Nu toţi 700 sunt premianţi!

Nu toţi 700 sunt premianţi!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mănâncă seminţe dând cojile pe jos, deşi ar trebui să-i amendeze pe cei care fac asta * Dorm la umbra copacilor sau se plimbă ca îndrăgostiţii sub clar de lună în timpul serviciului * Nu le pasă de „liniuţele” care cutremură Faleza * Acuzaţii peste acuzaţii la adresa poliţiştilor comunitari *

Poliţia Comunitară este instituţia de la care se vor face disponibilizări masive. Din cei 712 agenţi comunitari vor trebui să rămână doar 290.

Cu atât mai mult cu cât se derulează numărătoarea inversă iar restructurarea bate deja la uşă, în săptămâna care tocmai s-a încheiat s-au înmulţit reproşurile pe adresa poliţiştilor comunitari. Primul care i-a pus la zid reproşându-le eficienţa a fost preşedintele Patronatului IMM-urilor, Marian Filimon, la şedinţa Comisiei de Dialog Social.

Reproşurile preşedintelui IMM-urilor au pornit de la nepăsarea cu care poliţiştii tratează „liniuţele”, cursele nebuneşti de pe faleză şi de prin oraş ale posesorilor de motoare.

„Începând de la 23,30 şi până după unu noaptea nu se mai poate dormi. Aceste beizadele, fii de parveniţi şi de ciolănari care nu au decât educaţia banului, batjocoresc atât autorităţile cât şi populaţia. Bat cartierele şi la unu, două noaptea turând la maxim motoarele”.

„Sunt adevăraţi terorişti pe fondul mârlăniei, fără mamă, fără tată. Şi poliţişti fac – cum se spune în popor – bara-bara cu huliganii”, a declarat Marian Filimon.

Preşedintele IMM-urilor a trecut la reproşuri punctuale: „Pe sfânta cruce, am văzut poliţist şi poliţistă plimbându-se de mână, în timpul serviciului. Am văzut şi poliţişti dormind la umbra pomilor. Pentru ce îi plătim noi?”, a întrebat retoric Marian Filimon.  

O zi mai târziu, o altă viitură de nemulţumiri şi acuzaţii a venit de la viceprimarul municipiului Galaţi, social-democratul Nicuşor Ciumacenco:

„Încă avem probleme cu respectul faţă de sine şi faţă de ceilalţi concetăţeni ai oraşului. Poliţia Comunitară care trebuie să dea amendă atunci când nu se respectă curăţenia în oraş! Eu cu ochii mei am văzut o situaţie în care doi poliţişti mergeau în patrulă, mâncau seminţe şi dădeau cojile pe jos!”, a spus Ciumacenco în conferinţa de presă de joi.

Ulterior, Ciumacenco şi-a îndulcit şi nuanţat declaraţiile: „Eu sunt unul dintre susţinătorii Poliţiei Comunitare, consider că în mare parte îşi face treaba, dar din cei 700 de poliţişti comunitari nu sunt toţi premianţi şi sunt foarte mulţi care probabil nu ar trebui să fie în Poliţia Comunitară, dar nu vreau să generalizez”.

„Poate că în ultima perioadă de restructurare, nu numai la Poliţia Comunitară, entuziasmul de a munci a scăzut foarte mult pentru că nimeni nu ştie ce va urma şi sunt destul de stresaţi asupra viitorului lor la locul de muncă”, a adăugat Ciumacenco.

Rămâne de văzut care dintre poliţişti vor mai rămâne după 16 august, data până la care aleşii locali vor trebui să aprobe noua organigramă a administraţiei locale.

Citit 1224 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.