„Dictatură” la Primărie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aleşii locali au propus printr-un proiect de hotărâre înfiinţarea unei comisii de analiză a raportului Curţii de Conturi pe 2008 care a constatat că Primăria nu a încasat din concesiuni şi vânzări 50 de milioane de euro.

Nemulţumirea democrat-liberalilor că unele sume nu vor mai putea fi recuperate, fiind prescrise, este dublată de faptul că funcţionarii neglijenţi au fost recompensaţi cu premii şi stimulente.

„Neglijenţa unor funcţionari a produs prejudicii bugetului local. Ne plângem că nu avem bani, dar ne permitem să nu încasăm sume mari. Este strigător la cer că funcţionari din cadrul Primăriei cu atribuţii în urmărirea acestor sume de bani au primit prime de 40.000 de lei pe an. Recompensăm nemunca”, a declarat revoltat, în numele grupului de consilieri PDL, Viorel Trif.

Proiectul depus prevedea înfiinţarea unei comisii în care să fie reprezentate toate partidele din CL, dar nici măcar nu a fost înregistrat.

„Am fost chemat într-o zi să-l ridic de la Registratură, spunându-mi-se că se va rezolva pe cale naturală. Ce o fi aia? Primăria adoptă un rol dictatorial şi exercită un fel de tutoriat asupra CL, deşi nu ar fi cazul. CL are atribuţii de verificare a Primăriei, nu Primăria trebuie să ne spună nouă până la ce limită avem voie să ne exercităm mandatul”.

„Şi noi suntem aleşi de cetăţeni! Vom iniţia discuţii cu grupurile politice şi ulterior, dacă blocajul continuă, vom sesiza instituţiile abilitate: Prefectură, Curtea de Conturi, Corpul de Control al Ministerului Administraţiei”, a ameninţat Trif.

Citit 1620 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.