Mai puţini parlamentari de Galaţi

Mai puţini parlamentari de Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şeful Direcţiei Judeţene de Statistică din Galaţi, Nicolae Marinescu, a precizat că informaţiile pe care recenzorii le strâng la recensământ vor fi folosite pentru mai multe strategii la nivel naţional.

„Pe baza datelor obţinute, autorităţile vor putea să stabilească măsurile de interes public care vor fi adoptate pentru  reorganizarea  instituţiilor de învăţământ sau pentru conceperea de noi planuri de investiţii şi dezvoltare.

Pe lângă stabilirea numărului de persoane, recensământul din octombrie va urmări şi creionarea unei situaţii cât mai exacte a numărului de locuinţe şi a spaţiilor de locuit. De asemenea, şi numărul de senatori şi de deputaţi care vor reprezenta judeţele în Parlament se va schimba, în funcţie de noile date.”

În conformitate cu Legea 373 din 2004, care stabileşte reprezentarea senatorilor şi deputaţilor în Parlament, fiecărui deputat îi revin 70000 de alegători şi fiecărui senator 160000 de alegători.

În condiţiile în cae legea de mai sus nu va fi modificată, e de aşteptat ca Galaţiul să aibă mai puţini deputaţi şi senatori în Parlament la alegerile viitoare, întrucât se estimează faptul că populaţia judeţului e în scădere, faţă de recensământul precedent. „Principale cauze ale scăderii populaţiei sunt două.

În primul rând putem vorbi de migraţie a multor români în ţări din vestul Europei. Un al doilea motiv este sporul natural negativ. Practic, rata mortalităţii o depăşeşte într-o măsură din ce în ce mai mare pe cea a natalităţii”, a mai adăugat Marinescu.

Citit 1237 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.