Transfer de proprietate

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Primăria „pregăteşte” ANL-urile din Cantemir pentru vânzare * Ne întrebăm însă cum le vor putea cumpăra chiriaşii care nu au reuşit nici măcar să-şi facă buletine acolo! *

Vrea, nu vrea, municipalitatea trebuie să vândă locuinţele ANL, chit că până acum nu a anunţat nimic oficial în acest sens. Pe lista locuinţelor pe care ministrul Elena Udrea le vrea vândute sunt şi cele din Cartierul Cantemir, unde locatarii nu au nici acum buletine de identitate.

Pentru a vinde ANL-urile este necesar ca terenul aferent construcţiilor să fie trecut în domeniul privat al unităţii administrativ-teritoriale.

Pe ordinea de zi a proximei şedinţe CL, aleşii vor avea şi un proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Galaţi a suprafeţei de 3,56 ha situată în extravilanul comunei Vădeni, judeţul Brăila, Tarlaua 18, Parcela 87, unde au fost lucrările de construcţie, iar locuinţele rezultate au fost date în folosinţă.

Mai trebuie spus că, graţie Guvernului Năstase, municipiul Galaţi deţine în proprietatea publică o suprafaţa totală de 1.000 ha situată în extravilanul comunei Vădeni, dar, din această suprafaţă, doar 8,90 ha a fost rezervată ANL-urilor şi doar pe cele trei hectare şi jumătate sunt construite locuinţe pentru tineri destinate închirierii.

Citit 769 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.