Sindromul Anastase şi autodenunţul, la Consiliul Local Galaţi

Sindromul Anastase şi autodenunţul, la Consiliul Local Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ce votăm noi aici? Aşa s-au întrebat uimiţi consilierii locali, joi după-amiaza, când au descoperit că din 16 puncte câte fuseseră anunţate pe ordinea de zi se făcuseră 25.

De exemplu, proiectul de hotărâre care revoca închirierea prin licitaţie publică a panourilor publicitare nu fusese văzut de nimeni! Şi totuşi, el a fost la un pas de a fi votat.

Ce să mai vorbim de „coerenţa” aleşilor care s-au apucat de revocat sau modificat hotărâri votate în vară, acum două sau trei luni. PDL a fost ca de obicei Gică Contra.

Sindromul Anastase

„Sindromul” Robertei Anastase a lovit şi la Consiliul Local, votul pe rectificarea bugetului fiind reluat de trei ori pentru a se putea număra mâinile ridicate. Aleşii s-au bucurat însă că, în comparaţie cu Anastase, ei au revenit asupra numărătorii şi nu le-a dat 170 de voturi!

Că tot veni vorba, trei aleşi locali nu şi-au mai exercitat dreptul de vot secret pentru desemnarea consilierilor în Consiliile de Administraţie ale şcolilor şi grădiniţelor din Galaţi. Spre surpriza tuturor, la numărătoare, s-a descoperit că, din 24 de aleşi, votaseră doar 21.

Dacă doi dintre aleşi au rămas anonimi cel de-al treilea s-a „autodenunţat”. Petru Alexe a spus public că nu a votat, exprimându-şi în acest fel nemulţumirea că nu a fost propus să ocupe un post în aceste CA-uri de la şcoli. Avea să afle, cu uimire, că vinovat de situaţie era propriul său partid, care nu l-a propus.

Bătaie în PUZ-uri

Ceartă a fost şi pe seama PUZ-urilor şi a PUD-urilor. Aleşii, Petru Alexe şi Răzvan Avram tot ridicau obiecţii şi nelămuriri. Supărat, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a spus că e de acord ca documentele să treacă pe la toate comisiile şi comitetele din CL, dar să nu mai vină nimeni să facă lobby pentru vreun proiect sau altul: „Ori suntem corecţi, ori nu suntem!”, le-a spus Ciumacenco, supărat.

Vorbe grele

PDL, prin vocea lui Petru Alexe, a cerut pentru a nu se ştie câta oară documente, primarul a promis din nou că le va prezenta. Edilul nu s-a putut abţine să nu reproşeze că, în realitate, democrat-liberalii nu vor decât să-l şicaneze.

La comentariul ironic al consilierului că va primi actele la finele mandatului, primarul, la fel de sarcastic, a fost de acord cu Alexe: „La sfârşitul mandatului o să le primiţi!”. „Poate-l grăbim”, a sunat greu răspunsul politicianului PDL. „Ce? Mandatul sau răspunsul?”, a mai vrut să ştie primarul. Tăcere.  

Citit 1059 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.