.Păcat și jenant.

  Raportează
 • postat de saracul Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 16:43 86.125.62.*** Link la comentariu
  33
  60

  Primarului .....nu i-a mers ***jocul ***cu majorarea impozitului cu 50% pe miloacele de transport auto.....acum s-a agatat de vanzarea parcarilor din oras.......decizie care acum cativa ani a promis ca nu o promoveaza ptr. ca se creaza diascutii intre proprietarii de auto.......asadar i-a ajuns cutitul la os....nu are de unde colecta bani la buget ptr. plata salariile ***nesimtite *** din administratie.......si inca o bomba care a aparut in piata.....fostii parlamentari galateni pensionari au trimis o scrisoare deschisa catre secretariatul parlamentului ptr. a le plati pensiile speciale de parlamentari ..... pensii ce au fost suspendate in luna februarie de noul parlament.........cata lacomie la acesti oameni.

  Raportează
 • postat de edeti cu ce Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 15:23 89.136.0.*** Link la comentariu
  37
  36

  Aberatia 250 Ron, poate fi singura solutie de a scapa Galatii de psd la urmatoarele alegeri (daca nu vor fi fugariti pana atunci)! Strategie era daca se daramau cotetele de toate neamurile si curtile de blocuri ocupate abuziv de combinistii comunisti si bugetarii mai mult sau mai putin militarizati, sau mai nou evazionistii de tarabe si market tip container. Dupa ce asigurai contextul existentei unor locuri de parcare civilizate, te poti gandi la abonamente pe 10-30 de zile (pentru vizitatori) sau anuale pentru rezidenti. Apoi scoaterea din oras si parcarile rezidentiale a cotetelor pe roti ce apartin firmelor, si a microbuzelor (indiferent daca sunt pe pf sau pj). Trimiterea unor angajati din primarie sau a edilului ori vicelui responsabil, in orasele din vestul tarii sau al europei, cu scopul de a alege solutia viabila pentru galatii saraci si parasiti, dar plin de limuzinele chatistilor, interlopilor, doctorilor pluriangajati (de interlopi nu pomenesc, sau de ceilalti evazionisti, care se plang cu trei guri ca nu le merg afacerile, dar fac zilnic live pe facebook/tiktok/instagram din Cuba, Columbia sau Maldive). Cat despre bani pentru angajatii primariei puteti scoate din reorganizare (un singur vice, desfiintarea directiilor si posturilor de directori si transformarea in servicii, respectiv birouri cu remunerare adiacenta unor functionari modesti).

  Raportează
 • postat de Sterian Gheorghe Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 14:02 185.53.197.*** Link la comentariu
  37
  52

  Ce nu v-a placut Domnule Primar? Ca folosesc internetul mobil? Ca v-am explicat ca banii se obtin prin MUNCA?
  Va ofer gratuit un cui sanatos in care sa va atarnati pofta de bani! Concetatenii mei au explicat clar si eu subscriu: fara garaje intre blocuri! Vreti totusi bani? Construiti in zonele aglomerate garaje etajate, cu facilitati, cu paza si atunci abia sunteti indreptatit sa pretindeti bani!
  In ce ma priveste, raspunsul meu este categoric: nu voi plati nici macar un ban pentru o parcare in aer liber in fata blocului sub excrementele ciorilor care au napadit orasul si nu le vedeti.

  Raportează
 • postat de Badiu Elena Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 14:01 5.13.143.*** Link la comentariu
  49
  29

  Decât licitație, mai bine folosiți criteriul vechimii în acel bloc / locuință ! Locuiești de 10 - 20 de ani într-un bloc , ești și pensionar cu o pensie ne-speciala, și te trezești că vine unul proaspăt mutat, cu posibilități financiare , care te dă deoparte cu banii lui ! Lăsați locatarii vechi să aleagă primii locul de parcare, fără licitație ! Nu o să se îmbogățească primăria din asta ! Așa cred că ar fi cinstit și moral !

  Raportează
 • postat de Marcel Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 12:57 188.24.224.*** Link la comentariu
  30
  46

  Mai intai sa construiți parcări supraetajate in cartiere.. și pe urma sa faceți abonamente modice.
  Vreti sa spune-ți ca pe carosabilul din fata blocului vreti sa băgați taxa ??????
  Ce faceți ptr locuitorii orașului cu banii din impozite și taxe ??????
  Vreti sa spune-ți ca taxa asta uriașă rezolva problema locurilor de parcare ????
  Consider ca nu este altceva decât un furt din buzunarul cetățeanului care și așa abia mai rezista.
  Niciodată nu voi face abonament ptr locurile de parcare care trebuie făcute din taxe și impozite , darămite pe carosabilul străzii.

  Raportează
 • postat de e o greseala Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 12:51 90.95.146.*** Link la comentariu
  24
  44

  asta e un oras construit pe sistem comunist, trebuiau adusi oameni pentru combinat, sng si atitea intreprinderi. nu a crezut nimeni atunci ca vor fi atitea masini. vedeti in icfrimu, mazepa 2 si multe alte locuri unde sint doua-trei locuri de parcare in fata blocului si TOATE trotuarele pline de masini urcate pe borduri. ce veti scoate la licitatie acolo?

  Raportează
 • postat de paloma Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 12:29 5.13.238.*** Link la comentariu
  28
  52

  Primarului, nu i-a iesit manevra cu marirea impozitului pe masini si acum ataca din nou portofelul galateanului de rand !!! Locuri de parcare cu plata in fata blocului in care locuim !!!

  Raportează
 • postat de Valy Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 12:05 109.166.134.*** Link la comentariu
  30
  20

  Dacă mergem la serviciu cu mașina și acolo sunt închiriate locurile ,unde parcam? Solutia parcări supraraetajate nu dar imi garajele faci și parc acolo iar locurile de parcare rămân aceleași, ori mai putine .

  Raportează
 • postat de nicolae Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 11:01 89.136.4.*** Link la comentariu
  30
  48

  Fiecare locatar are dreptul sa-si parcheze masina in vecinatatea imobilului pe care il ocupa, instituirea taxei constituie un abuz.Imaginati-va ce se va intampla cu cei care nu vor obtine acel loc, in urma "minunatului" proiect pe care il "coc" diriguitorii urbei noastre, care au un singur si perfid tel: strangerea de cat mai multi bani.Domnule Primar si domnilor Consilieri, cautati alte solutii, mai rezonabile, care sa nu duca la invrajbirea si disconfortul celor in slujba carora va aflati si care va sustin financiar, pana la urma.

  Raportează
 • postat de noi am ales prin vot Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 10:54 90.95.146.*** Link la comentariu
  34
  39

  eu inteleg ca primaria ne vrea doar banii. nu-i intereseaza de noi. solutii ca sa rezolve problema parcarilor exista: darimare garaje, ridicare rable abandonate.....cred cu tarie ca primaria nu ne vrea binele ci doar banii. sint de acord sa dau ca donatie pentru salariile lor o suma de bani si ei sa faca ce trebuie ca sa fie locuri de parcare suficiente si nediscriminate prin licitatii, sa nu creeze certuri si ura intre vecini. opiniile trebuie spuse si pe site-ul primariei.

  Raportează
 • postat de Sterian Gheorghe Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 10:36 185.53.197.*** Link la comentariu
  35
  48

  Domnule Primar, in aceasta țara singura sursa de bani trebuie sa fie munca.
  Asa ca, LA MUNCA, nu la furat!
  Punct.
  Va garantez ca va voi plati ZERO lei!

  Raportează
 • postat de Alergatorul de pe Faleză Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 10:33 109.166.131.*** Link la comentariu
  29
  52

  Foamea e mare în primăria Galați. O primărie care a adus zero investitori în atâția ani și nu face nimic pentru economia locala. Și acum nu mai știu de unde sa mai rupă din sărăcia oamenilor.

  Raportează
 • postat de pro parcare Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 10:20 5.13.236.*** Link la comentariu
  40
  47

  foarte bun proiectul! il astept de ani de zile! mor cu astia care se tot intreaba unde vor parca ceilalti care nu vor plati...unde au parcat si pana acum! nu sunt locuri de parcare pentru toti acum, si totusi masinile sunt parcate, mai pe strada,mai pe trotuar etc...faza este ca cei care vor plati vor avea un loc in parcare si cei care nu vor plati, vor avea masina pe strada, langa bordura, ce mare filozofie?

  Raportează
 • postat de Lavinia Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 10:08 5.13.213.*** Link la comentariu
  36
  38

  Băi voi nu înțelegeți că e o porcărie asta...și se vor crea aceleași probleme, ba chiar mai mari? Voi chiar bu pricepeți? La noi nu se poate aplica schema cu atribuirea de locuri de parcare a fi numai a unora, fiindcă se vor crea aceleași probleme a aglomerărilor de mașini parcate peste tot, pe toate trotuarele, ba chiar blocând și gangurile de intrare în blocuri, în reședințe, dacă unii nu vor avea voie să parcheze pe locurile de parcare(arondate unora sau altora, fiindcă e al lui Gigel, Fănel, Azorel, când aceia nu-s cu mașina la reședința lor ci sunt plecați cu autoturismele cu zilele, cu săptămânile, cu lunile prin alte părți) IAR CEILALȚI CE AJUNG, LA UN MOMENT DAT, ÎNTR-O ZONĂ, ÎNTR-UN CARTIER NU VOR MAI AVEA VOIE SĂ PARCHEZE PE LOCURILE DE PARCARE LIBERE...FIINDCĂ OMUL NU ȘTIE DACĂ APARȚINĂTORUL LOCULUI DE PARCARE ESTE/VINE CU AUTOTURISMUL ȘI GĂSEȘTE LOCUL OCUPAT.

  Voi chiar nu pricepeți că nu se poate aplica așa ceva la noi dacă nu ai peste tot parcări destule sau cât mai multe, pentru cât mai mulți...?

  Dar chiar vă invit să vă încăpățânați cu continuarea atribuirii de locuri de parcare în Galați și să vedeți și voi gălățenii, dar să vadă și administrația locală beată(putere+opoziție), SĂ VADĂ ȘI SĂ VEDEȚI CU TOȚII CUM SE CREAZĂ AMBUTEIAJE DE AUTOTURISME PARCATE PE TROTUARE, PE SPAȚIILE VERZI, ÎN FAȚA INTRARILOR DE BLOCURI, PARCATE PE UNDE APUCĂ OAMENII, FIINDCĂ EI NU VOR MAU PUTEA PARCA PE LOCURILE DE PARCARE ARONDATE LUI GIGEL, FĂNEL SAU LUI AZOREL, LOCURI DE PARCARE RĂMASE LIBERE ÎN UNELE MOMENTE CÂND APARȚINĂTORII ACELIR LICURI DE PARCARE NU LE FOLISESC FIINDCĂ SUNT PLECAȚI SAU EU MAI ȘTIU PE UNDE SUNT ÎN UNELE MOMENTE...


  CHIAR VĂ ROG SĂ CONTINUAȚI CU PROSTIA ASTA CU "ATRIBUIREA/ARONDAREA" DE LICURI DE PARCARE, CA FIIND A UNUIA SAU A ALTUIA ȘI VEȚI VEDEA CĂ VOM AJUNGE LA ACELAȘI BLOCAJ CA ATUNCI CÂND CONSTRUCȚIILE INFECTE DE GARAJE OCUPAU SPAȚIILE, SUPRAFEȚELE ORAȘULUI... NUMAI CĂ DE ACEASTĂ DATĂ ORAȘUL SE VA "UMPLE" DE LOCURI DE PARCARE RĂMASE LIBERE, NEUTILIZATE ÎN UNELE MOMENTE DE CĂTRE AI SĂI "PROPRIETARI DE LOCURI DE PARCARE".

  Ce circ o să fie prin cartiere... L.O.L.
  Drum bun spre calea prostiei cu înverșunarea/încăpățânarea asta a administrației, dar și a unor șmecheri/șmenari de gălățeni care vor să aibă "propriul lor loc de parcare"(precum a avea proprietate privată)...O să fie prin cartiere locuri de parcare rămase libere (în anumite intervale de timp mai scurte sau mai lungi) PRECUM SUNT LOCURILE DE VECI RĂMASE LIBERE/OCUPATE DOAR DE O SINGURĂ PERSOANĂ, CĂ DE, A LUI, A LUI GIGEL, FĂNEL SAU A LUI AZOREL "MÂNDRU POSESOR" DE LOC DE...VECI, RESPECTIV LOC DE PARCARE.

  L.O.L. =))) HA HA HA...COMEDIA PROSTIEI CONTINUĂ PRINTRE GĂLĂȚENII CE NU ÎNȚELEG CĂ ÎN LIPSA LOCURILOR DE PARCARE CÂT DE CÂT SUFICIENTE CARE NU EXISTĂ ÎN GALAȚI NU SE POATE ATRIBUI LOCURI DE PARCARE UNORA SAU ALTORA. NICI BUCIUREȘTIUL, NICI PARISUL NU POATE AVEA LOCURI DE PARCARE SUFICIENTE, PEBTRU TOATĂ LUMEA...PENTRU A APLICA SCHEMA ASTA CU ATRIBUIREA LOCURILOR DE PARCARE PENTRU A FI (DOAR) A UNORA SAU A ALTORA.

  Vom vedea și veți vedea cu ochii voștri debandada ce se va crea în oraș

  Raportează
 • postat de un pensionar Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 09:50 5.13.130.*** Link la comentariu
  49
  65

  Singura solutie, pentru a nu starni o revolta generala, DARAMATI TOATE GARAJELE ILEGAL CONSTRUITE, CARE FIECARE OCUPA MINIM DOUA LOCURI SI IN CARE NU STAU MASINILE,si se va face mult mai multe locuri de parcare, solutia cu parcari platite este criminala si spre asa ceva poate duce, intro tara in care simtul civic , ESTE ZERO....

  Raportează
 • postat de adina Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 09:46 82.79.132.*** Link la comentariu
  41
  44

  Locuiesc pe str.1 decembrie 1918,unde se fac lucrari,si proiectanti nu au prevazut locuri de parcare.Se spunea de cei de la primarie ca se vor demola garajele din spatele blocurilor b,a,lateral c,b...dar nu s-a intamplat acest lucru.Noi unde vom parca masinile?Nu trebuia inceput cu garajele?sa faca locuri de parcare.Sunt care au 2,3,4 masini care ocupa locul celor cu o masinuta.De ce linia de tranvai nu a fost construita ca in micro 19?este atat de inalta.Zic!!! trebuia mers pe teren si apoi facut proiectul ,nu?
  DOMNULE PRIMAR! ati fos in teren?sa vedeti ceea ce vi se comunica?cred ca acel proiect putea fi modificat...

  Raportează
 • postat de GENOVEVA OPREA Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 09:18 86.124.204.*** Link la comentariu
  52
  83

  Bine ar fi sa nu se inscrie nimeni ,sa vedem ce face domnul primar si angajatii.Nu mai aveti bani sa va luati fabuloasele salarii si ti gasit de ubde.Cine a stabilit aceasta sumă??

  Raportează
 • postat de Dan Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 09:16 89.136.7.*** Link la comentariu
  43
  69

  Daca vine cineva in vizita si vine cu autoturismul, unde va parca masina?
  Se doreste doar sa tina mintea romanului ocupata, sa ni se abata atentia de la problemele cu adevarat importante.
  Se vrea razboi intre locatari...
  Citat: "se va organiza licitaţie în cazul în care un loc de parcare va fi solicitat de mai multe persoane"...cu alte cuvinte se recunoaste implicit ca nu sunt locuri pentru toti locatarii, sau special nu sunt pentru a se putea organiza licitatii si astfel se vor aduna bani la bugetul primariei pentru a putea plati aberatiile sau erorile unor persoane cu putere de decizie (amfiteatru Liceului D. Cuclin, tuneluri, ozn-uri, daune F. Paslaru....)

  Raportează
 • postat de Micil Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 09:13 5.14.157.*** Link la comentariu
  61
  76

  Foarte bine ca se face cu plata, scapam de rable, de cei care au cate 2, 3 masini, inclusiv cele de serviciu, de cei care locuiesc la 7 blocuri distanta.

  Raportează
 • postat de Rica Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 09:13 62.231.94.*** Link la comentariu
  37
  54

  Ce facem cu cei care stau in acelasi bloc, dar au 2-3 sau chiar 4 masini ? Cel cu o masina, va mai avea sansa sa obtina un loc de parcare ?

  Raportează
 • postat de Aurel Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 09:08 5.13.230.*** Link la comentariu
  36
  58

  În conditiile în care s-au înmulțit extrem de mult masinile înmatriculate în Galati; întrebăm autorițățile unde își vor parca ceilalți masinile! Gândiți și găsiti soluții mai bune; nu discriminati!

  Raportează
 • postat de Galatean Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 08:51 5.13.238.*** Link la comentariu
  49
  72

  Parcarile trebuie sa fie fara plata ne am saturat de taxe taxe taxe in fiecare an cite o taxa noua . Primarul isi termina mandatul la un moment dat si noi platim pe viata taxe. Nu poti cumpara un apartament in galati ca nu ai loc de parcare . De la un loc de parcare apar multe probleme . Haos certuri intre vecini batai si multe alte lucruri ce nu isi au rostul . Platim impozit pe masini e deajuns . Nu dorim alte taxe. E suficient.

  Raportează
 • postat de Albert Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 08:14 86.124.200.*** Link la comentariu
  50
  63

  Îndepărtați toate garajele dintre blocuri care, de fapt ocupa 2 locuri de parcare( locul din fata garajului).
  De aici trebuie pornit si vor fi locuri pentru toți, nu mai e nevoie de licitație, care va duce la tarife diferite pentru un loc de parcare

  Raportează
 • postat de Laur Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 08:04 86.125.62.*** Link la comentariu
  39
  47

  I-mi aduc aminte de o melodie. Foame de bani, foame de bani tată. Cumva trebuie e sa plătească primăria bilele alea amplasate pe trotuare. Impotența de a atrage investitori generator de finanțe la buget, îi fac sa se uite prima dată la ce au în ogradă de jumulit. Și știm bine ca se orientează primarul nostru. Sunt mașini, sunt proprietari asa că simplu. Taxam. Știe ce face. Da,eu cred ca voi fi luat pe sus ca nicăieri în Europa nu sunt locuri libere de parcare, primăria nu este datoare sa le asigure, incurajarea tuturor mijloacelor de transport cu etichetă verde, etc etc. Ce mai, civilizație nu altceva cea pe care o dorim cu toții. Însă sunt o mulțime de aspecte care trebuie luate în considerare.
  Rablele de pe domeniul public ce stau de ani de zile ocupând spațiul public.
  Acolo unde sunt locuri de parcare puține și locatari sau proprietari de autovehicule și
  mai mulți numeric, cu siguranță domnul Pucheanu va fi satisfăcut, va genera cu acele locuri licitații. Simplu. Vii tragi o vopsea pe un beton prăfuit și te uiți apoi la cetățenii tai cum se vor duela între ei și vor striga,'' încă o sută de la mine! " Și vin bănuții căci știm cum este romanul protector cu mașinuța lui. Trebuie să fie în fața blocului. Altceva. Poate ca sunt locatari care nu și permit sa plătească. Au copiii. Au un Logan sa zicem așa, oameni normali ce beneficiază de salarii,, normale,, în zona aceasta geografică pastorita de secole de catre colegii domnului primar, fie ca au fost parlamentari, deputați, miniștri căci oricum tot degeaba. Revenim, ce facem cu aceștia, ii vom eticheta ca,, sărăcii" căci nu și permit plata locului și nu fac față financiar vecinului cu limuzină? Automat aceștia nu mai pot parca în zona că de, este locul altuia. Și încep scandaluri, bătăi, etc. Știm bine proverbul acela cu invrajbirea și stăpânitul. Altceva. Cei care au trei patru mașini au și potenta financiară. Și fiecare membru al familiei lor au dreptul sa participe, nu este corect sa i excluzi de la revendicarea locului de parcare. Locuiesc și ei acolo. Cum faci. Sa făcut un studiu între masini_proprietari_locuri disponibile? Sunt suficiente numeric, există o balanță? Sau vorbim doar de o stoarcere de bani tipic românească pe formula''nu știu frate, să plătească, eu vreau banii "!
  Cred ca înainte de a cere banii oamenilor acestui oraș trebuia sa îi aduci pe mulți dintre ei la un anumit prag de civilizație, financiar vorbim. Orașul și nu numai, a fost abandonat, condus prost, împrumutat pe zeci de ani, lipsit de orice șansă la dezvoltare de către politicienii noștri. Suntem în situația în care ne ardem la buzunar unii pe alții. Nu au de unde scoate bani. Dacă timp de 30 de ani, ți se creeau condiții de trai civilizate, veneai acasă cu un salariu decent de la compania aia atrasă de facilitățile oferite ptr a deschide ceva în orașul acesta, aveai transportul în comun la timp și curat, spitalul nu fugeai de el,parcul este verde și te îmbie la o plimbare cu copii, etc etc mai ziceai ca, bă' am ce mi trebuie și nu comentez. Dar sa le avem pe toate acestea trebuia sa avem parte de un primari. Și nu am avut. Dar avem granit. Care și ala nu este gratis. Și termene prelungite. Nici alea nu sunt degeaba.
  Părerea mea este ca nu ar trebui lumea sa plătească, sa participe la porcăriile acestea gen licitații. Dar știu ca nu va fi așa. Căci cei care sunt de la ora 5 dimineata în prima zi a anului în rândurile din fata ușilor de la impozite știu sa scape cât mai repede de banii lor și sa nu ceara nimic la schimb. Apropo,vor fi aici pentru a comenta mulți susținători ai conducătorului iubit. Știu ca se va spune ca nu gândim, nu-i nimic gratis, etichete verzi, sa plecam dacă nu ne convine,se fac în oraș reparații, dalari cu granit, etc.etc. Dar ce vor ei sa uitam și nu poți uita, este ca suntem cum suntem, săraci, needucați, bolnavi, și datorita celor care ne-au condus. Începem cu Iliescu și terminam cu Dragnea. Da, ala care făcea mitinguri pe aici și la care primarul nostru nu avea curajul de a și exprima o părere împotriva sau nu. Țin minte un articol din ziar în care reporterul întreba pe domnul Pucheanu ce părere are despre doamna Dancila. Evita la greu răspunsul, evaziv, de și era clar ce și cum stă treaba. Ei oameni buni din acest motiv o ducem cum o ducem.

  Raportează
 • postat de o mina in plus bagata in buzunarul nostru Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 07:41 90.95.146.*** Link la comentariu
  45
  53

  nu va mai satura DUMNEZEU de practica de a scoate ultimii banuti din buzunarul cetatenilor. veti crea dispute, certuri si un mare haos. acum toata lumea se descurca intr-un fel sau altul. cum e sa te duci la neamuri sau prieteni si sa gasesti parcarea goala dar sa nu ai unde sa-ti lasi masina? licitatiile vor duce la situatia in care cei cu bani mai putini sa fie dezavantajati. ce se intimpla daca sint mai multe masini decit locuri de parcare? unde iti lasi masina daca nu ai cistigat la licitatii? ce se intimpla cu cei ce vin din alte localitati? ar trebui facut un boicot general impotriva primariei. sa vedem de unde isi mai scot salariile nesimtite. opiniile noastre trebuie expuse si pe site-ul primariei.

  Raportează
 • postat de Manea Stanica Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 07:00 86.124.204.*** Link la comentariu
  47
  95

  Cine a hotarit suma de 250 lei de ce nu 100 lei sau poate 1000 lei nu mai aveti bani de salarii domnule primar?Mirsavilor

  Raportează
 • postat de D.A.S. Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 05:47 89.137.230.*** Link la comentariu
  58
  97

  Parcarile trebuie sa fie gratuite. Nu cadeti in capcana de a va inscrie sa platiti abonament. Parcarile in cartiere trebuie sa fie gratuite cum au fost de zeci de ani. Daca se pune cu plata nu vor avea loc ceilalti si va fi un haos.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.