Blurați imaginile cu inconștienții japonezi!

Blurați imaginile cu inconștienții japonezi!
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* După Argentina, un alt colos al fotbalului mondial s-a împiedicat la turneul final din Qatar, semn că e mai bine pentru noi. Am rămas acasă, ne-am reîmprietenit cu televizorul, însă măcar suntem siguri că nu ne poate descălța vreo națională care încă nu ne-a dibuit virtuțile: pasa cu călcâiul și atletismul practicat atunci când responsabilitatea presupune poziția de drepți.

* Germania a fost învinsă de Japonia. E titlu istoric, însă doar pentru cei care n-au căutat doar fotografiile din manual ca să le anine mustăți. E importantă și perioada în care s-a trecut prin școală, însă cărțile de istorie în care apar Andreea Esca și Busu sunt de dată prea recentă.

* Sunt enervante știrile ca aceea cu fanii niponi care dau exemple de civilizație: după meciul cu nemții, japonezii au rămas în tribune și au strâns în saci de plastic toate gunoaiele de pe stadion. Notează agențiile de presă că acest gest deja nu mai surprinde pe nimeni: asiaticii care au asistat la meciul de deschidere dintre Qatar și Ecuador s-au comportat la fel. Sunt de boicotat asemenea imagini: nu-mi poți apărea echipat de muncă patriotică (deja i se spune voluntariat și la noi), îmi strici cheful să arunc o hârtiuță pe stradă, eventual în intersecție sau pe Transfăgărășan.

* Consiliul Județean Prahova cumpără măști de protecție sanitară pentru școli în valoare de 8,2 milioane de euro, licitația fiind lansată pe SEAP în data de 17 noiembrie 2022. Presa se întreabă de ce ar fi necesară o asemenea investiție, mai ales că e final de pandemie. Mai întâi, mi se pare o imprudență din partea mass-media să chestioneze "autoritățile" în materie de Covid-19. N-ați făcut-o doi ani și ceva, de ce v-ați schimba acum atitudinea? Apoi, și cei de la CJ Prahova nu sunt obligați să răspundă. Ar însemna să se producă un precedent periculos: vă dați seama că, pe principiul dominoului, ar trebui să ne explice Neluțu Tătaru, fost ministru al Sănătății, de ce o banală mască de protecție costa 9 lei în martie 2020? Ar fi mare păcat.

* Câțiva angajați ai Institutului Național de Medicină Legală sunt cercetați, după ce au trimis, în vara acestui an, unei familii care trebuia să înmormânteze un bărbat, trupul neînsuflețit al unei femei. Ghinion, cum s-ar spune la case mai mari. E ca atunci când cânți PSD-ul în maghiară, apoi ajungi să-l iei la guvernare.

Citit 8001 ori Ultima modificare Joi, 24 Noiembrie 2022 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.