Echipamente moderne pentru salvatorii gălățeni

Echipamente moderne pentru salvatorii gălățeni
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

O cisternă containerizată pentru transportul apei în zonele cu resurse limitate sau inaccesibile, dar și o serie de accesorii - motopompă, tunuri de refulare și tuburi de absorbție - reprezintă cele mai noi dotări de care beneficiază Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), datorită Consiliului Județean (CJ) Galaţi.

"Suntem mereu alături de salvatorii de la ISU Galați și an de an îi dotăm pe pompierii gălățeni cu echipamente moderne care să-i ajute în misiunile de salvare sau la stingerea incendiilor. După dotarea cu primele camere cu termoviziune, ISU Galați a primit o cisternă containerizată pentru transportul apei, cu o capacitate de 10.000 de litri. Este o achiziție extrem de importantă, deoarece asigură o cantitate suplimentară de apă în misiunile de stingere a incendiilor, mai ales în zonele greu accesibile pentru alimentarea cu apă, unde resursele sunt limitate sau lipsesc hidranții. În final, această achiziție înseamnă eliminarea timpului pierdut pentru realimentarea cu apă. Mai mult, cu ajutorul accesoriilor achiziționate, cisterna poate fi realimentată urgent, în caz de nevoie, și cu apă din lacuri sau râuri. De asemenea, cu ajutorul acestui rezervor poate fi transportată apă în zonele calamitate", a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Cisterna achiziționată recent a fost deja folosită în misiuni de stingere a incendiilor, iar valoarea investiției a fost de 180.000 de lei, fonduri din bugetul propriu al CJ Galați.

Citit 1609 ori Ultima modificare Duminică, 27 August 2023 19:25

4 comentarii

  • postat de Ion
    Miercuri, 30 August 2023 07:56
    82.79.117.***
    Eu zic ca e mai util sa se investeasca in reteaua de apa a localitatilor/hidranti si organizarea locala impotriva incendiilor. Cu o cisterna de 10mc nu faci mare lucru la un judet /regiune. Cand cisterna asta va fi la revizie /ITP/service, cum se va proceda?
    0
    0
  • postat de Ar trebui specială cu pulberi ABC și azot, în caz de incendiu la GPL
    Luni, 28 August 2023 12:31
    109.166.135.***
    Având în vedre ce s-a văzut la Crevedia, ar trebui dotați pentru stingerea incendiilor GPL, o autospecială de stingere cu pulberi ABC și azot. La gaz GPL nu poți să intervii cu apă, pentru că apa în contact cu diferite metale topite din cauza temperaturi ridicate la arderea GPL, declanșează explozie
    0
    0
  • postat de În urma catastrofei de la Crevedia, ar trebui și dotarea cu costume anticalorice
    Luni, 28 August 2023 11:47
    109.166.135.***
    Sunt cisterne containerizate fixe, aflate în apropierea unui imobil, alimentat permanent cu apă și cisterne containerizate pe roți, tip remorcă sau cu cap tractor, care alimentează permanent speciala pompierilor cu apă, de la o sursă de apă îndepărtată, pompierii acționând nonstop pt. stingerea ince
    0
    0
  • postat de Limba romaneza
    Sâmbătă, 26 August 2023 06:12
    5.13.195.***
    Exista si cisterne necontainerizate ?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.