Amplasamente predate CNI pentru două creşe noi

Amplasamente predate CNI pentru două creşe noi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Întruniţi în şedinţă extraordinară online, aleşii locali au adoptat, marţi, trei proiecte de hotărâre privind construcţia a două creşe noi, una pe strada Brăilei nr. 184, pentru 40 de copii, și o alta pe strada Feroviarilor nr. 20 A, pentru 110 copii. Creșele vor fi realizate în curtea Școlii Nr. 1, respectiv, în zona blocurilor ANL din cartierul Micro 13. Cele două amplasamente vor fi predate către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii "CNI" SA.

Pentru terenul de 6.458 mp, destinat construirii creşei mari, au fost aprobate alipirea a două terenuri şi transferul unei suprafeţe din domeniul privat în domeniul public. Pentru creşa mică a fost alocat un teren de 2.796 mp.

"Consiliul Local Galaţi se obligă să asigure, în condiţiile legii, suprafeţele de teren necesare pentru depozitare şi pentru organizarea şantierului. În același timp, va asigura finanțarea cheltuielilor pentru racordurile la utilităţi (electrică, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat etc). Totodată, se obligă ca, după predarea amplasamentelor şi a obiectivelor realizate, să menţină destinaţia acestora şi să le întreţină pe o perioadă de minimum 15 ani", se precizează în proiectele de hotărâre adoptate.

Reamintim că Ministerul Dezvoltării a aprobat construcția a 138 de creșe noi, la nivel național, cu finanțare asigurată din bugetul ministerului. Şi, aşa cum aţi putut citi în "Viaţa liberă", în articolul "Gălăţeni notificaţi să-şi demoleze garajele pentru o creşă", Primăria municipiului Galaţi caută proiectanţi care să realizeze studiul geotehnic necesar obiectivului "Construire creşe".

Citit 1919 ori Ultima modificare Sâmbătă, 23 Octombrie 2021 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.