Licitaţie pentru noi toalete la Plaja „Dunărea”

Licitaţie pentru noi toalete la Plaja „Dunărea”
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Dacă omul gospodar îşi face iarna car şi vara - sanie, Primăria Galaţi a lansat o licitaţie pentru „Plaja Dunărea”. Este vorba despre achiziția cu montaj a două toalete publice modulare, tip container (femei/bărbaţi), racordate la utilităţi. Contractul are o valoare estimată de 356.000 de lei fără TVA, ofertele sunt aşteptate până pe 5 ianuarie 2022, criteriul de atribuire fiind „preţul cel mai scăzut”. Primarul Ionuţ Pucheanu - care consideră Plaja „Dunărea” una dintre cele mai importante realizări ale anului 2021 - îşi doreşte ca în viitorul sezon estival obiectivul să funcţioneze la capacitate maximă, tocmai de aceea sunt necesare toalete suplimentare.

Doar 40 de zile de funcţionare, atât a apucat Plaja „Dunărea” anul acesta, fiind deschisă în pripă pe 31 iulie 2021, după numeroase termene de finalizare ratate și amânări. Reamintim, lucrările de proiectare şi execuţie au fost realizate de asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Aqua Azur SRL, au durat aproape doi ani şi au costat aproximativ 28 de milioane de lei (şase milioane de euro), bani de la bugetul local. Nu mai puţin adevărat este că zona de agrement a găzduit şi primul său eveniment de amploare, Festivalul "Danube Rock Sounds” Galați 2021.

Dincolo de costuri, de facilităţi şi de organizarea deficitară a zonei de agrement, Plaja „Dunărea” a stârnit şi controverse privind calitatea lucrărilor. Şi asta din cauza infiltrațiilor apărute pe zidul de beton care susține platoul bazinelor, în timp ce apa din bazine inunda în mod constant terasa unde erau amplasate șezlongurile.

„Acele infiltraţii au fost remediate. Nu erau o problemă ce ţinea de siguranţă! Pur şi simplu, avem o bilă care face valuri. Atunci când e multă lume în bazin, apa depăşeşte limita superioară, prea-plinul. Acele dale fiind puse pe un pat de nisip, apa ce trecea peste supra-plin ajungea până la baza peretelui care desparte partea de plajă de bazine şi a fost o perioadă în care a apărut o linie umedă. Lucrurile acestea s-au remediat”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu la Pro Lider FM.

Edilul susţine că a fost de bun augur, cel puţin pentru autorităţi, faptul că a fost un sezon scurt, pentru a putea vedea care sunt neajunsurile şi ce îmbunătăţiri trebuie făcute: „În 2021 am funcţionat cu maximum 50 la sută din capacitatea la care a fost proiectat întregul ansamblu. De la anul, vom merge la capacitate maximă. Pentru că toată lumea s-a înghesuit lângă piscine - chiar dacă puteau sta pe plajă, iar cu brăţara aveau acces peste tot – încercăm, şi sper să şi reuşim, până la deschiderea noului sezon, să avem inclusiv pe plajă una, dacă nu cumva două noi piscine. Nu în ultimul rând, ne trebuie mai multe toalete, pentru că nici pentru funcţionarea la jumătate din capacitate nu sunt de ajuns. Vor mai apărea toalete suplimentare pe zona de plajă şi de piscine. Şi, evident, o mai bună instruire a personalului, a salvamarilor”, a declarat primarul.

În viitorul apropiat, autorităţile şi-ar dori să realizeze construcţii care să permită utilizarea piscinelor şi pe timp de iarnă, iar vara să fie retractate.

CITIȚI ȘI: Două noi piscine, la Plaja „Dunărea”

Citit 2883 ori Ultima modificare Joi, 30 Decembrie 2021 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.