Contract atribuit pentru piațeta de la Biserica Greacă
Foto: Anca Melinte

Contract atribuit pentru piațeta de la Biserica Greacă
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, Asocierea Rovis Lider SRL – Arhideskvision a câștigat licitația organizată de Primăria municipiului Galați pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reamenajare a piațetei de la Biserica Greacă. Contractul, cu o valoare de 3.161.600 de lei fără TVA a fost atribuit pe criteriul „cel mai bun raport calitate – preț”. Durata va fi de 14 luni, din care patru luni pentru proiectare și restul de zece pentru execuție.

După cum ați putut afla deja din ziarul „Viața liberă”, aproape nimic din ceea ce există acum în piaţetă nu mai este dorit de Primărie. O fântână arteziană încastrată în pavimentul de granit, cu cel puțin nouă jeturi de apă verticale, iluminate cu LED-uri de culoare albă, ar urma să ia locul actualei arteziene. Arhitecții au propus desfacerea integrală a elementelor de pavaj, a jardinierelor, fântânii arteziene și ansamblurilor de pergole. Proiectanții susțin „o nouă structură a pardoselii prin care se reorganizează și crește suprafața verde”. Ar urma să fie amenajate insule verzi, zonă pietonală de tranzit, zonă de promenadă, zonă pentru adunări, relaxare, târguri și minispectacole, pentru că se creează o zonă de amfiteatru.

Proiectul mai cuprinde și o fundație cu soclu pentru amplasarea unui monument de for public. Este vorba despre bustul unei personalități elene dintre cele care şi-au pus amprenta asupra existenţei şi dezvoltării oraşului nostru. În acest sens, se poartă discuții cu reprezentanții Comunității elene.

Citit 3143 ori Ultima modificare Marți, 27 Decembrie 2022 14:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.