Pentru că nu mai are bani, Primăria cedează Consiliului Judeţean lucrările suplimentare la Centura Galaţiului

Pentru că nu mai are bani, Primăria cedează Consiliului Judeţean lucrările suplimentare la Centura Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

În unanimitate, consilierii locali PSD, PNL şi USR PLUS au fost de acord ca Primăria Galaţi să transmită Consiliului Judeţean contractele de proiectare, supraveghere şi execuţie a lucrărilor suplimentare la extinderea și modernizarea a Drumului de Centură. Este vorba despre devierea reţelelor şi nu numai, neeligibile pe fonduri europene, pe care municipalitatea şi le asumase, dar pe care nu le mai poate susţine financiar. Bugetul Galaţiului va fi degrevat de plata unei sume de aproximativ zece milioane de lei.

Un proiect de hotărâre privind cesiunea contractelor aferente proiectului "Extindere şi modernizare Drum de Centură - deviere utilităţi" a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei de joi, 27 ianuarie, a Consiliului Local. "Proiectul înseamnă transmiterea întregului pachet de lucrări şi de obligaţii din partea Primăriei către Consiliul Judeţean (CJ)", a explicat primarul Ionuţ Pucheanu, amintind că, la momentul demarării proiectului de extindere şi modernizare a Drumului de Centură, Primăria şi CJ s-au asociat. Pentru că doar CJ era eligibil să obţină fonduri europene pentru un asemenea obiectiv, municipalitatea i-a transmis Drumul de Centură, asumându-şi o serie de lucrări care nu puteau fi decontate din banii UE: devierea unor reţele, reabilitarea trotuarelor şi a spaţiilor verzi adiacente carosabilului străzii Nicolae Mantu, reabilitarea reţelei de apă din zona Drumului de Centură, preluarea apelor pluviale, reabilitarea instalaţiei de iluminat etc.

"Dificultăţile inerente în coordonarea celor două proiecte de mare anvergură, lipsa resurselor financiare ale Primăriei Galaţi pot duce la sincope în dezvoltarea proiectului de extindere şi modernizare a centurii, finanţat din fonduri europene", explică autorităţile în documente, punctând importanţa strategică acestui proiect pentru judeţul Galaţi.

"Din suma de lucrări care se ridica la momentul respectiv la aproximativ 16 milioane de lei, până în momentul de faţă s-au realizat o parte, în cuantum de circa 6 milioane de lei. Acestea rămân în sarcina Primăriei Galaţi spre a fi achitate. Restul, de aproape 10 milioane de lei, urmează a fi preluate de către CJ. De fapt şi de drept, e degrevarea bugetului local cu aproape 10 milioane de lei", a explicat primarul, subliniind că CJ şi-a dat acordul de principiu.

Ar mai fi de spus că pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor a fost încheiat un contract cu Asocierea Gendav SRL, SC Genymar 2008 SRL, SGM Contractor SRL, SC Alitec Solution SRL, RBX Electric Flash Led, având ca subcontractant firma Atu Consulting. A fost, de altfel, şi singura ofertă depusă în cadrul licitaţiei care a avut drept criteriu de atribuire "cel mai bun raport calitate - preţ". Iar de supervizarea lucrărilor se ocupă SC Gealin SRL.

Tot la şedinţa de joi, au mai fost votate proiecte despre care aţi putut citi în "Viaţa liberă" şi asupra cărora vom reveni: noi facilităţi în transportul public, salvarea Palatului "Gheorghiu" şi achiziţia fostului sediu BCR de pe strada Brăilei. Trebuie spus că la întrunire au fost prezenţi 25 de aleşi, consilierii PACT absentând din motive obiective.

Citit 4272 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022 09:12

13 comentarii

 • postat de me
  Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022 17:54
  5.13.206.***
  ce e de mirare? ca intotdeauna, dupa imparteala nu a mai ramas.!!!
  21
  2
  Raportează
 • postat de MM
  Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022 00:27
  194.105.20.***
  Tiiii nah ca UB(P)SD (una bucata POLONIC social-democrat), s-a metamorfozat.
  Sanchi, acum de cand a primit o functie in CA-ul APDM, este udercover.
  Deci, mai draga Iulia, sa retii ca, limbajul de lemn si balele aruncate in favoarea administratiei galatene, te cam da de gol.
  33
  8
  Raportează
 • postat de Constructor
  Vineri, 28 Ianuarie 2022 20:37
  89.137.231.***
  Ne apucam de treaba dar nu acem bani?!!! What?!!!
  21
  8
  Raportează
 • postat de Mir
  Vineri, 28 Ianuarie 2022 18:11
  5.13.214.***
  Doamna Melinte, dar aleșii au aprobat/avizat ieri și cele ce presupunea lucrările la acest proiect/obiectiv? ===>

  https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/176510-ce-se-demoleaza-si-ce-mai-ramane-din-palatul-gheorghiu

  >>
  2
  19
  Raportează
 • postat de Iulia
  Vineri, 28 Ianuarie 2022 17:55
  5.13.214.***
  Bre, nea Galatean... Este că ați vrea să se muncească acum, ca apoi să aveți tot voi motiv să vă smiorcăiți că se toarnă ciment/asfalt la temperaturi scăzute...

  Pe voi vă "freacăc grija că nu aveți voi motiv de rîcă...
  Bă, pr0ști mai sunt cei ce vă mai cred m!zeriile sporovăite de voi și din câte se pare sunt din ce în ce mai puțini cei ce vă mai cred tâmpe niile. Au învățat din ce în ce mai mulți gălățeni/români să nu se mai ducă după "fenta"(pr0st!ile/m!zeri!le) voastre de postaci.

  Tu ce ești? Vreun US(S)R-ist "nou politichean" cu comportament din ăla g0lănesc cu care se tot afișează prin Parlament, prin funcțiile publice sau chiar "în străduri" ca sce lerații - sau ești vreun PDL-ist/băsist "nou/reformat" doar cu "chil0ții"(sigla) schimbați și se crede/dă a fi alt om decât cel/cei ce au susținut regimul t!căl0s băsisto-PDList??? Sau ești vreun sinplu sce lerat "tânăr bengos și liber" care crede că "Democrația" înseamnă că el are dreptul să se comporte g0lănește, că el are dreptul să vandalizeze, etc....?

  Bă,înainte să vorbiți despre alții, vorbiți despre propriile voastre m!zerii/t!căl0și/t!căl0șii adulați/adulate de voi.

  Matale vorbești?

  "opinie politică"
  14
  42
  Raportează
 • postat de Nicu
  Vineri, 28 Ianuarie 2022 15:41
  5.13.206.***
  DE CE Primăria Galaţi NU transmite Consiliului Judeţean Galati contractul de proiectare, supraveghere şi execuţie a lucrării “ Amenajare arteră de legătură între B-dul Dunărea şi B-dul Marii Uniri, drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră” ?????
  Primarul Pucheanu in sfarsit a ajuns la concluzia (refuzata multi ani) ca are capul prea mic pentru “CACIULA” pe care ca o are pe crestet.
  16
  15
  Raportează
 • postat de Terente...de la Galati
  Vineri, 28 Ianuarie 2022 11:48
  86.34.180.***
  Ati cheltuit banii cu construirea unui pod care nu rezolva mai nimic. Asa cum intr-o societate, folosesti banii cu zgarcenie, in principal pt marfa si echipamente nicidecum in pereti de beton si tavane, asa trebuia si cu aceasta centura. Nu arunci banii intr-un pod ce scurteaza pe un singur sens circulatia cu cateva sute de metri, iar pe restul centurii totul este de groaza. Noaptea, pe sensul dreapta pe langa APAN, nu exista lumina, marcajele sunt inexistente, pericol de accidente din metru in metru. o bataie de joc, modul in care se lucreaza in acest oras. Criminal, chiar!
  25
  29
  Raportează
 • postat de Marius
  Vineri, 28 Ianuarie 2022 11:12
  89.136.3.***
  Numai "profesionisti" lucreaza la modernizarea centurii.
  Au inceput sa decoperteze asfaltul acum jumatate de an.
  Au pus niste asfalt pe unele portiuni si atat.
  Acum sunt portiuni cu asfalt vechi, asfalt nou si portiuni decopertate.
  Nu exista marcaj provizoriu, nimic.

  Dar nu ii deranjeaza nimeni, nici Fotea si nici Politia Rutiera.
  Doar laude dupa ce mai pun 2 borduri.

  De pod nici nu are rost sa intram in detalii, in fiecare luna mai toarna 2 roabe cu beton.

  Credeam ca firmele care lucreaza pentru Primaria Galati sunt campioane la decopertat si asfaltat dupa 1 luna (timp in care iti distrugi masina), dar astia de pe centura au doborat orice record.
  23
  32
  Raportează
 • postat de Tovarășe Fotea..
  Vineri, 28 Ianuarie 2022 10:29
  45.56.196.***
  nepoții tai , tot despre Drumul de Centura , o sa vorbească , in campania electorala.
  25
  25
  Raportează
 • postat de viata pe balta
  Vineri, 28 Ianuarie 2022 08:24
  82.76.144.***
  pai cum facem, avem bani pentru pomeni, dar nu avem bani pentru investitii...iar la final, în campania electorală, te lauzi cu centura că ai fost partener, dar în fapt, doar cu numele
  24
  35
  Raportează
 • postat de Galatean
  Vineri, 28 Ianuarie 2022 07:24
  5.13.164.***
  Si asa nu lucreaza mai nimeni in zona , totul pare parasit.
  24
  33
  Raportează
 • postat de Misu
  Vineri, 28 Ianuarie 2022 06:28
  193.230.156.***
  Cine sunt ”intelectualii” care au planificat lucrări în plină iarnă, când marea majoritate a locuitorilor se încălzesc cu ajutorul gazelor?
  22
  20
  Raportează
 • postat de Ghici cine
  Vineri, 28 Ianuarie 2022 06:16
  5.13.148.***
  Gata, s-au impartit banii si spagile intre pri,arie si consiliu..
  26
  27
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.