Gălăţenii vor nominaliza şi vota premianţii oraşului şi personalitatea anului

Gălăţenii vor nominaliza şi vota premianţii oraşului şi personalitatea anului
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Proiectul unui regulament pentru acordarea premiului de excelenţă "Premiul Municipiului Galați" pentru personalităţile gălățene și premiul "Omul/ Instituția anului" pentru personalități care au primit recunoașterea publicului a fost lansat în dezbatere publică de Primăria municipiului Galaţi. Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare sunt aşteptate până pe 20 aprilie, ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin poștă, la Registratura Generală a instituției din Galați, strada Domnească nr. 54.

Prima noutate din proiect este aceea că, începând cu anul 2022, se instituie premiul "Omul/ Instituţia anului", unul pentru persoane fizice şi altul pentru persoane juridice.

Proiectul stabileşte şi acordarea a 16 premii de excelenţă, pentru tot atâtea domenii de activitate, printre care: literatură, arte, acte de curaj şi devotament în slujba comunităţii, managementul afacerilor - oameni de afaceri, manageri ai unor instituţii publice şi private, învăţământ, mass-media, sănătate, sport, tineri, caritate şi protecţie specială, dar şi titlul de "Ambasadorul anului" (personalitate născută în Galaţi care are rezultate concrete în activitatea de lobby şi promovare a imaginii municipiului).

O noutate absolută este aceea că publicul are posibilitatea de a face nominalizări pentru aceste distincţii şi de a-şi susţine preferaţii prin voturi. Vor exista, de asemenea, jurii de specialitate pentru fiecare categorie de premianţi. Iar regulamentul prevede clar: "în vederea desemnării câştigătorilor la cele 16 categorii, juriile de specialitate vor ţine seama de rezultatul consultării cetăţenilor în proporţie de 30 la sută".

Citit 1253 ori Ultima modificare Vineri, 15 Aprilie 2022 14:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.