Unde mutăm Primăria?

Unde mutăm Primăria?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*.txt* Marius Stan (PNL): „Se lasă cu zăngănit de cătuşe dacă noi dăm cinci milioane de euro pe o hoaşcă, pe un sediu care cade pe noi!” * "Azi a fost cutremur.  Dacă venea şi replica, aveam anticipate" * Nicuşor Ciumacenco (PSD): „Poate la negocieri ajungem la un preţ decent” *

Primăria este deja datoare, de şase luni, cu plata chiriei către proprietarul sediului său, moştenitorul lui Pierre Macri. Ce se va întâmpla însă mai departe şi unde va funcţiona Primăria au încercat fără succes să hotărască joi seara aleşii locali.

La şedinţa ordinară au participat nepotul lui Macri, Cristian Moldoveanu, şi avocatul Didel Bujeniţă. Avocatul le-a pus pe masă oferta lui Macri: vânzarea Primăriei pe loturi, mai întâi construcţia şi terenul de dedesubt şi apoi restul terenului liber de construcţii.

În acest caz, preţul cerut este de 2.833.000 de euro la care se adaugă contravaloarea terenului de sub construcţie - 644  mp evaluaţi la 700 de euro metrul pătrat. A doua opţiune – vânzarea întregului imobil la un preţ de 6.000.000 negociabil, fiind acceptată plata în rate. Primăria a evaluat-o peste 5 mil. de euro.

Didel Bujeniţă a strecurat mai mult sau mai puţin subtil o ameninţare: „Dl Macri are o variantă de rezervă, dar nu mi-a cerut să o accesez. La momentul la care dl primar ne-a înmânat scrisoarea de intenţie prin care era interesat să cumpere clădirea, dl Macri avea declanşat un proces prin care solicitam municipiului Galaţi daune de un milion de euro reprezentând lipsa de folosinţă a construcţiei şi a spaţiului pentru perioada 2007-2010, în care procesul a fost tărăgănat de municipiu”.

„Am renunţat la judecată, dar nu la drept. Oricând poate să reactiveze procesul cu daune. Poate fi un milion sau câteva sute de mii, dar sigur vor fi bani. Unii au spus că sună a şantaj, dar nu este! Noi suntem de bună credinţă, ne expunem intenţia de a o vinde în măsura în care veţi vota. Nu votaţi, nu este nicio problemă, urmează a doua procedură”, le-a spus Bujeniţă.

Avocatul a ironizat intenţia Primăriei de a-şi construi un nou sediu când nu are bani să-l cumpere pe acesta şi a insinuat că la mijloc sunt „cercuri interesate de comisioane”.

„Nu”

Liberalul Marius Stan a fost cel mai vehement dintre aleşi atrăgând atenţia că imobilul nu este funcţional pentru Primărie şi nici sigur:

„Luăm o hoaşcă să cadă pe noi? Azi a fost cutremur. Dacă venea şi replica, aveam anticipate. Trebuie să investim milioane bune pentru a o consolida amenaja şi tot nefuncţională rămâne. Timpul de execuţie a unui nou sediu este la limită”.

„Eu propun execuţia unui sediu nou pe terenul de la Pastilă, unde este parcul de copii. Se lasă cu zăngănit de cătuşe dacă noi dăm cinci milioane de euro pe un sediu care cade pe noi! Să nu ne lăsăm aburiţi de păreri!”, a spus Stan.

Un grup de lucru

Viceprimarul PSD Nicuşor Ciumacenco l-a contrazis spunând că pentru Parcul de la Pastilă există un studiu de fezabilitate pentru unul dintre cele mai moderne locuri de joacă din Galaţi:

„Se pot găsi şi alte locuri pentru a face o Primărie nouă şi modernă. Actualul sediu al Primăriei este impropriu pentru a desfăşura activitatea în condiţii decente. Nu sunt adeptul cumpărării, cred că era de datoria noastră să facem un grup de lucru pentru discuţii serioase cu reprezentanţii lui Macri” .

„Înainte de ne lua gândul  de la o Primărie pe Domnească să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a găsi o soluţie să fie bine pentru Galaţi. Poate la negocieri ajungem la un preţ decent”.

Grupul PDL a propus ca aleşii să se întrunească în şedinţă specială pentru asta şi toată lumea a fost de acord. Mai ales că ora era înaintată şi consilierii rămaşi în sală tot mai puţini.

Primarul Dumitru Nicolae speră că AVAS va plăti preţul clădirii şi regretă amarnic faptul că imobilul din Domnească 51 care a fost sediul primăriei în perioada interbelică a fost câştigat în instanţă de SNCFR Galaţi.

Joi, aleşii vor avea timp să discute pe îndelete şi cu mai multă seriozitate opţiunile pe care le au faţă de viitorul local al municipalităţii.

Citit 1651 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.