Curtea unei școli din Galaţi, loc de joacă şi toaletă pentru câini (VIDEO)

Curtea unei școli din Galaţi, loc de joacă şi toaletă pentru câini (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Curtea unei școli din Galați, proaspăt reamenajată, a devenit loc de joacă pentru cățeii locuitorilor din zonă. Patrupedele intră prin gardul școlii și se joacă minute în șir în spațiul verde din curtea unității de învățământ. Părinții sunt deranjați de faptul că animalele își fac și nevoile în iarbă, iar copiii de la școală folosesc aceeași curte cu gazon pentru diferite activități recreative în timpul cursurilor. Nepăsarea celor care însoțesc animalele este întinsă la maximum pentru că, deși își supraveghează animalele la joacă, oamenii nu strâng din iarbă și mizeria. 

Gabi Leonte locuiește într-un bloc aflat vizavi de Școala Nr. 11 din oraș. Acesta a urmărit cu sufletul la gură lucrările de reabilitare a școlii și este mândru de felul în care arată în prezent unitatea de învățământ. Însă omul reclamă faptul că, în fiecare zi, animalele de companie ale locuitorilor din zonă intră și își fac nevoile pe gazonul abia cosit.

”Stăpânii îi privesc admirativ cum se joacă prin gazon. Problema este că își fac nevoile în iarbă și nu strânge nimeni după ei. A doua zi, copiii care învață aici, în special cei mici și foarte mici, se așază pe aceeași iarbă în care au urinat câinii, în timpul unor ore făcute în curtea școlii. Nu cred că cei din școală pot face față cu curățenia în curtea școlii și nici nu este treaba lor. Responsabili sunt stăpânii patrupedelor care au obligația atât morală, cât și legală să strângă după ei”, ne-a declarat gălățeanul.

Pentru a afla părerea conducerii unității de învățământ, am solicitat oficial părerea Inspectoratului Școlar Galați. ”Conducerea școlii nu știa despre ce este vorba, pentru că nu exista nicio plângere adresată școlii. I-am adus noi la cunoștință, după ce am vorbit cu dumneavoastră și ne-a asigurat că va lua toate măsurile necesare pentru a nu mai permite câinilor să intre în curtea școlii”, ne-a declarat prof. Adrian Silivestru, inspector școlar, purtător de cuvânt al ISJ Galați. Polițiștii locali atrag atenția asupra faptului că cei care nu curăță locurile în care patrupedele își fac nevoile și sunt observați de poliție riscă să primească amenzi, conform HCL 399/2021.

Media

Citit 5539 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2022 13:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.