Bereşti - Consilieră înconjurată de cinci mări

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Eugen Durbacă şi Octavian Dică vor amândoi *

Consilieră pe lista Partidului Conservator, Elena Petrea, fostă funcţionară la Grupul Şcolar „Paul Bujor”, odată cu ieşirea la pensie a schimbat, fără să piardă nicio zi, Bereştiul pe Italia, să se simtă înconjurată de Marea Tireniană, Marea Ligurică, Marea Adriatică, Marea Ionică şi Marea Mediterană…

Depărtându-se de criza economică din România, ajutând Italia să prospere se ajută şi pe sine, fiindcă nu s-a dus acolo să se uite la alţii cum muncesc. Dacă pensia i-ar fi fost mai de Doamne-ajută nu pleca din ţară. Rămas liber de la 1 august, locul său în Consiliul Local urmează să fie ocupat de altcineva, de pe aceeaşi listă de partid.

Hotărârea va fi luată la nivel de Galaţi: „Împreună cu domnul preşedinte Eugen Durbacă, vom alege persoana cea mai potrivită pentru a fi promovată în Consiliul Local, pe locul rămas liber, ne-a declarat liderul din Bereşti al Partidului Conservator, Octavian Dică, primarul oraşului”.

APIA a pus piciorul pe 1.000 de metri pătraţi

* O investiţie-respect pentru sute de mici fermieri *

În vecinătatea Casei de Cultură „Ion Creangă”, pe terenul viran de la capătul străzii Muzicii, unde cândva se juca tenis, s-a început construirea sediului reprezentanţei din Bereşti a Agenţiei pentru Intervenţii şi Plăţi în Agricultură.

În proiect, un imobil compus din parter şi un etaj, pentru cinci salariaţi. În momentul de faţă, aceştia lucrează într-un spaţiu-cutie de conservă, pus la dispoziţia lor prin bunăvoinţa Primăriei (sunt îngrămădiţi în biroul ocupat înainte de Decembrie ’89 de preşedintele CUASC Bereşti; în zilele de vârf ale întocmirii documentaţiilor de plată, aglomeraţia de mici fermieri atinge cote „istorice”).

Se va resimţi investiţia în creşterea gradului de susţinere, cu bani europeni, a activităţilor cu caracter agricol din nord-estul extrem al judeţului Galaţi? Să sperăm că da. Reamintim unităţile teritorial-administrative deservite de „oamenii de la APIA”: comunele Cavadineşti, Băneasa, Bereşti-Meria, Rădeşti, Bălăbăneşti şi Bălăşeşti şi oraşul Bereşti. 

Citit 1545 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.