Când revine Transurb la programul normal de transport. Traseele 22 şi 27 rămân desfiinţate
Foto: Marian Calestru

Când revine Transurb la programul normal de transport. Traseele 22 şi 27 rămân desfiinţate
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Gălăţenii dependenţi de transportul public în comun ne-au întrebat insistent când se va reveni la programul normal, pentru că graficul de vară a făcut ca autobuzele şi troleibuzele să vină mai rar şi să fie tot mai aglomerate, indiferent de oră. Dacă mai punem la socoteală şi faptul că masca de protecţie pare să fi devenit opţională pentru mulţi dintre călători, temerile gălăţenilor că s-ar putea infecta cu coronavirus în mijloacele de transport devin cât se poate de întemeiate.

La solicitarea noastră, Biroul de Presă al Primăriei Galaţi ne-a comunicat că se va reveni la programul de transport normal odată cu începerea noului an școlar, adică din 13 septembrie 2021. Trebuie precizat că programul de transport a fost stabilit prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 429 din 29 iulie 2021.

Gălăţenii care au sperat că, odată cu încheierea programului de vară, traseele 22 şi 27 vor fi reluate vor fi dezamăgiţi. "Traseele 27 și 22 au fost desființate și nu vor mai reveni în programul de transport", ne-a precizat administraţia locală. În ceea ce privește traseul 28, despre care unii gălăţeni susţineau că ar urma să fie desfiinţat, Primăria ne-a dat asigurări că acest fapt nu se va întâmpla. În schimb, va suferi unele modificări ale itinerarului.

Conducerea SC Transurb SA îşi doreşte ca, de la jumătatea lunii acesteia, să reia traseul 7 cu tramvaiul, folosind noul mijloc de transport abia sosit de la Arad, dar şi vechile tramvaie.

În ceea ce priveşte traseul 39, operatorul de transport intenţionează să propună modificarea lui, astfel încât tramvaiele să nu mai ajungă în Micro 19, ci să facă legătura între Piaţa Energiei şi Cimitirul Israelit.

Cât despre purtarea măştii, SC Transurb consideră că acest lucru ţine de responsabilitatea fiecărui cetăţean.

Citit 6737 ori Ultima modificare Duminică, 05 Septembrie 2021 20:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.