Se caută sculptor pentru bustul generalului Eremia Grigorescu

Se caută sculptor pentru bustul generalului Eremia Grigorescu
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

"Furnizare și instalare bust «General Ieremia Grigorescu»", au scris autoritățile, din grabă sau neștiință, în certificatul de urbanism și în titlul achiziției lansate pe portalul Primăriei Galați. Bustul, realizat din bronz, va fi montat pe un soclu existent în Parcul "Eminescu". Sculptorul care îl va realiza va încerca redarea cât mai apropiată de realitate a trăsăturilor, aspectului fizic și personalității generalului. Din acest motiv, Primăria cere ca ofertele care pot fi depuse până pe 9 octombrie 2023 să cuprindă și CV-ul sculptorului, și schițe sau desene cu bustul. Valoarea estimată a contractului este de 73.000 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire - "prețul cel mai scăzut". Termenul de realizare este de șase luni, dintre care două pentru proiectare și patru pentru execuție.

Considerat erou naţional al României, generalul Eremia Grigorescu a intrat în istorie, împreună cu deviza "Pe aici nu se trece!", în timpul luptelor de la Mărăşeşti şi Oituz, din Primul Război Mondial, în care a oprit înaintarea armatelor germane. Este unul dintre gălățenii care au uimit lumea.

Citit 1561 ori Ultima modificare Marți, 03 Octombrie 2023 08:49

2 comentarii

  • postat de Elisei
    Miercuri, 04 Octombrie 2023 14:11
    89.137.226.***
    De ce nu, mai intai, la Targu Bujor?
    Ca omul asta acolo s-a nascut.
    1
    4
  • postat de Galatean, din pacate
    Marți, 03 Octombrie 2023 16:15
    81.12.150.***
    Peste ani ...si ani.... vor aparea si busturile ...contemporanilor . Vor fi din beton .... sau tabla ondulata tip IC MR SG...
    1
    10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.