Dan Nica, susținut de organizațiile PSD din Regiunea Sud-Est drept candidat la europarlamentare

Dan Nica, susținut de organizațiile PSD din Regiunea Sud-Est drept candidat la europarlamentare
Evaluaţi acest articol
(46 voturi)

Regiunea Sud-Est ar putea avea pe viitoarele liste ale PSD la alegerile europarlamentare doi candidați în zona eligibilă - Mihai Tudose (Brăila), care va fi și șeful campaniei electorale a social-democraților, respectiv Dan Nica (Galați), actualul șef al Delegației PSD în cadrul Parlamentului European.

Diverse variante ale listelor PSD pentru europarlamentare au tot circulat, ”pe surse”, în spațiul public, însă cert este că varianta finală va fi prezentată în cursul lunii februarie de președintele Marcel Ciolacu, după consultările finale la nivelul Consiliului Politic Național al PSD.

”Listele vor fi aprobate în perioada imediat următoare, dar un anunț în acest sens cred că este corect să-l facă dl președinte Marcel Ciolacu”, a declarat europarlamentarul Dan Nica, care s-a abținut de la orice alt comentariu privind componența listelor PSD.

Dan Nica este în prezent șeful Delegației PSD din Parlamentul European și unul dintre liderii cei mai importanți la nivelul Grupului Socialiștilor și Democraților (S&D), dar și în Comisia pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) a instituției europene, raportor al Parlamentului European pe dosare importante aflate pe agenda comunitară.

În acest context, președintele CJ Galați, Costel Fotea, care este și prim-vicepreședinte al Organizației Județene PSD Galați, a precizat că Dan Nica are susținerea pentru desemnarea drept candidat la europarlamentare și la nivelul organizațiilor PSD din Regiunea Sud-Est.

”Fiecare regiune și-a desemnat, prin vot, un candidat pentru alegerile europarlamentare. Regiunea Sud-Est cuprinde Galațiul, Brăila, Tulcea, Constanța, Buzău și Vrancea. Reprezentantul s-a stabilit și s-a votat de toți președinții de organizații. Un candidat! Ce candidat? Cel care are mai multă experiență în Parlamentul European (...) Dl. președinte Dan Nica a fost confirmat de către colegii președinți de organizații din celelalte județe să fie candidatul pe Regiunea Sud-Est”, a declarat Costel Fotea.

Din informațiile pe care le deținem, cel mai probabil, listele PSD pentru europarlamentare ar urma să fie deschise de Mihai Tudose, în calitatea sa de coordonator al campaniei PSD pentru europarlamentare, urmat de cei opt candidați desemnați la nivelul fiecărei Regiuni din țară. Prin urmare, dacă se respectă acest algoritm, Dan Nica ar putea să fie unul dintre acești candidați. În același timp, desigur, contează și ordinea pe această listă chiar dacă, pe proiecțiile actuale, acești candidați s-ar plasa în zona eligibilă.

Faptul că Regiunea Sud-Est ar urma să aibă doi candidați la europarlamentare în zona eligibilă ar fi, în esență, un lucru bun, inclusiv din perspectiva sprijinirii proiectelor de interes comun pentru Galați și Brăila.

PSD consideră ”o țintă bună” câștigarea a cel puțin 12 mandate de europarlamentari, din totalul de 33 de mandate ce revin României, dar ”socoteala” finală se va face, desigur, la urne.

Citit 6061 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Februarie 2024 10:03

9 comentarii

  • postat de vled
    Marți, 06 Februarie 2024 13:55
    86.124.200.***
    Dacă nu arunci lături și te exprimi decent, nu te cenzurează nimeni. Atunci când nu respecți un set minim de reguli, o să te faci auzit doar în fața blocului. Sau îți iei sutele de "colegi" și faceți un cenaclu literar.
    8
    1
  • postat de Zz
    Marți, 06 Februarie 2024 13:39
    95.76.1.***
    Sute de colegi au scris. Cenzurate de VL, s au afișat doar cele care puoa pe revere PSD. Trebuie rezolvata aceasta atitudine. Toate publicațiile mai au înclinații ptr. Un partid dar în asa hal, nu s a pomenit. Cetățenii treb sa reacționeze. Nu credeam, pana acum acest lucru.
    0
    9
  • postat de Alex
    Luni, 05 Februarie 2024 15:55
    5.13.146.***
    Gălățenii și oamenii din regiunea de sud est trebuie să înțeleagă că cei care nu au făcut nimic pentru ei în timpul cât au fost în funcții nu vor face nici în viitor, așa că dragi români veniți la vot în număr cât mai mare și votați schimbarea celor pe care îi țineți în funcții de peste 33 ani
    0
    30
  • postat de pop vasile
    Duminică, 04 Februarie 2024 14:52
    5.13.174.***
    Ma realiez celor ce spun ca "selectia" mesajelor este de fapt o CENZURA. am postat doua comentarii fara a jicni pe nimeni.Acestea conyineau doar parari personale ,neofensatoare dar critice si obiective. Am specificat ca "nu sunt robot". Comentariile asa au murit.
    0
    42
  • postat de Yazaki Braila se inchide !!
    Sâmbătă, 03 Februarie 2024 15:37
    194.34.105.***
    alt succes marca PSD Sud-Est !!
    1
    39
  • postat de D
    Sâmbătă, 03 Februarie 2024 15:21
    86.121.70.***
    Viața liberă, am înțeles ca trebuie verificate mesajele, dar credeam ca nu trebuie sa conțină afirmații jignitoare, nu critici aduse "conducătorului iubit". Și datorita ziarului dumneavoastră orașul a ajuns în felul ăsta, fiind ușor ușor depopulat.
    3
    54
  • postat de VL
    Sâmbătă, 03 Februarie 2024 09:32
    86.120.239.***
    Comentariile nu apar automatic, că nu e sat fără câini. Cineva le aprobă și le publică, dacă respectă un set minim de reguli pe care ar fi trebuit să le citești înainte să îți spui opinia.
    50
    7
  • postat de Aurel
    Sâmbătă, 03 Februarie 2024 08:12
    86.124.202.***
    Am scris un comentariu mai devreme ('La vremuri noi,tot noi !...),am recunoscut de cateva ori ca nu sunt robot si nu s-a intamplat nimic !
    3
    49
  • postat de Aurel
    Sâmbătă, 03 Februarie 2024 07:56
    86.124.202.***
    La vremuri noi.tot noi

    La vremuri noi.tot noi !...
    3
    60

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.