Consecință a lipsei semaforizării pe Traian. Un șofer fără permis a intrat într-un autobuz
Foto: Foto: GSDG

Consecință a lipsei semaforizării pe Traian. Un șofer fără permis a intrat într-un autobuz
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane și pagube materiale însemnate, cauzat de neacordarea de prioriate, a avut loc luni dimineață, lângă Spitalul Militar. Un bărbat aflat la volanul unui Duster a intrat în plin într-un autobuz căruia i-a tăiat calea. Din păcate, această practică este la ordinea zilei pe Traian, fiind uzitată de șoferii care se aruncă în intersecții pe principiul ”care e mai mare și mai tare”. 

Accidentul în urma căruia o femeie a fost rănită, un autoturism avariat și un autobuz scos temporar de pe traseu în urma impactului cu un stâlp a avut loc luni dimineață. Un Duster la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 68 de ani, a ieșit în forță de pe strada Rizer și a pătruns pe Traian, cel aflat la volan neavând răbdare să acorde propritate vehiculelor care circulau pe strada principală. Asta în ciuda faptului că vehiculul care venea dinspre Baia Comunală era un autobuz, a cărei cale a tăiat-o în ultimul moment.

Angajatul Transurb, care se retrăgea spre bază și nu avea în autobuz niciun călător, a făcut o manevră extremă, trăgând de volan, pentru a diminua impactul, dar a intrat într-un stâlp de iluminat public. Cu toate acestea, pasagera din dreapta află în Duster a fost afectată de lovitură. 

”În urma acestui eveniment rutier, a rezultat vătămarea corporală a unei femei, de 69 de ani, pasager pe bancheta dreapta față a autoturismului. Persoana rănită a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Galați, pentru investigații medicale de specialitate. Ambii conducători auto au fost testați alcoolscop, la bărbatul de 68 ani, rezultatul fiind de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a precizat ag. șef. pr. Ciprian Stoica, purtător de cuvânt al IPJ Galați. 

Și mai grav pentru șoferul de 68 de ani este că nu deține permis de conducere, ceea ce îl pune acum în situația de a fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă și conducere fără permis. 

Traian, plin de intersecții dificile

Circulația pe artera recent reabilitată și modernizată este considerată de mulți șoferi extrem de enervantă în condițiile în care de la Baia Comunală până spre Bariera Traian nu este niciun semafor. Asta face ca intesecțiile cu străzile adiacente, spre exemplu în zona Spitalului Militar, la Parcul Rizer și mai ales intersecția cu strada Radu Negru să fie veritabile coșmaruri.

Acordarea priorității și circulația în siguranță sunt o loterie, au susținut-o și o susțin majoritatea conducătorilor auto, dar și numeroasele accidente rutiere care se petrec în aceste puncte. Asta pentru că ”intră cine poate”, a adăpostul unei mașini mai puternice, a unei îndemânări greșit calculate sau a norocului.

Ar fi de înțeles decizia autorităților de a nu semaforiza acest segment pentru a nu fragmenta circulația, dar este clar că s-a pierdut nejustificat din vedere fluxul de pe străzile adiacente, sufocat de traficul continuu de pe Traian, pentru a nu mai vorbi de disperarea sau tupeul care îi împing pe șoferi să încalce regulile priorității. 

Citit 6616 ori Ultima modificare Marți, 07 Martie 2023 07:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.