Încă o parcare subterană... pe hârtie. Licitaţie lansată de Primăria Galaţi
Foto: Anca Melinte

Încă o parcare subterană... pe hârtie. Licitaţie lansată de Primăria Galaţi
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

A trecut mai bine de un an de când, prin votul aleşilor locali, parcarea situată pe strada Stadionului, între Sala Sporturilor, esplanada Stadionului "Dunărea" şi McDonald’s, a devenit cu plată. În afară de taxare, suprafaţa de parcare este chiar mai degradată decât anul trecut şi nimic nu s-a schimbat în bine nici pentru esplanada generoasă. Mai nou, autorităţile plănuiesc aici o parcare subterană!

Primăria municipiului Galaţi caută proiectanţi care să realizeze documentaţiile necesare pentru patru parcări. Este vorba despre documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie pentru "Modernizare parc și amenajare parcare subterană - Casa de Cultură a Sindicatelor" şi, respectiv, "Modernizare parc și amenajare parcare subterană - Țiglina I, intersecția străzilor Brăilei - Saturn - Regiment 11 Siret". Pentru "Parcare subterană - Sala Sporturilor" şi, respectiv, "Parcare supraterană strada Oțelarilor (Lisboa)", misiunea proiectanţilor este de a realiza studii de fezabilitate. Ofertele sunt aşteptate până pe 3 ianuarie 2022, iar valoarea totală estimată a contractului este de 1.032.106 lei, fără TVA.

Nu este însă prima oară când scriem despre intenţia Primăriei de a realiza parcări moderne în aceste zone şi nu numai!

Ce s-a realizat până acum

S-au făcut studii de prefezabilitate necesare modernizării zonelor şi amenajării unor parcări subterane la Casa de Cultură a Sindicatelor, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Ioan" şi cartierul Ţiglina I, zona VIP. Pentru ele a fost atribuit firmei Urban Scope, un contract de 39.000 de lei, fără TVA.

De asemenea, se află în derulare o licitaţie pentru alte servicii de proiectare: studiu de fezabilitate "Parcare subterană strada Eroilor nr. 1", în valoare de 325.000 de lei fără TVA, respectiv, documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie "Modernizare parc și amenajare parcare subterană Spitalul de Copii «Sf. Ioan»", unde valoarea estimată a contractului este de 232.000 de lei fără TVA.

Planuri

Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", primarul Ionuţ Pucheanu este dispus să demoleze clădirea care găzduieşte organizaţia PSD, pentru că parcarea subterană dorită în zona Eroilor nr. 1 ar urma să se întindă de la Centrul Cultural "Dunărea de Jos" până la clădirea-monument de arhitectură aparţinând Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, trecând pe sub zona din faţa Teatrului Dramatic "Fani Tardini", pe sub esplanada Monumentului Eroilor Revoluţiei şi pe sub strada Eroilor.

La Spitalul de Copii, parcarea ar urma să coboare pe două etaje sub parcul care va fi refăcut. La Sala Sporturilor, în locul imensei platforme de beton, s-ar dori un parc, iar dedesubt, o parcare subterană. La fel şi în faţa fostului Cinematograf "Ţiglina". Pentru zona Casei de Cultură a Sindicatelor, planul este şi mai ambiţios: parcare subterană cu desfiinţarea parcării de la sol şi amenajarea unui parc tematic generos, în armonie cu Păpădia.

Când se vor materializa toate acestea? Nu se ştie…

Citit 7181 ori Ultima modificare Luni, 06 Decembrie 2021 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.