Licitație pentru modernizarea iluminatului public

Licitație pentru modernizarea iluminatului public
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pentru modernizarea sistemului de iluminat public pe patru artere principale ale orașului, Primăria Galați a lansat în licitație un contract cu valoare estimată de 1.503.555 lei fără TVA, și așteaptă ofertele până pe 22 octombrie 2021. Contractul are ca obiect proiectarea și execuția lucrărilor pe bulevardul Marea Unire, strada Brăilei (între Inelul de Rocadă și bulevardul George Coșbuc), strada Navelor și bulevardul Oțelarilor (între strada Brăilei și bulevardul Galați).

Investiția este finanțată prin Programul privind sprijinirea eficienței energetice și gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public. Valoarea totală a proiectului este de 1,8 milioane de lei, din care aproximativ 700.000 reprezintă contribuția de la bugetul local.

„Principalele categorii de lucrări de intervenție vor viza achiziția de aparate de iluminat stradal cu LED, demontarea aparatelor existente și montarea aparatelor de iluminat pe stâlpi și consolele existente, cât și montarea de console pentru stâlpi care în acest moment nu sunt echipați cu aparate de iluminat. Astfel, se vor monta 524 de aparate tip LED eficiente din punct de vedere al consumului de energie”, precizează Primăria.

Prin acest proiect se urmărește reducerea consumului de energie electrică cu minim 70 la sută, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră echivalente, alegerea de produse alcătuite din materiale recuperabile în procent ridicat, limitarea poluării luminoase realizând un iluminat de calitate.

Citit 1262 ori Ultima modificare Luni, 18 Octombrie 2021 01:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.