Parcul Industrial și-a scos la licitație terenul și construcțiile
Foto: Arhiva VL

Parcul Industrial și-a scos la licitație terenul și construcțiile
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Printr-un anunț postat pe site-ul propriu, Industrial Parc SRL Galaţi – administratorul Parcului Industrial – „strigă” după investitorii interesați de oportunități de afaceri. Pe 7 noiembrie 2022, va avea loc licitația pentru închirierea sau concesionarea terenurilor și a construcțiilor din Parcul Industrial.

După atâta amar de vreme, Industrial Parc SRL Galați ar putea încheia primul contract adevărat cu un investitor în Parcul Industrial. Pe 7 noiembrie 2022, la Blocul Cristal, va avea loc o nouă licitație pentru închirierea sau concesionarea de terenuri sau clădiri. Este vorba, potrivit anunțului publicat pe site, despre o suprafaţă totală de 21,8 hectare, cu următoarele utilităţi: apă curentă/canalizare, curent electric.

Conform datelor, suprafaţa utilă pentru construcţii este de 154.585 mp, din care 25.952 mp situaţi la malul Dunării cu o deschidere de 197 ml. Mai există o hală, în suprafață de 1.127 mp și un pavilion administrativ, cu parter și două etaje, în suprafață de 1.305,15 mp. Spunem că are loc o nouă licitație, pentru că, în lunile februarie și mai ale acestui an, Industrial Parc a mai anunțat organizarea unor proceduri pentru închirierea de terenuri sau construcții în Parcul Industrial. Numai că aceste licitații nu s-au finalizat deoarece nu se încheiaseră încă litigiile în care a fost implicat Parcul Industrial.

Cinci ani degeaba

Reamintim, pe scurt, că în ianuarie 2017, prin hotărârea Consiliului Local, suprafaţa Parcului Industrial a fost diminuată cu 16,8 hectare, în beneficiul Zonei Libere, unde un american ar fi fost interesat să investească. Urmările acestei decizii au blocat, timp de cinci ani, un parc industrial care, oricum, nu funcționase niciodată. Așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”, hotărârea prin care s-a micşorat Parcul Industrial a fost contestată în instanţă de firma VVK Euro Tehnologic, pe motiv că are un contract de cesiune a unor drepturi de folosinţă şi superficie, pe 42 de ani, pe întreaga suprafaţă a parcului. Contractul fusese semnat pe 25 aprilie 2017, după votul aleşilor, cu SC Industrial Parc SRL. Judecata procesului deschis de VVK a fost suspendată până la soluţionarea definitivă a dosarului în care Primăria Galaţi a cerut instanţei să constate nulitatea absolută a contractului prin care VVK a pus mâna pe Parcul Industrial.

În primăvara acestui an, Înalta Curte de Casație și Justiție a dat definitiv dreptate Primăriei. A urmat apoi soluționarea favorabilă și a procesului prin care VVK făcea opoziție la hotărârea de diminuare a Parcului Industrial. Revenirea Parcului Industrial la dimensiunile anterioare diminuării a trebuit supusă de două ori votului aleșilor locali în luna septembrie. Dacă inițial a fost respinsă, la a doua încercare majorarea capitalului a fost votată de aleși. La acel moment, s-a vehiculat chiar o listă cu investitori care s-ar fi arătat interesați să investească în Parcul Industrial.

Rămâne de văzut dacă aceste intenții se vor concretiza în primul contract încheiat.

Citit 3373 ori Ultima modificare Luni, 15 Mai 2023 09:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.