Galațiul va avea cinci parcări subterane, în valoare de 288 de milioane de lei (FOTO)

Galațiul va avea cinci parcări subterane, în valoare de 288 de milioane de lei (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

Odată cu proiectele a patru parcări supraetajate, cu locuri de joacă pe acoperiş, obiective a căror construcţie ar costa 100 de milioane de lei, Primăria Galaţi a venit în faţa aleşilor locali cu alte cinci investiţii, şi mai ambiţioase: cinci parcări subterane, deasupra cărora vor fi amenajate parcuri sau vor fi modernizate cele existente. Lucrările a căror valoare totală depăşeşte 288 de milioane de lei, bani de la bugetul local, au fost aprobate de Consiliul Local.

Sala Sporturilor, Casa de Cultură a Sindicatelor, Spitalul de Copii "Sf. Ioan", Ţiglina I şi strada Eroilor nr. 1, în locul clădirii care găzduieşte sediul PSD, sunt amplasamentele unde, aşa cum aţi mai putut citi în "Viaţa liberă", Primăria Galaţi doreşte să construiască parcări subterane, modernizând parcurile existente deasupra sau amenajând unele noi.

Conform documentelor, sunt "proiecte tip": "fundaţie tip radier general; pereţi din beton armat şi din cărămidă, mulaţi perimetral; infrastructură din cadre cu stâlpi, pardoseală din beton cu finisaj de rășini epoxidice; grinzi şi planşeu din beton armat monolit; peste planşeu se va amenaja parcul".

Fiecare dintre aceste parcări va avea locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi, dar şi locuri cu prize electrice. Amenajarea parcărilor include: panouri fotovoltaice; instalații electrice de iluminat, iluminat de siguranță, de protecție la trăsnet, priză de pământ, detecție și avertizare la incendiu; instalații interioare și exterioare de alimentare cu apă și canalizare; instalații de stingere a incendiilor cu hidranți interiori și exteriori, grup pompare. În ceea ce priveşte dotările, fiecare parcare va avea sistem automat de parcare, sistem de supraveghere video şi stații de încărcare vehicule electrice.

Cele mai scumpe

Nu mai puţin de 83.653.005 de lei reprezintă valoarea estimată a celui mai costisitor proiect: "Parcare subterană Sala Sporturilor". Conform documentelor, în zona Sălii Sporturilor, la intersecția dintre strada Brăilei și strada Stadionului, se propune realizarea unei parcări subterane cu 288 de locuri, cu un nivel de subsol, amenajarea unui parc şi a unei parcări supraterane, cu 75 de locuri la nivelul solului. Parcarea supraterană va avea şi şapte locuri de parcare pentru autobuze, 12 locuri pentru persoanele cu dizabilităţi şi cinci locuri prevăzute cu prize electrice.

Următorul proiect ca valoare se ridică la 83.367.653 de lei şi vizează "Modernizare parc și amenajare parcare subterană Casa de Cultură a Sindicatelor". "În zona propusă există un deficit de locuri de parcare, astfel că se propune realizarea unei parcări subterane, cu o capacitate de 282 de locuri, cu un nivel de subsol şi amenajarea parcului", se arată în acte.

Cele mai "ieftine"

Pentru "Parcare subterană strada Eroilor nr. 1", primarul Ionuţ Pucheanu ne-a declarat că va demola clădirea care găzduieşte acum sediul organizaţiei judeţene a PSD. Proiectul prevede realizarea unei parcări subterane cu o capacitate 140 de locuri, cu un nivel de subsol, şi amenajarea unui parc şi a unui drum. Valoarea totală a investiției este calculată la 43.317.232 de lei.

Punerea în operă a proiectului de "Modernizare parc și amenajare parcări subterane Spitalul de Copii "Sf. Ioan" ar costa 39.482.304 de lei. Se propune realizarea unei parcări subterane cu o capacitate de 162 de locuri, cu un nivel de subsol şi amenajarea parcului.

"Modernizare parc și amenajare parcare subterană - Țiglina I" reprezintă un proiect de 38.323.934 de lei. Pe terenul amplasat pe strada Brăilei, între strada Saturn și strada Regiment 11 Siret, se propune realizarea unei parcări subterane cu o capacitate de 160 de locuri, cu un nivel de subsol, şi amenajarea parcului.

Pentru fiecare dintre aceste parcări, durata de realizare a investiţiei este de 24 de luni, iar sursa de finanţare o reprezintă bugetul local.

Citit 11688 ori Ultima modificare Luni, 04 Iulie 2022 01:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.