Suplimente salariale pentru poliţiştii comunitari

Suplimente salariale pentru poliţiştii comunitari
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aleşii locali au votat acordarea de suplimente salariale pentru funcţionarii publici din cadrul Poliţiei Comunitare. Directorul Poliţiei Comunitare, Cristian Gâscă, ne-a declarat că de aceste suplimente vor beneficia 272 de persoane. Suma totală lunară pe care aceşti funcţionari publici o vor împărţi se ridică la 13.700 de lei.

Concret, sumele pe care funcţionarii din Poliţie le vor primi ca supliment variază între 50 şi 120 de lei. Directorului Gâscă i se pare firesc ca şi salariaţii lui să beneficieze de aceleaşi drepturi financiare ca şi funcţionarii publici din Primărie. Cu atât mai mult cu cât funcţionarii din Poliţie nu lucrează în birouri, aşa cum fac cei din Primărie.

Potrivit legii, valoarea suplimentelor se ridică până la diferenţa dintre salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice de stat şi salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice locale. Poliţiştii nu vor depăşi însă nivelul venitului lunii decembrie 2009. 

De altfel, e legal ca salariaţii din administraţia publică şi cea locală să aibă acelaşi nivel de salarizare.

Suplimentele salariale se acordă proporţional cu timpul efectiv lucrat şi nu sunt considerate drepturi câştigate, ci se acordă în limita fondurilor disponibile în bugetul local.

Citit 686 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.