Contract de 64.831 de lei, pentru o toaletă în Parcul "Eminescu"

Contract de 64.831 de lei, pentru o toaletă în Parcul "Eminescu"
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Pentru achiziţia şi montajul unei toalete publice modulare, racordate la utilităţi, necesare în Parcul "Eminescu", Primăria municipiului Galaţi tocmai a atribuit un contract în valoare de 64.831 de lei fără TVA firmei Agios SRL. Aşa cum aţi putut afla din "Viaţa liberă", autorităţile au explicat astfel necesitatea amplasării unei toalete în acest parc: "Având în vedere proiectul de reabilitare și modernizare a obiectivului Parc «Eminescu», se impun achiziţia și montajul unei toalete publice modulare racordate la utilități, care va asigura respectarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației la acest obiectiv".

După citirea acelui articol, nu puţini au fost gălăţenii care s-au întrebat, la fel ca noi, de ce nu este repusă în funcţiune vechea toaletă publică, peste care a fost ridicată clădirea în care funcţionează "Harem Night Club" şi alţi agenţi economici.

Răspunsul a venit, pe Facebook, din partea lui Vergiliu Vals, director executiv în cadrul Primăriei Galaţi: "Acea toaletă are racordul de canalizare fracturat. Din estimările realizate, costurile refacerii acestui racord, împreună cu cheltuielile legate de realizarea întregii instalații de evacuare aferentă canalizării (în condiţiile în care fosta toaletă este sub nivelul rețelei stradale de canalizare), ar fi depășit 200.000 de lei. În consecință, s-a preferat o soluție mai eficientă tehnic și economic".

Revenind la contractul atribuit pentru toaleta din Parcul "Eminescu", valoarea lui nu diferă prea mult de cea a celorlalte 43 de toalete racordate la utilități care funcționează în oraș. Valoare pe care municipalitatea o argumenta astfel: "Valoarea unei toalete este, în medie, de 64.687,40 de lei (inclusiv costurile de racorduri la utilităţi - apă, canalizare, energie electrică)".

Citit 2768 ori Ultima modificare Luni, 04 Octombrie 2021 23:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.