26 de apartamente pentru jandarmi, la blocul A4 din strada Traian

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La începutul lunii trecute, la şedinţa extraordinară a Consiliului Local, din cauza numărului insuficient de aleşi prezenţi nu s-a putut vota un proiect de hotărâre care viza situaţia locativă a jandarmilor. Ei bine, avem, în sfârşit veşti bune pentru aceştia.

La şedinţa de joia trecută, aleşii au fost de acord să le dea jandarmilor cele 26 de apartamente situate în strada Traian nr. 93, bloc A4, tronson 1, din care: 13 apartamente cu 2 camere, 7 apartamente cu 3 camere şi 6 apartamente cu 4 camere.

Vă reamintim pe scurt lunga istorie a blocului A4, care a trecut din proprietatea C.N.-C.F.R. – Regionala Infrastructură Galaţi în proprietatea Primăriei municipiului Galaţi.

În 2009, s-a aprobat execuţia lucrărilor la tronsoanele 1, 2 şi 3 în scopul realizării de locuinţe sociale, pentru familiile evacuate din locuinţele retrocedate.

Măsura de a acorda 26 de apartamente jandarmilor a fost luată pe baza faptului că unitatea din municipiul Tecuci s-a mutat în municipiul Galaţi şi 50 la sută din personalul comandamentului unităţii efectuează naveta între cele două localităţi.

Consilierii PC Răzvan Avram şi Eugen Găvan au fost singurii care s-au abţinut de la luarea acestei decizii. Avram a motivat că apartamentele de pe tronsonul oferit jandarmilor ar putea rezolva foarte multe situaţii sociale.

Primarul Dumitru Nicolae i-a atras atenţia că suntem singurul municipiu mare din România care nu avea unitate de jandarmi.

„S-au luat jandarmi de la Tecuci, s-au adus aici şi măcar pentru cadrele de conducere ale lor trebuie asigurate case conform convenţiei cu ministerul. Prin restructurare, şi banii care ni se dădeau pentru cazare ni s-au retras”, a spus Nicolae.

În cele din urmă, proiectul a fost aprobat şi el va fi înaintat Instituţiei Prefectului pentru promovarea Hotărârii de Guvern.

Citit 2537 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.