Halele din "Piața rușilor", finalizate după cinci ani

Halele din "Piața rușilor", finalizate după cinci ani
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

După cinci ani de așteptare, noile hale comerciale din Piața din Micro 17 au fost finalizate, acestea urmând să asigure în special desfacerea de bunuri industriale și textile, dar vor fi și standuri pentru produse alimentare. În total, investiția are o valoare de 3,6 milioane de lei (fără TVA), fiind derulată de municipalitatea gălățeană prin intermediul Administrației Piețelor Agroalimentare SA.

Piața din Micro 17, cunoscută în jargonul de cartier drept "Piața rușilor", a intrat într-un proces de modernizare în cursul anului 2016. În total, era vorba de amenajarea a aproape 1.000 mp de hale moderne, pe amplasamentul unor construcții mai vechi.
Ca un scurt istoric, după cum precizează Administrația Piețelor, lucrările au demarat pe 1 octombrie 2016 și s-au realizat pe etape, începându-se cu demolarea a două construcții, pe amplasamentul cărora s-au construit corpurile noi, C și D. În zona în care erau amplasate tarabe pentru comercializare produse textile s-a construit o hală - corpul G. Pentru că fostul constructor a reziliat contractul, în martie 2019 s-au sistat lucrările de pe șantier. Pe 29 iunie 2020, s-au reluat lucrările, cu un alt constructor, și s-au finalizat acum, în 2021, recepția construcției fiind realizată luni, 4 octombrie a.c.
"E o investiție foarte așteptată, un proiect iniţiat acum foarte mulți ani, în 2016. O să spuneți că cinci ani înseamnă mult pentru o simplă hală. Într-adevăr, pare mult, din păcate, a fost un proiect care a plecat din start cu niște greșeli, iar primul constructor a abandonat lucrările, a trebuit refăcută întreaga proiectare și ulterior refăcută întreaga procedură de licitație. Dar, iată, în sfârșit, ne aflăm într-o hală modernă, iar toți cei care își desfășurau până nu demult activitatea în aer liber, în condiții mai puțin bune, mai ales în perioada rece, vor avea ocazia să beneficieze de aceste hale. Sunt modernizări ce vor aduce o îmbunătățire a calității, atât pentru comercianți, cât și pentru cumpărători", a arătat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, prezent la inaugurarea investiției.
La rândul său, directoarea Administrației Piețelor Agroalimentare SA Galați, Marcela Daniela Costea, a precizat că noile hale vor asigura spații pentru 38 de tarabe și 24 de standuri individuale (micromagazine), acestea din urmă urmând să fie dotate inclusiv cu vestiare și grupuri sanitare individuale.
"Tarabele sunt destinate comercianților de produse industriale și textile, dar standurile vor fi destinate și comerțului cu produse alimentare sau activităților de prestări servicii. Ca etapă următoare, se va organiza o licitație pentru atribuirea acestor spații și sperăm ca, în aproximativ două săptămâni, aceste hale să intre în folosință", a precizat directoarea Administrației Piețelor.

Foto: Ovidiu Amălinei

Citit 4488 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Octombrie 2021 02:43

12 comentarii

 • postat de cumparator
  Joi, 07 Octombrie 2021 15:06
  78.96.59.***
  Am trecut pe acolo ieri si hala era inchisa asa cum a fost si un ultimii vreo 2 ani. Doar s-a plimbat primarul pe acolo si pentru ca nu i s-a dat panglica pentru taiere a anulat deschidea ?
  0
  5
  Raportează
 • postat de Orasul micro
  Miercuri, 06 Octombrie 2021 17:10
  62.231.94.***
  Oare nu i se putea gasi un nume propriu sau ceva mai inspirat ?
  Nu numai depopularea, dar si pierderea identitatii e o mare problema a orasului acesta.
  Piata micro 17 ..., trasee de autobuze micro 19 ..., cartiere micro ...
  Inainte vreme aveam de exemplu cadtier / traseu / piata Dunarea, sau Aeroport (Aviatie), sau Tiglina 3.
  Acum doar microuri si numere, ca parcelele in cimitir.
  Te intrebi ce oras e asta, ca prin alte locuri nu vezi asa ceva.
  Nu stiu ce interese sau cine ne obliga la asa ceva, dar in primul rand e responsabila administratia locala.
  Impartire UAT-ului in microuri e normala, dar nu inseamna sa le purtam ca matricolele de la vechile uniforne scolare sau ca puscariasii.
  In definitiv si Centru e micro 1, Mazepa e micro 3, Tigina 1 e micro ... Dar nu le zice nimeni asa.
  La fel si pe harta din Google, doar in Galati vezi microri, unde stiam de numele proprii cu traditie ale cartierelor: Tiglina 3, Dunarea, Aeroport, etc.
  In schimb apar Azaclau (ce nume! de la ce?!) sau Aurel Vlaicu. Ultimul e ok si frumos, dar cati galateni stiu unde e si de unde incepe si pana unde.
  In concluzie, dom' primar, daca la primarie nu e un departament responsabil ori in CL e lipsa de inspiratie, puteti cere opinii si sugestii de la cetateni.
  4
  4
  Raportează
 • postat de Andrei
  Miercuri, 06 Octombrie 2021 08:42
  92.86.16.***
  Nenea, undi e parcarea?
  Unde parcheaza lumea care vine la piata?
  Aaaaa, tu si alti importanti parcati pe avarie unde vrea mujkiu vostru ....
  1
  13
  Raportează
 • postat de Producator fructe si legume si nu precupet
  Marți, 05 Octombrie 2021 20:08
  89.137.225.***
  Daca niste hale din piete se fac in 5 ani e clar! Primare ai grija ca faci mega proiecte prin orasul asta si nu vei mai avea cu cine sa le intretii ca orasul se depopuleaza si lumea pleaca! Nu au niciun viitor aici si nici salarii bune nu sunt! S-ar putea sa bata vantul prin oras in 5 ani si tu te muti la Bucuresti sau Cluj!
  0
  14
  Raportează
 • postat de Un realist
  Marți, 05 Octombrie 2021 18:36
  72.83.146.***
  Una din adevarata realizare a fostului primar Stan, se vede de la cativa metri de piata, DEMOLAREA INESTETICILOR SI GROTESTELE GARAJE SI CONSTRUIREA UNOR SPATII CIVILIZATE DE PARCARE, CONCOMITENT CU UN PARC CIVILIZAT PENTRU RECREERE, SI NU I SINGURU…CEL DE LA SPITALUL DE COPII, CEL DIN SPATELE LICEULUI PEDAGOCIC , MAZEPA, iar daca ar fi ramas primar, nu mai exista nici un garaj, astazi, si galatiul se putea mandri cu singurul tunel pe sub dunare, din toata europa, si ar fi devenit UN ORAS DE TRANZIT, UN ORAS TURISTIC, UN ORAS CE SE DEZVOLTA…dar iar fi stricat afacerea matusalemicului parlamentar p.s.d….trecere bac.
  3
  9
  Raportează
 • postat de AKV
  Marți, 05 Octombrie 2021 15:34
  5.13.134.***
  "Tarabele sunt destinate comercianților de produse industriale și textile, dar standurile vor fi destinate și comerțului cu produse alimentare sau activităților de prestări servicii"...deci piata de legume si fructe ramane tot in aer liber!
  2
  7
  Raportează
 • postat de Gimmy
  Marți, 05 Octombrie 2021 12:54
  84.243.108.***
  Oare dom Primar unde si-o fi parcat masina ca sa participe la inaugurarea "pietei rusilor"? In parcare la Penny?
  5
  37
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Marți, 05 Octombrie 2021 11:37
  95.76.2.***
  Iar copiii lu' "EL",si, mai departe nepotii,se vor tot plimba si vor admira si vor exclama cu mandrie:.....vedeti,aici tatal/bunicul meu a turnat betoanele astea....si acolo.....si acolo....si dincolo....si peste tot pe unde vedeti beton prin oras....Faleza,parcuri,gradini.....ce harnic a fost tatal meu(sau bunicul,dupa caz)!
  7
  24
  Raportează
 • postat de Marius
  Marți, 05 Octombrie 2021 09:35
  95.77.107.***
  5 ani pentru a face jumatate de piata.
  Si acum facem clasicul spectacol de "taiere a panglicii" de parca ar fi o victorie.
  Nesimtirea este mare si noi si mai prosti pentru ca le acceptam.
  4
  35
  Raportează
 • postat de vox
  Marți, 05 Octombrie 2021 06:26
  77.111.247.***
  Gălățean, acum or fi semnat hârtiile ?!
  Oricum la cum s-a lucrat e păcat de banii investiți. Panourile izolatoare au fost montate peste profile care nu au fost șlefuite și vopsite corespunzător în anumite zone și care "își arătau rugina" înainte de a fi acoperite.
  Pentru ca hala nu a fost construita mai sus astfel încât sa fie la nivelul străzii Bărboși, după o ploaie apa balteste în fata intrării a doua sau trei spatii. Asa de mult ce s-au chinuit sa facă o panta spre canalizare.
  Sunt zone în care pereții sunt deja ruginiti la partea de jos, acolo unde balteste apa.
  Și mai sunt și altele dar nu are rost sa le mai spun.
  Au lucrat cu ce oameni au găsit...
  Bine ca e gata și se face un comerț cât de cât civilizat.
  Acum depinde și de oameni cat va rezista și cum va arata peste ani.
  Observ ca politia e la datorie. Asta e bine având în vedere ca la sf de săptămâna se ascund pe după magazine și se fac ca nu vad mașinile parcate în coltul străzii (în curbă pe ambele sensuri). Abia reușești sa treci dinspre Oltului spre prelungirea Brăilei sau invers.
  La piață, nu contează ca e curbă, trotuar, ieșire de pe strada lăturalnică, în schimb dacă ești parcat (la limita legii) câteva sute de metri mai încolo, îți poți lua amenda.
  2
  39
  Raportează
 • postat de Galatean
  Marți, 05 Octombrie 2021 02:37
  78.96.83.***
  Noua constructie este terminata de un an de zile, cu lacat pe acele spatii care trebuiau date in folosinta galatenilor!

  Nu inteleg de ce se minte in halul asta, ca pe 4 oct. s-a facut receptia, daca de un an de zile nu a mai fost picior de constructor, obiectivul se vedea clar gata de exploatare, dar cu lacat pe el.
  Toti galatenii care treceau spre tarabele vechi se intrebau de ce halele stau inchise iar activitatea de comert a pietei se desfasura in conditii de acum 40 de ani, insalubru si pe tarabe ruginite.

  Cui folosesc aceste neadevaruri?!!

  Asta-i inca o dovada ca acest primar cauta sa etapeze prin minciuna in fata galatenilor.

  HUO!!!!
  12
  77
  Raportează
 • postat de Tincuța
  Marți, 05 Octombrie 2021 01:53
  86.122.130.***
  Panglica, unde e panglica?
  8
  52
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.