Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Primăria Galaţi a lansat în dezbatere publică Regulamentul privind modul de concesionare a terenurilor ce aparţin domeniului public şi privat al municipiului şi aşteaptă, până pe 14 iunie, propunerile, sugestiile sau opiniile cu valoare de recomandare ale persoanelor interesate. Proiectul de hotărâre, expunerea de motive şi raportul de specialitate pot fi consultate pe site-ul Primăriei, precum şi la sediul Centrului de informare pentru cetăţeni din strada Domnească nr. 54. Cetăţenii îşi pot transmite punctele de vedere pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., pe adresa instituţiei sau la Registratura Generală din strada Domnească nr. 54.

Vă prezentăm cele mai importante prevederi ale regulamentului. Conform documentului, "concesionarea terenurilor proprietate publică sau privată a municipiului se aprobă prin hotărâre a Consiliului Local, prin utilizarea procedurii de licitaţie publică sau prin atribuire directă, după caz". Iniţiativa concesionării trebuie să aibă la bază efectuarea unui studiu de oportunitate, iar durata se stabileşte şi în funcţie de perioada de amortizare a investiţiilor ce urmează să fie realizate de către concesionar. Contractul nu va putea depăşi 49 de ani de la data semnării, putând fi prelungit pentru o perioadă egală cu cel mult jumătate din durata sa iniţială, prin acordul de voinţă al parţilor. Preţul concesiunii se stabileşte de către compartimentul de specialitate, pe baza unui raport de evaluare, întocmit de către o persoană fizică sau juridică, autorizată ANEVAR. Contractele de concesiune aflate în desfăşurare vor fi modificate şi completate prin acte adiţionale, în mod corespunzător, după aprobarea prezentului regulament.

Citit 853 ori Ultima modificare Vineri, 11 Iunie 2021 00:54

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro