Primăria dotează fostele puncte termice cu centrale

Primăria dotează fostele puncte termice cu centrale
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Pentru achiziţia şi montajul unor centrale termice în 11 foste puncte termice - în prezent dezafectate şi transformate în spaţii cu altă destinaţie - PrimăriaGalaţi tocmai a atribuit un contract în valoare de 251.825 de lei fără TVA firmei Tehnoclima SRL. Unul dintre aceste foste puncte termice a fost transmis în folosinţă gratuită, pentru zece ani, Societății Naționale de Cruce Roșie din Romania – filiala Galați.

„În vederea asigurării condițiilor optime de desfășurare a activității în cadrul imobilelor care au fost dezafectate datorită desființării sistemului centralizat de încălzire, municipiul Galați dorește achiziția cu montaj a unor centrale termice necesare pentru dotarea spațiilor aferente”, se arată în datele licitaţiei pe care Primăria tocmai a finalizat-o cu succes, înainte de Paşti.
Conform datelor din sistemul electronic de achiziţii publice, procedura a fost organizată pentru procurarea unor centrale termice pe gaze şi executarea lucrărilor de instalare – montaj a acestora, a instalaţiilor interioare aferente (gaz, alimentare cu apă, conectare la energie electrică), fireşte, cu realizarea documentaţiei tehnice, obținerea avizelor și aprobărilor aferente. Contractul a avut o valoare estimată de 344.000 de lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Câştigătoare a fost declarată oferta depusă de Tehnoclima SRL având ca subcontractanţi firmele Gazterm Proiect SRL, pentru proiectare și execuție instalații de gaze şi Marsano SRL, pentru execuție lucrări electrice.
Conform datelor licitaţiei, centralele ar urma să fie montate în 11 foste puncte termice amplasate în diferite zone ale oraşului, pe străzile Nicolae Bălcescu, Siderurgiştilor, Lăcătuşilor, Ionel Fernic şi Gării, pe bulevardele George Coşbuc şi Dunărea, dar şi în Ţiglina II.
Aşa cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă”, intenţia autorităţilor este de a transmite fostele puncte termice în folosinţa unor asociaţii care au nevoie de ele.
O primă decizie în acest sens a fost luată la recenta şedinţă extraordinară a Consiliului Local. Aleşii locali au aprobat transmiterea PT Albatros, situat pe strada Nicolae Bălcescu, în folosinţa gratuită a Societății Naționale de Cruce Roșie din Romania – filiala Galați, pentru zece ani. Aceasta are nevoie de acest spaţiu pentru desfăşurarea activităţilor de instruire a voluntarilor săi.

Citit 4797 ori Ultima modificare Vineri, 07 Mai 2021 11:11

4 comentarii

 • postat de Nicu
  Joi, 06 Mai 2021 00:04
  86.124.203.***
  Intrebare pentru primarul Municipiului Galati Ionut Pucheanu
  Pentru primarul Municipiului Galati Ionut Pucheanu mai are catusi de putin valoare eroul Galati-ului sublocotenentului post mortem IONUT COSMIN SANDU, căzut în Afganistan şi decorat postmortem cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război ?????
  - Pe data de 26 IANUARIE 2021 Viata Libera anunta, Vezi: “https://www.viata-libera.ro/politica-administratie/158481-amenajarea-drumului-prin-curtea-politiei-de-frontiera-s-a-scumpit”.
  “Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, prin act adiţional, a fost majorată valoarea contractului cu 154.785,45 lei fără TVA. Astfel, valoarea finală lucrării pe care trebuie să o execute Asocierea Constructa Mecanique - Obercons Comp a ajuns la 4.184.724,46 de lei fără TVA”.
  “Optimistă, Primăria şi-a propus să realizeze drumul până la 31 MAI 2021. Noua arteră, lungă de 620 de metri liniari, va asigura circulaţia între cartierele Dunărea şi Ţiglina, pe o distanţă mai scurtă cu circa patru kilometri faţă de cea actuală. Artera va purta numele sublocotenentului post mortem Ionuţ Cosmin Sandu, căzut în Afganistan şi decorat postmortem cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler pentru militari, cu însemn de război”. Astazi este 06 mai 2021 si ….. nimic dar absolut NIMIC. Nici macar un fir de praf nu este miscat din loc.
  0
  7
  Raportează
 • postat de Buganu
  Miercuri, 05 Mai 2021 22:00
  46.97.170.***
  Bătaie de joc, întâi se investește și apoi să vadă , dacă v-a fi folosită ! Curat murdar .....
  1
  3
  Raportează
 • postat de viata pe balta
  Miercuri, 05 Mai 2021 15:15
  82.76.144.***
  de ce trebuie ca primăria să doteze daca le vor transmite gratuit în folosință? asociațiile respective să își amenajeze, dacă erau chiriași, înțelegeam. orașul are nevoie de asociații, nu de bani... nu era mai bine să le transforme în centre educaționale sau transformate în puncte de lucru pentru departamentele primăriei(poliția locală, taxe și impozite etc)?
  1
  7
  Raportează
 • postat de Vrem APĂ CALDĂ!
  Miercuri, 05 Mai 2021 13:27
  81.12.149.***
  Dar dotarea cu Cazane pentru APĂ CALDĂ în Microcentralele de Cartier construite în grabă acum vreo 2 ani, când o faceţi? Cum e posibil să se facă investiţii doar pentru încălzirea locuinţelor 4 luni pe an?
  În Galaţi sunt câteva mii de cetăţeni care se spală şi acum la lighean!
  În mandatul trecut am avut cei mai nemernici Consilieri Locali, care au luat cele mai proaste decizii pentru oraş!
  Sper ca în acest mandat să nu mai fie manipularea din trecut!
  0
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.