Lista celor mai vechi clădiri din Galaţi, realizată de Asociaţia Mila 80

Lista celor mai vechi clădiri din Galaţi, realizată de Asociaţia Mila 80
Sursa imagine: Asociatia Mila 80
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Pentru că astăzi, 18 aprilie, este ziua internaţională a monumentelor şi a siturilor arheologice, Asociaţia Mila 80 a făcut publică pe pagina sa de Facebook o impresionantă listă a celor mai vechi clădiri din oraş. Este vorba despre cele care mai păstrează, măcar parțial, elemente din pereții originali. Merită să cunoaştem numele acestor edificii şi anul fiecăruia: Biserica Fortificată Precista – 1647, Biserica Vovidenia – 1790, Mănăstirea Metoc – 1805, Biserica „Sf. Spiridon” – 1817, Biserica Romano-Catolică – 1844.

Nu ar trebui să fie surprinzător faptul că toate cele cinci sunt biserici: „E normal să fie așa, vorbim de o perioadă în care bisericile nu aveau rol exclusiv de practicare a unui cult religios. Acestea erau construite pentru a asigura protecția locuitorilor în cazul jafurilor, invaziilor și războaielor”, explică, într-un comentariu, Mila 80.

Mai trebuie spus că Asociaţia Mila 80 reunește oameni interesați de patrimoniul local, istoria comunității, evoluțiile sociale locale și de obiceiurile specifice Galațiului.

Citit 4967 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Aprilie 2022 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.