Halele din "Piața rușilor", finalizate după cinci ani

Halele din "Piața rușilor", finalizate după cinci ani
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

După cinci ani de așteptare, noile hale comerciale din Piața din Micro 17 au fost finalizate, acestea urmând să asigure în special desfacerea de bunuri industriale și textile, dar vor fi și standuri pentru produse alimentare. În total, investiția are o valoare de 3,6 milioane de lei (fără TVA), fiind derulată de municipalitatea gălățeană prin intermediul Administrației Piețelor Agroalimentare SA.

Piața din Micro 17, cunoscută în jargonul de cartier drept "Piața rușilor", a intrat într-un proces de modernizare în cursul anului 2016. În total, era vorba de amenajarea a aproape 1.000 mp de hale moderne, pe amplasamentul unor construcții mai vechi.

Ca un scurt istoric, după cum precizează Administrația Piețelor, lucrările au demarat pe 1 octombrie 2016 și s-au realizat pe etape, începându-se cu demolarea a două construcții, pe amplasamentul cărora s-au construit corpurile noi, C și D. În zona în care erau amplasate tarabe pentru comercializare produse textile s-a construit o hală - corpul G. Pentru că fostul constructor a reziliat contractul, în martie 2019 s-au sistat lucrările de pe șantier. Pe 29 iunie 2020, s-au reluat lucrările, cu un alt constructor, și s-au finalizat acum, în 2021, recepția construcției fiind realizată luni, 4 octombrie a.c.

"E o investiție foarte așteptată, un proiect iniţiat acum foarte mulți ani, în 2016. O să spuneți că cinci ani înseamnă mult pentru o simplă hală. Într-adevăr, pare mult, din păcate, a fost un proiect care a plecat din start cu niște greșeli, iar primul constructor a abandonat lucrările, a trebuit refăcută întreaga proiectare și ulterior refăcută întreaga procedură de licitație. Dar, iată, în sfârșit, ne aflăm într-o hală modernă, iar toți cei care își desfășurau până nu demult activitatea în aer liber, în condiții mai puțin bune, mai ales în perioada rece, vor avea ocazia să beneficieze de aceste hale. Sunt modernizări ce vor aduce o îmbunătățire a calității, atât pentru comercianți, cât și pentru cumpărători", a arătat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, prezent la inaugurarea investiției.

La rândul său, directoarea Administrației Piețelor Agroalimentare SA Galați, Marcela Daniela Costea, a precizat că noile hale vor asigura spații pentru 38 de tarabe și 24 de standuri individuale (micromagazine), acestea din urmă urmând să fie dotate inclusiv cu vestiare și grupuri sanitare individuale.

"Tarabele sunt destinate comercianților de produse industriale și textile, dar standurile vor fi destinate și comerțului cu produse alimentare sau activităților de prestări servicii. Ca etapă următoare, se va organiza o licitație pentru atribuirea acestor spații și sperăm ca, în aproximativ două săptămâni, aceste hale să intre în folosință", a precizat directoarea Administrației Piețelor.

Foto: Ovidiu Amălinei

Citit 5647 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Octombrie 2021 02:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.