Cine inventariază cu drona locurile de înhumare

Cine inventariază cu drona locurile de înhumare
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

A fost bătălie pentru contractul prin care locurile de înhumare din cimitirele „Eternitatea”, „Ștefan cel Mare” și „Sfântul Lazăr” vor fi inventariate cu drona. Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, au fost depuse șase oferte, iar câștigătoare a fost desemnată firma Topogis Printsoft. Valoarea contractului atribuit este de 346.900 de lei fără TVA, în condițiile în care estimarea fusese de 500.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire - „prețul cel mai scăzut”.
Reamintim, câștigătorul va furniza Primăriei servicii de cartare și evidență astfel: măsurare topo pentru fiecare loc de înhumare și întocmirea hărții cimitirului; parcelare cimitir, care presupune numerotarea parcelelor și rândurilor; întocmirea și listarea rapoartelor (după decedat/ parcelă/ rând/ loc de înhumare); software pentru evidență, ce va permite realizarea unui registru pentru fiecare cimitir. De asemenea, hărţile cimitirelor trebuie realizate în diferite formate, iar prelucrarea datelor din cimitir implică şi poze de pe fiecare loc de înhumare în parte. Misiunea nu va fi deloc veselă, dar ofertanţii trebuie să utilizeze tehnologie modernă - drone, care oferă rezultate mult mai rapide decât celelalte metode tradiţionale.
"Este pentru prima dată când se realizează această evidență a locurilor de înhumare, iar acest tip de cartare cu dronă este unul modern și eficient, fiind și o etapă necesară în perspectiva reabilitării Cimitirului «Eternitatea»", ne-a transmis administraţia locală.

Citit 2328 ori Ultima modificare Luni, 18 Octombrie 2021 01:02

4 comentarii

 • postat de CERCEL
  Luni, 18 Octombrie 2021 14:07
  136.255.148.***
  Aalta magarie . nu avea primaria pe ce cheltui banii sau a avut de facut cadou politic la vre-un neispravit . si asa nu ai voie in cimitire sa ti plangi nici mortii daca nu dai spaga, toate conduse de Gospodarirea urbană, din cadrul Primariei Galati care fura,asta este denumirea corecta-fura,din buzunarul cetateanului, aici intra si blocarea masinilor in locurile de parcare, nelegala, neconstitutionala, hotie facuta chiar de cei pe care ii platim,.
  0
  0
  Raportează
 • postat de CETĂŢEAN
  Vineri, 15 Octombrie 2021 08:51
  92.83.34.***
  Pe când drone să depisteze morţii care sunt singuri în casă?
  0
  0
  Raportează
 • postat de asta-i viata
  Marți, 12 Octombrie 2021 14:22
  89.39.81.***
  problema e serioasa. in galati se moare in draci dar locuri in cimitire nu prea mai sint. doar la urgente. pina la urma acolo unde de zeci de ani n-a mai platit nimeni nimic e normal sa se faca exproprietariri, sa se elibereze locuri de inhumare. lumea vine, lumea pleaca doar nu o sa facem cimitire noi in loc de spitale....
  0
  5
  Raportează
 • postat de Galatean
  Marți, 12 Octombrie 2021 09:48
  78.96.83.***
  Ma indoiesc ca folosirea dronelor poate sa identifice toate locurile de inhumare atat timp cat multe morminte sunt parasite de zeci de ani, fara monumente sau alte date de identificare!

  Cred ca in final aceasta masuratoare- identificare va fi un talmes balmes, cu incurcaturi ale detinatorilor de locuri de veci.

  Cel mai sigur, pentru aceasta actiune, este sa se ia cimitirul la picior, cu hartagaroaia, cat mai exista, la administratia fiecarui cimitir, in care salariatii platiti bine, in loc sa-si faca treaba, au dormitat pe ei, in aplauzele primariei si ADP-ului!

  Cum isi justifica acesti salariati existenta lor in administratia cimitirelor, cand omu se duce sa-si plateasca impozitul anual dar nu au nicio evidenta, trebuie sa vii cu chitanta de anul precedent.

  Taietori de chitante si incasatori de impozite din ce in ce mai mari!

  Pentru ce, cand gunoaiele de pe alei, cate au mai ramas, stau neridicate, iar balariile acopera mormintele si aleile de nu mai poate ajunge omul la morminte sa aprinda o lumanare!

  Cand se vorbeste in oras ca acest primar trebuie demis strangand semnaturi pentru a lasa locul liber unui gosoodar nenumit politic, oamanii, in afara de bataia de joc din oras, se gandesc si la cimitire, ultimul loc unde se doreste respect din partea administratiei!
  9
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.