Un singur participant la concursul de soluții urbanistice al Primăriei Galați

Un singur participant la concursul de soluții urbanistice al Primăriei Galați
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Competiția de soluții urbanistice organizată de Primăria Galați pentru amenajarea piațetei din jurul Monumentului Eroilor Revoluției și construcția unei parcări subterane s-a transformat într-un concurs de „soluție”, pentru că a fost depusă o singură ofertă.

Potrivit primarului Ionuț Pucheanu, este vorba despre o casă de arhitectură din orașul nostru. Și se dovedește a fi singura interesată de contractul cu o valoare estimată de 1.190.000 lei fără TVA pus la bătaie de Primărie.

„Nu avem decât un ofertant. În momentul de față, Comisia Tehnică analizează oferta depusă, pentru a vedea dacă întrunește toate condițiile impuse în caietul de sarcini. Dacă se va califica, acest concept va fi transmis către juriu”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu la Pro Lider FM.

După cum v-am informat, juriul este format din arhitecți, consilieri locali, jurnaliști, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai mediului universitar, de afaceri și neguvernamental. Proiectul ar trebui să conțină soluții în vederea utilizării piațetei ca spațiu multifuncțional, de relaxare, dar și pentru diverse evenimente. Municipalitatea își imaginează fântâni, sculpturi kinetice, sonorizare, proiecție lumini ambientale și arhitecturale, într-o amenajare contemporană.

Citit 3333 ori Ultima modificare Luni, 13 Martie 2023 07:13

4 comentarii

  • postat de Ada
    Duminică, 12 Martie 2023 07:36
    84.117.46.***
    Cu alte cuvinte, adio gard viu, trandafiri, copacei si ce mai e prin gradinita de langa Teatrul Dramatic. Ne-am saturat de betoane, de gri-cimitir, de banci una langa alta incomfortabile, de copaci schiloditi si imbracati in beculete, de spoturi care te orbesc seara, de tot felul de fantezii de pros
    0
    0
  • postat de Ioana Dam
    Sâmbătă, 11 Martie 2023 21:36
    86.124.201.***
    Pai, nu are Primăria Depart.de Urbanism? Nu sunt arhitecti angajați? Toți au firme proprii. La serviciu vin din pasiune. De aia e haos imobiliar în oraș. Fiecare construiește cum îl taie capul și vine un "arhitect" ,angajat la Primarie și "verifica" proiectul emis de firma lui de arhitectura.
    0
    0
  • postat de Mir
    Sâmbătă, 11 Martie 2023 17:17
    5.13.158.***
    @ Mihnea

    Exact cei ce au achitat, cei ce vor achits și împrumuturile făcute de ăl numit de unii Pî rț0v și PDL și cele făcute de PDL="NOUL?" PDL + US(S)R cu GoWerrner-ele lor...și care nu vgau mai exaltat,nu va mai revoltat...

    Fără bani cum draq vreți să vi se construiască ceva? Fără fonduri/f
    0
    0
  • postat de Mihnea
    Sâmbătă, 11 Martie 2023 10:42
    5.13.159.***
    "Municipalitatea își imaginează fântâni, sculpturi kinetice, sonorizare, proiecție lumini ambientale și arhitecturale, într-o amenajare contemporană". POTCOAVE DE CAI MORTI NU VISEAZA ? Ca doar viseaza pe banii galatenilor ? Cine achita imprumuturile bancare ?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.