Cum şi unde ajung deşeurile colectate selectiv de către gălăţeni

Cum şi unde ajung deşeurile colectate selectiv de către gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Vestea că au fost amplasate primele zece puncte de colectare a deșeurilor supravegheate video a generat un val de comentarii din partea gălăţenilor.
Nu puţini sunt cei care se întreabă cât vor rezista nevandalizate, mai ales că au costat nu mai puţin de 328.000 de lei fără TVA.
Dar cei mai mulţi dintre gălăţeni acuză că degeaba se străduiesc să colecteze selectiv - gunoi menajer, hârtie, carton, plastic, metal și sticlă - când, în realitate, deşeurile sunt colectate de lucrătorii Ecosal de-a valma şi că nu se reciclează mai nimic.
Tocmai de aceea ne-am propus, cu sprijinul Primăriei municipiului Galaţi - căreia îi solicităm public informaţii - să aflăm când şi cum sunt golite aceste puncte de colectare a deşeurilor, cum sunt transportate gunoaiele, unde ajung şi mai ales cum şi cât se reciclează din ele.
Nu vrem doar date, ci şi imagini doveditoare că se face aşa cum susţin declaraţiile. Informaţii şi fotografii pe care le vom face publice în "Viaţa liberă".
Adesea "vrem o ţară ca afară", dar refuzăm să ne comportăm civilizat şi responsabil, mai ales în privinţa deşeurilor. Şi dacă tot sunt supravegheate video aceste zece puncte de gunoi modernizate, am fi curioşi să aflăm unde ajung imaginile cu persoanele surprinse că lasă sacii cu deşeuri pe unde apucă şi ce măsuri se iau împotriva lor.

Citit 2507 ori Ultima modificare Duminică, 24 Octombrie 2021 20:32

6 comentarii

 • postat de Vox
  Luni, 25 Octombrie 2021 06:14
  77.111.247.***
  Se aduna totul în aceeași mașina și asta la indemnul angajaților societății de salubrizare. Dacă te nimerești cu pungile în mână când e mașina la containere îți vor spune sa le arunci la grămadă ca oricum ajung în același loc.
  Cât despre noile containere... arata bine, sunt gândite cu canal de colectare lângă ele, lucru care e foarte bun și util dar sa vedem cât și cum vor rezista proceselor de igienizare. Pentru a va face o idee, va rog sa va plimbați pe lângă noile cabine ale toaletelor ecologice montate în oraș. Veți observa cum tot metalul a început sa rugineasca ca urmare a acțiunii produselor de curățare (bine pe partea din spate pereții mai sunt udați de către cei rău intenționați, dar....).
  Verifica cineva concentrația produselor folosite și dacă pot fi aplicate pe metal?! Nu cred.
  Viața liberă, pe când o opțiune prin care sa atasam fotografii la comentariile postate? Asta ca să nu mai zică unii ca vorbim prostii pe aici prin care deformam realitatea.
  4
  6
  Raportează
 • postat de alien
  Sâmbătă, 23 Octombrie 2021 17:37
  5.13.205.***
  Ne dă ceva discounturi la taxa de habitat, dacă tot facem "part-time" treaba Ecosalului? :D
  Numai gunoieri nu eram!
  Au oameni plătiți pentru asta, n-au decât să le sorteze acolo!
  23
  10
  Raportează
 • postat de Ion
  Sâmbătă, 23 Octombrie 2021 14:11
  213.233.88.***
  Online pe pagina VL sau pe site, să vadă toată lumea tot spectrul de gunoaie.
  5
  10
  Raportează
 • postat de Pecheanu
  Sâmbătă, 23 Octombrie 2021 12:46
  109.166.130.***
  La Doi Cocoși nici măcar nu au ceva de colectare, containere ceva,... se aruncă direct jos!!! Vorbesc de cele noi!
  7
  7
  Raportează
 • postat de Victor
  Sâmbătă, 23 Octombrie 2021 06:24
  46.97.176.***
  Sa se faca un control si la punctul de colectare de la Doi Cocosi din Micro 20. Aproape toate usile cutiilor de colectare stau deschise... Nu au sistem de blocare? Ba mai mult,angajatii care vin sa ridice gunoaiele,trantesc acele usi in mod barbar. Cand i-am intrebat de ce le trantesc asa,au spus ca sunt construite prost si ca nu se inchid decat prin repetate trantiri,busiri etc... Este normal???
  6
  19
  Raportează
 • Sâmbătă, 23 Octombrie 2021 01:38
  213.225.7.***
  Din câte cunosc, deșeurile colectate selectiv din pubelele sticlă-metal, hârtie, plastic..merg la Stația de sortare și compostare de la Barboși, unde sunt reciclate conform legii. Și sunt ridicate de la punctele de colectare cu mașini speciale pentru fiecare deșeu în parte. Acolo, la Stația de sortare, sunt luate iarăși la mână, deoarece mulți le mai amestecă, adică de exemplu, mai aruncă plastic la hârtie etc. Acum ceva timp în urmă, am avut o caloborare foarte bună pe cartierul Cantemir cu Dl. Tașcă de la Ecosal, unde îi trimiteam, mesaj când observam dacă un tomberon selectiv se umplea mai repede și mă rezolva într-un timp record. Am și filmare și niște poze cu mașinile respective când ridicau deșeurile. Tomberoanele cu fracția umedă, cele maro, sunt ridicate cu alte tipuri de mașini. Nu vreau să greșesc, poate lucrurile nu mai stau chiar așa. Stația de sortare, o puteți vedea și pe pagina lor de Facebook. Totuși, o mai bună comunicare publică, cu filmări și poze când și cum se ridică și modul de reciclare a acestora, ar fi foarte benefică pentru informarea gălățenilor, pentru a nu mai da curs la comentarii. Nu știu ce se întâmplă, dar SP Ecosal, stau foarte rău la capitolul informații deșeuri. Poate pe viitor încercați să fiți mai activi pe Facebook. Succes maxim!
  9
  34
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.