ABSURD DE GALAŢI/ Curtea de Conturi, bau-bau pentru aleşi

ABSURD DE GALAŢI/ Curtea de Conturi, bau-bau pentru aleşi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde. Aşa cum a fost situaţia înregistrată joia trecută, la şedinţa extraordinară a Consiliului Local, unde, după o oră de discuţii în van, ordinea de zi nu a fost aprobată, iar întrunirea s-a terminat înainte de a începe. Paradoxal, mărul discordiei, aprobarea bugetului oraşului, s-a petrecut 24 de ore mai târziu, într-o şedinţă de îndată! Iar singurele discuţii care au precedat votul unanim au fost legate de pasarela pe care primarul Marius Stan ţine morţiş să o construiască pe strada Brăilei. Şi tot paradoxal, bugetul nu a suferit decât modificări simbolice în cele 24 de ore de la blocaj la aprobare.

Dincolo de încordarea musculară a consilierilor, nu putem să nu remarcăm faptul că, în ultima vreme, Curtea de Conturi a devenit un adevărat bau-bau. De exemplu, la ultima alocare de fonduri pentru un eveniment de anvergură - Fed Cup - consilierii s-au arătat mult mai chivernisiţi cu banii alocaţi, tocmai pentru că auditul Curţii de Conturi a descoperit nereguli la Gala de Box din 2013. Ba unii au spus-o cu subiect şi predicat, că n-au de gând să aducă bani de acasă în locul celor publici cheltuiţi de-aiurea. Deci, tot de buzunarul lor le arde, nu de al nostru!

Şi tot de frica auditorilor au acceptat să voteze şi planul de festivaluri, spectacole şi evenimente sportive, pe care, iniţial, l-au privit cu reticenţă, dar s-au repliat când au auzit că e cerinţa Curţii de Conturi. Pe scurt, pe aleşi nu grija faţă de banul public şi faţă de interesele gălăţenilor îi mână, ci frica de audit. Absurd, dar adevărat!


CITEŞTE ŞI: Hăţişul sesizărilor în administraţie

Citit 1699 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Februarie 2015 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.