Un singur participant la concursul de soluții urbanistice al Primăriei Galați

Un singur participant la concursul de soluții urbanistice al Primăriei Galați
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Competiția de soluții urbanistice organizată de Primăria Galați pentru amenajarea piațetei din jurul Monumentului Eroilor Revoluției și construcția unei parcări subterane s-a transformat într-un concurs de „soluție”, pentru că a fost depusă o singură ofertă.

Potrivit primarului Ionuț Pucheanu, este vorba despre o casă de arhitectură din orașul nostru. Și se dovedește a fi singura interesată de contractul cu o valoare estimată de 1.190.000 lei fără TVA pus la bătaie de Primărie.

„Nu avem decât un ofertant. În momentul de față, Comisia Tehnică analizează oferta depusă, pentru a vedea dacă întrunește toate condițiile impuse în caietul de sarcini. Dacă se va califica, acest concept va fi transmis către juriu”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu la Pro Lider FM.

După cum v-am informat, juriul este format din arhitecți, consilieri locali, jurnaliști, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai mediului universitar, de afaceri și neguvernamental. Proiectul ar trebui să conțină soluții în vederea utilizării piațetei ca spațiu multifuncțional, de relaxare, dar și pentru diverse evenimente. Municipalitatea își imaginează fântâni, sculpturi kinetice, sonorizare, proiecție lumini ambientale și arhitecturale, într-o amenajare contemporană.

Citit 2997 ori Ultima modificare Luni, 13 Martie 2023 07:13

4 comentarii

 • postat de Ada
  Duminică, 12 Martie 2023 07:36
  84.117.46.***
  Cu alte cuvinte, adio gard viu, trandafiri, copacei si ce mai e prin gradinita de langa Teatrul Dramatic. Ne-am saturat de betoane, de gri-cimitir, de banci una langa alta incomfortabile, de copaci schiloditi si imbracati in beculete, de spoturi care te orbesc seara, de tot felul de fantezii de prost gust!!! Pe unde prin alte locuri din lume pe unde s-au plimbat acesti ilustri arhitecti si urbanisti au mai vazut asa monstruozitati?!!
  3
  17
  Raportează
 • postat de Ioana Dam
  Sâmbătă, 11 Martie 2023 21:36
  86.124.201.***
  Pai, nu are Primăria Depart.de Urbanism? Nu sunt arhitecti angajați? Toți au firme proprii. La serviciu vin din pasiune. De aia e haos imobiliar în oraș. Fiecare construiește cum îl taie capul și vine un "arhitect" ,angajat la Primarie și "verifica" proiectul emis de firma lui de arhitectura.
  1
  17
  Raportează
 • postat de Mir
  Sâmbătă, 11 Martie 2023 17:17
  5.13.158.***
  @ Mihnea

  Exact cei ce au achitat, cei ce vor achits și împrumuturile făcute de ăl numit de unii Pî rț0v și PDL și cele făcute de PDL="NOUL?" PDL + US(S)R cu GoWerrner-ele lor...și care nu vgau mai exaltat,nu va mai revoltat...

  Fără bani cum draq vreți să vi se construiască ceva? Fără fonduri/finanțare cum draq ați vrea să vi se realizeze, să aveți ceva, ceva construit, orice...oriunde în Lume, cât mai ales în orașul acesta GALAȚI...!??

  Dar, "normal"... Cum voi unii n-ați vrut niciodată să vi se construiască/realizeze ceva, ceva bun, ceva trainic/durabil care să dăinuie peste timpuri...

  Au mai vrut și alții să vă construiască de toate, să modernizeze orașul ăsta GALAȚI, iar voi, unii, veșnic-nemulțumiții, veșnic-cârâitorii/cârcotașii ați strâmbat mereu din nas și ați băgat strâmbe/bățu prin gard... Că astfel vi se lua materialul de sm!0rcăială de la gură, cum că... "de veacuri bune, scurse, irosite, nu s-a schimbat nimic în orașul acesta"... Sau că "de trăizăși și civa di ani...nu s-a realizat/modernizat/emancipat nimic în orașul acesta"...

  Dom'le/Doamnă, matale poți realiza ceva în gospodăria proprie, în ograda matale...fără finanțe?

  Ăsta-i mersul treburilor peste tot în Lume...

  Asta dacă, voi, cu adevărat vreți, așa cum unii pretindeți că vreți, a se realiza/construi/schimba ceva în bine și ÎN/CU orașul acesta GALAȚI.

  Se mai și miră unii de ce n-am avut niciodată, nu avem(și nici nu com avea vreodată) ceva bun, nou, modern, civilizat, EVOLUAT(proiecte mari de infrastructură, nu asfaltări de trotoare)...realizat/construit aici ÎN GALAȚI, PENTRU GALAȚI(nu la Brăilița, nu la Vaslui, nu la Buzău, nu la Buciurești, nu la Cluuuj) ci aici la/în GALAȚI.
  16
  3
  Raportează
 • postat de Mihnea
  Sâmbătă, 11 Martie 2023 10:42
  5.13.159.***
  "Municipalitatea își imaginează fântâni, sculpturi kinetice, sonorizare, proiecție lumini ambientale și arhitecturale, într-o amenajare contemporană". POTCOAVE DE CAI MORTI NU VISEAZA ? Ca doar viseaza pe banii galatenilor ? Cine achita imprumuturile bancare ?
  6
  22
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.