Soluţia PNL: un alt guvern, credibil şi profesionist

Soluţia PNL: un alt guvern, credibil şi profesionist
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Curbele de sacrificiu să se aplice instituţiilor statului, nu cetăţeanului” * „Pensionarii, scoşi din ecuaţia de reducere cu 15 la sută” *

Preşedintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor, liberalul Victor Paul Dobre, consideră că anunţata reducere a pensiilor cu 15 procente este complet în afara Constituţiei.

„Pensia este un drept de proprietate, nu e un contract al meu cu statul. Cât am fost angajat am plătit o contribuţie, şi statul are obligaţie să mi-o ramburseze la pensie”, a explicat deputatul PNL.

Din seria „ce bine era dacă…”, parlamentarul a spus că dacă punctul de pensie nu era îngheţat, azi ar fi fost de 826 de lei, iar prin reducerea de 15 procente ar fi ajuns la 730.

Reducerea anunţată acum face ca punctul de  pensie să ajungă la 622 de lei, la nivelul anilor 2004-2005.

Deputatul a mai spus că măsurile de ieşire din criză luate în calcul de actualul guvern sunt extrem de dure şi că PSD ar trebui să-şi asume partea de vină pentru ceea ce se întâmplă:

„Este adevărat că pentru colegii de la PSD este ca şi cum ar sosi Crăciunul în plină vară, dar cred că înainte de a merge mai departe ar trebui să-şi asume ceea ce s-a întâmplat acum 8 luni”.

„Îngheţarea punctului de pensie, trimiterea grupelor de muncă la paştele cailor sunt măsuri luate împreună”.

„Noi am reuşit ca în guvernarea noastră să avem o bună colectare a veniturilor, am reuşit o creştere economică şi ne mândrim pentru că rezultatele economice le-am îndreptat spre salariile şi pensiile oamenilor care le merită”, a declarat Victor Paul Dobre.

Convins că actualul guvern nu mai are credibilitate, Dobre susţine formarea altul executiv.

Parlamentarul contrazice afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu despre intrarea într-o criză politică, afirmând că sunt soluţii de depăşire rapidă a unei situaţii de acest fel.

Dobre pledează în numele PNL pentru un guvern de criză, un guvern de profesionişti, cu prim-ministru economist, care să asigure măsurile pe perioada imediat următoare, până la finele anului.

Guvernul ar urma să aibă nu mai mult de opt-nouă ministere şi să se bucure de sprijin politic în Parlament.

„După depăşirea celor mai dificile momente, Guvernul să poată avea în vedere, eventual, şi organizarea de alegeri anticipate”.

„Ceea ce propune PSD, organizarea de alegeri anticipate, nu cred că ar fi o chestiune de prioritate”, a mai precizat Dobre.

Măsuri anticriză, în viziunea liberalilor

Deputatul Victor Paul Dobre a nominalizat câteva din măsurile pe care un guvern credibil şi profesionist ar trebui să le ia:

·    restrângerea drastică a cheltuielilor,

·    reguli severe la achiziţiile publice,

·    menţinerea actualului sistem de impozitare,

·    sprijin pentru firmele care angajează şomeri şi bonificaţia firmelor care plătesc la timp dările la stat cu o reducere a impozitelor de 5 la sută.

·    curbele de sacrificiu să se aplice instituţiilor statului şi nu cetăţeanului, şi în nici un caz pensionarului.

„În privinţa achiziţiilor publice, nu putem lăsa pompierii sau SMURD fără motorină, dar putem bloca alte multe cheltuieli, cum ar fi platforma informatică de 500 de milioane de euro şi astfel să degajăm două, trei miliarde prin care pensionarii să fie scoşi din această situaţie cumplită”.

„Curbele de sacrificiu să se aplice instituţiilor statului, nu cetăţeanului”, a subliniat Dobre.

Alarmă şi nu prea

Parlamentarul a mai spus că proiectul de ordonanţă privind reducerile de prestaţii sociale cu 15 la sută nu e definitiv.

„Există o bună tradiţie să arunci o listă de o sută de reduceri şi să rămână 20-30”.

„Este ca atunci când s-a scumpit benzina prin 78-79: se vorbea de  creşterea preţului bezinei de la 2 lei la 15 lei, a făcut-o Ceauşescu 9,50 lei şi toţi au fost fericiţi”, a glumit amar Victor Paul Dobre.

PDL - nici liberal, nici democrat

Liderul PNL Galaţi Victor Paul Dobre susţine că are informaţii din interiorul învăţământului legate de anunţata grevă a dascălilor şi de PDL.

„Am informaţii că iarăşi li se solicită tabele cu cei care ar participa la grevă”.

„Eu am fost tot timpul convins că în PDL nu sunt liberali, dar un timp am crezut că sunt măcar democraţi. M-am înşelat rău”, a declarat Dobre.

Nu este prima dată când preşedintele liberal critică metodele practicate de conducerea portocalie a Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Citit 962 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.