După greva care a paralizat transportul în comun, revendicările salariaţilor Transurb au fost acceptate

După greva care a paralizat transportul în comun, revendicările salariaţilor Transurb au fost acceptate
Evaluaţi acest articol
(44 voturi)

UPDATE. O grevă spontană a paralizat transportul public în comun, vineri, 5 noiembrie 2021, până la prânz. Şoferii şi vatmanii Transurb au refuzat să iasă pe trasee, protestul durând de la ora 4,30 până în jurul orei 12,00, spre nemulţumirea gălăţenilor cu abonamente de transport. Pentru gălăţenii dependenţi de transportul public, găsirea unui taxi a devenit o "vânătoare", alternativa fiind mersul pe jos şi întârzierea la locul de muncă.

"Protest spontan în această dimineață la autobaza şi la depoul Transurb. Șoferii și vatmanii au decis să nu mai iasă pe traseu. Ne cerem scuze călătorilor pentru acest incident", a fost anunţul postat, vineri dimineaţă, pe pagina publică de Facebook a companiei de transport în comun.
Din păcate pentru gălăţenii care nu au verificat Facebook-ul Transurb înainte de a pleca de acasă, asta a însemnat timp pierdut degeaba în staţii şi întârzierea la locul de muncă sau acolo unde ar fi trebuit să ajungă! "Măcar să fi anunţat pe panourile de informare din staţii că sunt în grevă şi că nu circulă mijloacele de transport. Am stat degeaba în staţie mai bine de o jumătate de oră, iar în cele din urmă am plecat pe jos la serviciu. Am ajuns cu o oră mai târziu la birou!", ne-a declarat o gălăţeancă.
De o adevărată aventură au avut parte şi cei care au încercat să îşi comande un taxi. Dispecerii fie le dădeau timpi de aşteptare foarte mari, fie nu au avut cu ce să-i ajute, pentru că nu existau maşini disponibile. Taximetriştii au preferat să-şi găsească singuri clienţii printre gălăţenii care căutau disperaţi, pe stradă, un mijloc de transport.

Negocieri

Protestul angajaţilor Transurb nu ar fi trebuit să fie o surpriză pentru autorităţi. Reamintim că nemulţumirile de la Transurb au dat în clocot luni, 1 noiembrie, când în curtea societăţii a avut loc un protest spontan, care nu a afectat transportul public. Vestea că orele suplimentare efectuate în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie 2021 le vor fi recompensate abia din februarie 2022 i-a nemulţumit pe salariaţii Transurb şi în special pe şoferii de pe mijloacele de transport. Iar reducerea activităţii controlorilor sâmbăta şi duminica - zile plătite cu spor de sută la sută - îi va afecta financiar pe angajaţii cu cele mai mici salarii din compania de transport local. Cele două măsuri au fost propuse şi asumate de către directorul general al Transurb, Dorian Dumitru, pe motiv că bugetul societăţii nu acoperă salariile angajaţilor pe luna decembrie.
Potrivit surselor noastre, vineri dimineaţă, Vergiliu Vals, director executiv în cadrul Primăriei Galaţi, a venit la Transurb pentru a discuta cu protestatarii. În prima fază, salariaţii operatorului nu au fost de acord cu propunerile acestuia şi au refuzat să reia activitatea. Angajaţii au susţinut că vor să participe şi ei la discuţiile dintre directorul Transurb, Dorian Dumitru, şi directorul Vergiliu Vals, nu doar reprezentanţii sindicatului.
Vestea bună pentru gălăţeni a fost că în jurul orei 12,00 s-a reluat circulaţia mijloacelor de transport. Vestea bună pentru angajaţii operatorului a fost că revendicările lor au fost acceptate.

Ce s-a obţinut

"Revendicările noastre au fost acceptate. Rata inflației, care nu a fost acordată de la începutul anului, va fi plătită de la 1 noiembrie. Am pierdut zece luni, se va plăti anul acesta doar pe noiembrie și decembrie. Orele suplimentare vor fi plătite în luna următoare, ca și până acum.
Activitatea unor categorii de angajați cu cele mai mici salarii, cum sunt controlorii, dispecerii, cei de la centrul de informare, nu va mai fi întreruptă sâmbăta și duminica, vor reveni la programul normal. Sunt circa 40 de oameni, care au și cele mai mici salarii. Cred că întreruperea activității lor sâmbăta și duminica nu ar fi făcut bine nici societății, pentru că ar fi scăzut încasările foarte mult. Sper că cine trebuie să tragă învățăminte a tras. Nu poți să funcționezi numai pe avarie. Când cumperi motorină, când consumi curent electric îl plătești, nu spui că nu mai ai bani. Nu mai putem accepta să se taie numai de la salariați. La rata inflației, cei 142 de lei, am pierdut 10 luni, ni se dau numai pe noiembrie și decembrie. Neplata orelor suplimentare ar fi însemnat o gaură de 800-1.000 de lei la un salariat. Din lipsă de șoferi, unii au stat câte 14 ore pe traseu, e o nebunie.
Acum suntem ok cu totul, ce va fi după 1 ianuarie vom vedea”, ne-a declarat George Preda liderul Sindicatului Şoferilor Liberi din Transurb.

Ce spune conducerea

"După negocieri de câteva ore, pentru ca cetățenii orașului să nu sufere, am reușit să cădem la un acord cu sindicatele. Indicele de inflație, de 2,6 la sută, va fi plătit din 1 noiembrie, urmând ca în ședința de CA din 11 noiembrie să încheiem un act adițional la Contractul Colectiv de Muncă, să modificăm grila de salarizare. În limita a 32 de ore suplimentare, acestea vor fi plătite în salariul pe luna respectivă. Pentru ce depășește 32 de ore suplimentare, se dă timp liber în compensare.
În ceea ce privește programul de lucru pentru sâmbătă și duminică, graficul va fi refăcut, urmând să facem o analiză împreună cu sindicatul și pe care să o prezentăm Consiliului de Administrație. În protocolul încheiat cu sindicatele, am stipulat că în decembrie există posibilitatea ca, în funcție de banii pe care îi vom avea, să se plătească salariile procentual, începând de la directorul general și până la ultimul salariat.
Până pe 17 decembrie, avem control de la Curtea de Conturi. Lichidarea pe decembrie se va achita pe 15 ianuarie 2022. Până atunci, trebuie să ne dăm seama cum putem plăti salariile integral", ne-a declarat directorul general al Transurb, Dorian Dumitru.


UPDATE, ora 12,00. Potrivit datelor noastre, în scurt timp va fi reluat transportul public în comun.


"Protest spontan în această dimineață la autobaza şi la depoul TRANSURB. Șoferii și vatmanii au decis să nu mai iasă pe traseu. Ne cerem scuze călătorilor pentru acest incident", este anunţul postat pe pagina publică a companiei de transport în comun.

În aceste condiţii, gălăţenii sunt nevoiţi să apeleze la taxi ori să meargă pe jos acolo unde au nevoie.

Reamintim că nemulţumirile de la Transurb au dat în clocot luni, 1 noiembrie 2021, când în curtea societăţii a avut loc un protest spontan, care nu a afectat transportul public. Vestea că orele suplimentare efectuate în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie 2021 le vor fi recompensate abia din februarie 2022 i-a nemulţumit pe salariaţii Transurb şi în special pe şoferii de pe mijloacele de transport. Iar reducerea activităţii controlorilor sâmbăta şi duminica - zile plătite cu spor de sută la sută - îi va afecta financiar pe angajaţii cu cele mai mici salarii din compania de transport local. Cele două măsuri au fost propuse şi asumate de către directorul general al Transurb, Dorian Dumitru, pe motiv că bugetul societăţii nu acoperă salariile angajaţilor pe luna decembrie.

Potrivit surselor noastre, Vergiliu Vals, director executiv în cadrul Primăriei Galaţi, a venit la Transurb pentru a discuta cu protestatarii. Salariaţii operatorului nu au fost de acord cu propunerile acestuia şi au refuzat că reia activitatea de transport. Angajaţii spun că vor să participe şi ei la discuţiile dintre directorul Transurb, Dorian Dumitru, şi directorul Vergiliu Vals, nu doar reprezentanţii sindicatului.

Vom reveni cu informaţii.

Citit 15357 ori Ultima modificare Luni, 08 Noiembrie 2021 00:12

36 comentarii

 • postat de DAN
  Luni, 08 Noiembrie 2021 14:34
  136.255.148.***
  vai ce bine functioneZA tRANSURB, DUPA CE PRIMARUL SCHIMBA DIRECTORII Ca pe sosete????? ultima schimbare f ost pentru management prost, și atat l-a criticat pe fostul director ca l-a numit pe un alt post de DIRECTOR iar actualul, ARE UN MANAGEMENT TAT DE BUN CA , SALARIATII AU INTRAT IN GREVA IAR CETATENII, LA CONDITIILE DE TRANSPORT NU AR PLATI NICI 2 BANI DAR 2 LEI CURSA. ASA CA , BATJOCURA MARE, DE CETATENI, ADICA DE CEI CARe va platesc .
  1
  2
  Raportează
 • postat de Alin
  Duminică, 07 Noiembrie 2021 09:47
  79.116.67.***
  Directore de ce conduci firma daca nu ești în stare să plătești salariați ,tu de ce nu îți reduci din salariu???
  1
  10
  Raportează
 • postat de alex
  Duminică, 07 Noiembrie 2021 05:33
  86.124.203.***
  De ce nu introduceti maxi-taxi pe traseele pe care Transurb nu le mai poate acoperi? Monopolul este cea mai mare greseala si asta alte state au invatat de sute de ani. Monopol inseamna servicii proaste la costuri mari.
  7
  8
  Raportează
 • postat de Liu Fen
  Sâmbătă, 06 Noiembrie 2021 19:45
  5.13.212.***
  Propun pe @Anonim director la Transurb, ca stie cum sa gestioneze situatie , dar inainte de asta sa faca munca in folosul comunitatii ca sofer acolo idem ca si ceilati soferi sa vada si si el cum e si dupa aceia il propunem ca director , salariul si sporurile in functie de performanta , uitam sa-ti spunem nu sant WC la unele capete de linie atentie mare.
  7
  7
  Raportează
 • postat de eu
  Sâmbătă, 06 Noiembrie 2021 19:36
  5.13.212.***
  @Solaris care-i diferenta dintre greva si protest spontan , stii?La art 123 mai spune ceva dar eviti sa si scrii , etalezi doar ce da bine la public pentru like si a dezbina cu usurinta oamenii cand o sa muncesti sau o sa faci ore suplimentare peste program adi aminte sefului tau sa ti le plateasca peste 90 zile dar daca nu are bani nici atunci la anul si tot asa , ca lui ii convine idea si la toti colegii tai ,sa vezi ce bine o sa fii vazuta acolo unde lucrezi , o sa te adore de idea ta, mergi cu Domnul.
  5
  7
  Raportează
 • postat de Dio
  Sâmbătă, 06 Noiembrie 2021 10:22
  89.39.81.***
  Ma bucur sa vad cum democratia la noi naste ura . Ce frumos :) La cat mai multa domnilor , doamnelor ;)
  1
  3
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Sâmbătă, 06 Noiembrie 2021 08:28
  5.13.212.***
  Pentru @Ana; La Bucuresti biletul de calatorie s-a scumpit de cateva luni de la 1,30 la 3 lei 90min calatoria , nu mai informa lumea aiurea, iar CD intreba de ce au ore suplimentare , ii raspund ca nu e program fix de 8 ore pe autobuz ,iar la ora 22 noaptea cand tu te plimbi afara , pe faleza etc. cu doamna[domnisoara] , autobuzele sa fie toate in garaj , si ceilalti care vin cu trenul sau se duc la tren sau ies de la servici sa i-a taxiul la acea ora, asa au si mecanicii de locomotiva si alt personal navigant ore conform graficului de circulatie,astfel s-ar da totul peste cap in economie in general .
  4
  6
  Raportează
 • postat de Solaris
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 20:31
  95.76.32.***
  Unde-i lege nu-i tocmeala!
  1. Greva este ilegala pt ca nu este inregistrata la judecatorie
  2. Orele suplimentare se platesc la 60 zile conf Art. 123 din Codul Muncii
  (ai ore suplimentare facute in luna August, plata lor se face
  la lichidarea lunii Octombrie , adica in Noiembrie)
  3. Nu te poate obliga nimeni sa faci ore suplimentare
  (Voi ati hotarat asta)
  4 Orele suplimentare se platesc 175% (Este ilegal sa fie platite 200%)
  5. Consiliul Local poarta intreaga vina pentru ce se intampla in societatea voastra
  Situatia critica in care va aflati e din cauza gratuitatilor oferite unor categorii de galateni
  care n-ar merita asa ceva. Multi pensionari care au pensii peste 1200 lei,
  unii din ei au mai au si serviciu pe deasupra. Progenituri ai caror parinti cu venituri peste medie
  Insotitorii persoanelor cu handicap, etc.
  Nu se cer acte de la ANAF privind veniturile pensionarilor si nici pentru parintii elevilor
  Corect ar fi fost ca aceste gratuitati sa se ofere doar pensionarilor ce au pensii pana in 1200 lei
  elevilor ce fac parte de familii monoparentale si doar persoanelor cu handicap grav sau accentuat.
  6. Lipsa controlului a incurajat si incurajeaza calatoriile frauduloase.
  7. Sunteti niste NESIMTITI ca n-ati anuntat cu o zi inainte ca aveti de gand sa faceti greva.
  8. IN SEMN DE PROTEST fata de HOTARARILE CONSILULUI LOCAL GALATI privind GRATUITATILE
  am hotarat inca din luna aprilie sa MERG PE JOS!
  Si va rog sa ma credeti ca este foarte sanatos sa mergeti la serviciu pe jos
  si sa va intoarceti la fel. Nu trebuie decat sa plecati cu 30-45 de minute mai devreme de acasa.
  PUNCT.
  9
  32
  Raportează
 • postat de CD
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 16:46
  78.96.81.***
  Eu intreb ....DE CE AU ORE SUPLIMENTARE???
  6
  32
  Raportează
 • postat de Stalyn
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 16:29
  5.13.151.***
  Peste tot în Galați sunt mici salariile, nu doar la Transurb!
  3
  50
  Raportează
 • postat de Goron
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 16:08
  213.233.88.***
  Cum tot vă plătesc abonament in fiecare lună, a trebuit să cotizez și aproape 30 lei la taxi, nesimțiților. Puteați găsi alt mijloc de protest sau altă oră. V-ați bătut joc de întregul oraș. Demisia!
  15
  46
  Raportează
 • postat de Sclavi și prosti
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 15:38
  5.13.131.***
  Nu mai dați like-uri aiurea, analfabeților și puturoșilor!!!! Numai cine știe ce e munca, fizică și intelectuală, poate aprecia munca altora!!!! Voi trăiți din furturi și tot felul de pomeni, de aia comentați aiurea!!!! Gunoaie proaste și infecte, fizic și moral!!!!
  70
  8
  Raportează
 • postat de Cineva
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 15:18
  109.103.136.***
  Orice agent economic condus de politruci nu este performant.
  Cauze : Manager necalibrat pe interesele economice ale agentului economic ( ci pe interesele partidului care l-a promovat )
  Contracte paguboase
  Angajari de personal sustinut de partide ( balast bine platit )
  Solutii : Contract cu clauza de performanta pentru manager selectat prin concurs fara influenta politica.
  Optimizarea organigramei .
  Optimizarea activitatii fiecarui angajat
  Optimizarea functiilor de conducere la minimum necesar
  Cresterea salariilor celor care practica mai mult decat o meserie ( soferii pot fi si distribuitori de bilete si controlori ).
  Tichetele de masa sa fie acordate numai daca SC este pe profit.
  Partidele care numesc managerii nu fac trafic de influenta ?
  Au partidele politice competenta sa numeasca managerul necesar ?
  Cat mai suportam infuenta toxica a partidelor politice in societatile bugetare ?
  5
  50
  Raportează
 • postat de Akbar
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 14:50
  5.13.163.***
  Undeva da cu virgula: Unic transportator de persoane, subventionarea constanta de la bugetul local a calatoriilor pentru mii de persoane (elevi, pensionari, someri etc), parc auto nou-nout si in garantie.
  Solidaritatea cu problemele societatii trebuie sa inceapa de la directori: reducerea cu 50% a salariilor nete, pana la rezolvarea problemelor sau eventual, preluarea managementului societatii de o firma privata specializata, cu mandat limitat si obiective clare si asumate.
  Sa tot rectifici un buget local si asa vai de capul lui ca sa acoperi tot felul de pierderi, nu e corect si nici cinstit pentru alte capitole din buget. Dar poate aflam cum de in bugetul de venituri si cheltuieli aprobat in luna mai era prevazut un profit de 1,09 milioane de lei iar acum se trezesc cu o gaura de 2,75 milioane de lei.
  1
  44
  Raportează
 • postat de Update
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 14:32
  5.13.131.***
  Pentru @galateanca.
  Dacă nu înțelegi, asta e...
  Am scris "bai nevaccinatilor cu educatie elementara", nu nevaccinatilor anticovid
  34
  10
  Raportează
 • postat de galateanca
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 13:55
  86.124.204.***
  Pentru/catre "postat de Nevaccinatii-cu dricul "
  Asa promovezi TU vax-ul """Vaccinati-va,analfabetilor!!!! """
  Vai ai lipsit de la ora de educatie dintre mami si papi!
  Asa se zice asa nu se zice!
  Asa se scrie asa nu se scrie!
  Of de tine si de umbra ta....condoleante ai mai pierdut un neuron .
  S-a rezolvat cu transportul .Bravo.
  14
  66
  Raportează
 • postat de ana
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 11:47
  5.2.209.***
  La Bucuresti biletul e 1.3 lei nu 2 lei, si la Iasi! E un caz general,pentru toti salariatii, au crescut preturile salariile au ramas aceleasi,chiar mai mici decat la Transurb, si nici vorba de ore suplimentare, tichete, sporuri etc
  10
  32
  Raportează
 • postat de Niles
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 11:34
  77.111.247.***
  Tot postacul Niles pentru anonim:
  Legat de primul punct nu ma pricep cine ar trebui sa se ocupe de repararea automatelor. Posibil sa ai dreptate.
  Sa spui ca circulatia haotica e doar din cauza soferilor mi se pare nesimtire. Soferii la randul lor ar trebui sa aibe un dispecer, controlori de trafic pentru a verifica cand pleaca/ajung la capetele traseelor. Legat de respectarea CCM, in momentul in care o parte a contractului (Transurb) nu isi respecta partea, cam asta e solutia.
  Legat de controlori, ai fost vreodata martor la vreun control al biletelor? Sa vezi cum toata lumea fara bilet e nevinovata, acum composta, etc. Banuiesc ca psihic, majoritatea controlorilor sunt distrusi de la astfel de certuri. Ei isi fac doar datoria. Doar ca din punct de vedere legal si al sigurantei lor, prezenta unei autoritati a statului ar ajuta mult mai mult.

  Si cand ma refeream la problemele de management, respectiv managerul, acesta trebuie sa rezolve si problemele expuse de tine. Pentru ca de aceea e cel mai bine platit angajat. Au fost luate masuri?
  In afara de desfiintarea traseelor si micsorarea frecventei de circulatie a autobuzelor?
  Raspuns: Nu.
  Te-as invita sa ii faci tu o evaluare managerului Transurb si apoi sa tragi concluzii. Sunt sigur ca ar fi o evaluare excelenta si doar angajatii sunt vinovati. Pentru ca despre el, nu ai zis nimic in comentariul tau. Vinovati sunt soferii care lucreaza peste program, se cearta cu toti nebunii din autobuze care nu poarta masca, le vandalizeaza... si culmea mai vor si salariul pe care il merita si e negociat.
  12
  21
  Raportează
 • postat de Anti-anonim
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 11:30
  5.13.131.***
  daca nu stii gramatica,anonimule,de unde sa stii tu logica?????
  intai zi ce facultate ai terminat si dupa aia comentezi aiurea!!!!!!!

  1.cica tonomatele sunt stricate pentru ca nu le repara..... analfabetule, tu nu iti pui problema ca cineva le-a stricat
  2.Mersul haotic a autobuzelor este din vina soferilor care acum sunt in strada si isi cer ”drepturile”...se scrie al autobuzelor,dupa care ,cum ai stabilit ca e vina soferilor????ei organizeaza ???? ai ajuns si avocat sa stabilesti tu drepturile!!!!
  3 Controlul slab a biletelor -scrii tu......al biletelor,plavanule!!! soferii fac greva si nu trebuie sa faca ei asta,deci confirmi faptul ca nu gandesti logic,deci pe romaneste, esti prost!!!!
  4. asta e nota ta
  36
  18
  Raportează
 • postat de COSTEL POPA
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 11:14
  86.124.201.***
  Care ore suplimentare?Toti soferii respecta programul,mai sta cateva minute sa parcheze autobuzele in garaj,si pt.asta sa pretinzi ore suplimentare?
  15
  32
  Raportează
 • postat de Doru
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 10:56
  109.102.89.***
  Procedeaza foarte bine angajatii Transurb, ale caror salarii sunt prea mici, fata de efortul lor. Munca de sofer pe autobuz, nu este atat de usoara cum sunt multi inclinati sa creada. Trebuie atentie, concentrare... implica multa responsabilitate, luand in considerare vietile omenesti si bunurile care apartin altora... toate depind de sofer. "Anonim" si "Dani", v-ati grabit sa judecati... 4000 lei - 5000 lei pe luna (brut sau net), nu sunt suficienti in raport cu munca lor.. ori Dvs. nu aveti experienta de viata, ori aveti un nivel de trai peste medie... ori sunteti niste manageri de "sclavi". Cine doreste sa vada prapastia dintre veniturile soferilor si a celor din conducere, sa citeasca declaratiile de avere ale sefilor Transurb si apoi sa cantareasca, daca greva spontana este sau nu indreptatita.
  Le doresc mult noroc celor de la Transurb, ce au nevoie sa le fie respectata munca si viata!
  26
  23
  Raportează
 • postat de Anonim
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 10:25
  81.196.55.***
  Domnule postac Niles 3 din cele 4 probleme aduse in discutie sunt din cauza angajatilor.

  1. Tonomatele de bilete sunt stricate pentru ca nu le repara/calibreaza cum trebuie angajatii transurb.
  2. Mersul haotic a autobuzelor este din vina soferilor care acum sunt in strada si isi cer ”drepturile”
  3.Controlul slab a biletelor este absolut vina controlorilor care nu isi fac treaba si stiu sa gestioneze doar situatia copiilor care merg fara bilet.

  Despre ce vorbim? Atunci cand o sa isi faca treaba angajatii conform fisei postului, isi citesc contractul colectiv de munca semnat de ei in care sunt stipulate probleme lor de astazi isi vor da seama ca problema este la ei si nu au motive de greve ”spontane” ilegale.
  19
  64
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 09:51
  5.2.205.***
  Transurb are 715 angajati din care 400 sunt soferi. Mai dati afara din restul de 315...amantele, pilele, leprele care plimba hartiile si nu o sa mai fie probleme de bani.
  3
  107
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 09:43
  5.2.205.***
  Unde sunt la poarta o multime? Asta era placa aplicata de patroni acum multi ani si care este rasuflata........ mai terminati cu placile astea de patron de carton ajuns milionar pe spatele sclavilor.
  15
  57
  Raportează
 • postat de Niles
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 09:18
  77.111.247.***
  Anonim, concedierea ar trebui sa fie pentru managerul societatii care nu face fata. Sa ai monopolul pe transportul in oras si tu sa fi in pierdere. E clar o greseala de management datorata mai multor factori:
  - functionarea neconforma a automatelor de bilete
  - desfiintarea unor trasee importante din oras, lucru care a dus la aglomerarea celorlalte trasee
  - frecventa rara si haotica a autobuzelor, lucru care duce din nou la autobuze aglomerate. Nu verifica nimeni daca programul e respectat, nu e optimizat nimic.
  - tupeul de a confrunta primaria si a cere banii pe calatoriile efectuate de cetatenii seniori ai orasului
  - controlul slab al validarii biletelor. Poti sa mergi linistit fara bilet in tot orasul, nu te controleaza nimeni. Aici ar trebui incheiat un parteneriat cu politia locala pentru a se putea legitima legal calatorii care circula fraudulos. Dupa cum ziceau si statisticile dintr-un articol mai vechi, aici e cea mai mare problema.
  - supraaglomerarea programului soferilor .
  - multe altele .

  Daca societatea ar fi pe profit, indexarea si plata salariilor la timp nu ar fi o problema. Nu au cerut mariri suplimentare ci doar lucruri prevazute in contract. Asa ca ce vina au soferii?

  Deci anonim, uite ca eu, ca galatean, nu sunt de acord cu tine. Chiar ii felicit ca sunt uniti si nu a iesit nimeni pe traseu pentru ca lumea sa isi dea seama cat de important e rolul lor pentru orasul nostru.
  18
  77
  Raportează
 • postat de Mihai
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 09:09
  86.124.118.***
  Cum să nu aibă bani societatea? Au dreptate. Cui î-ar conveni să muncesscă pe gratis? Eu am plătit abonament, transportul de astăzi l-am plătit și eu merg pe jos?
  9
  66
  Raportează
 • postat de un gălățean
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 09:06
  86.124.120.***
  Mă bucur pentru problemele lor. Au afectat o mulțime de gălățeni prin deciziile pe care le-au luat. Troleibuzul 104 cu traseu scurtat (care de fapt este traseul 103), trasee de autobuze desființate și care nu respectau nici orarul stabilit tot de ei etc. Să vadă și angajații ce conducere "performanta" au. Vorba ceea, peștele de la cap se impute.
  9
  57
  Raportează
 • postat de Cristi
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 09:04
  84.243.108.***
  Mutati-va la privat sa vedeti cu ce ,,spontaneitate'' luati un sut in partea dorsala daca lasati oamenii ,,balta'' prin tot orasul.
  23
  65
  Raportează
 • postat de Marian
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 08:57
  109.166.135.***
  La Apa Canal...nici pomeneală de ore suplimentare...si tot societate de stat...nici macar sporul de noapte si zile festive...care sunt in codul muncii...nu se platesc...ITM-ul inexistentent la Galați...
  15
  52
  Raportează
 • postat de Cetatean
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 08:57
  5.13.212.***
  @Anonimule, unde ai vazut tu salarii calde de 4000-5000 lei la Transurb? , La ce spui vin-o si cu dovezi si demonstreaza lumii ca e asa , astfel e gargara de presa tip Antena 3 sau Realitatea tv, nu mai induceti lumea in eroare cu prostii si informatii dezumflate de genul asta. Nimeni nu face greva la ce-a ce ai scris tu privind asemenea salarii imense , daca nu stii ce se intampla de fapt acolo nu mai atata lumea
  29
  38
  Raportează
 • postat de Doru
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 08:53
  46.97.176.***
  Vouă v-ati conveni să fiți platiti peste 4 luni pentru munca voastră?
  17
  48
  Raportează
 • postat de Nevaccinatii-cu dricul
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 08:49
  5.13.131.***
  tara asta e plina de sclavi...auzi,cica asteapta altii la porti!!!!
  bai nevaccinatilor cu educatie elementara...oamenii astia au muncit si isi cer drepturile,nu pomana!!!!
  toata lumea ar trebui sa ii sustina pe soferi si sa ii ia la intrebari pe manageri!!!
  Rusine Galati!!!Rusine Romania!!!!Rusine celor care ii critica pe oamenii muncii!!!!!
  Vaccinati-va,analfabetilor!!!!
  78
  51
  Raportează
 • postat de Maria
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 08:36
  89.39.81.***
  La alte societati ,salariatii nu au primit in ultimii 10 ani ,sporurile care au fost acordate soferilor Transurb in acest an!
  14
  50
  Raportează
 • postat de tot pe jos
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 08:22
  78.96.59.***
  Si eu care credeam ca sunt suparati dupa ce ieri tramvaiele alea noi au inceput sa ,,moara,, pe linii prin oras. Pe la ora 15 era o adevarata harababura cu tramvaiele intepenite prin diverse locuri. Si cand te gandesti ca nu au trecut decat 4 zile de la inaugurare. Treaba ,,profesionista,, made in Galati, nu ?
  13
  99
  Raportează
 • postat de Anonim
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 08:19
  81.196.55.***
  Conform legii acest protest ilegal al unui serviciu de baza pentru functionarea societatii ar trebui sa se lase cu concedierea acestor angajati. Mai sunt alti zeci, sute de oameni care cauta un loc de munca, exista oameni care vor sa munceasca la un loc cald pentru 4000-5000 lei salariu pe luna. Concedierea lor este singura solutie pentru un protesc spontan fals si ilegal. Galatenii va sunt alaturi!
  64
  65
  Raportează
 • postat de Dani
  Vineri, 05 Noiembrie 2021 08:17
  93.122.248.***
  Să-și dea demisiile daca nu le convine
  Sunt la poarta o mulțime care așteaptă să se angajeze
  73
  65
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.