Cum arată noua creşă din Valea oraşului după reabilitare. Transformare spectaculoasă (FOTO)

Cum arată noua creşă din Valea oraşului după reabilitare. Transformare spectaculoasă (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Transformarea imobilului de pe strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24 din clădire dezafectată, abandonată şi ruinată în creşă pentru copiii din Valea Oraşului nu poate fi catalogată altfel decât spectaculoasă. Fotografiile de acum şi de la momentul demarării lucrărilor sunt elocvente.

"A început transformarea în creşă a unei clădiri abandonate din Valea Orașului. Lucrările sunt derulate de către firma Comtiem SRL, valoarea contractului cu o durată de 12 luni fiind de 2.860.544,60 lei fără TVA", anunţam în ediţia din 17 octombrie 2022 a ziarului "Viaţa liberă".

Despre această investiţie cu finanţare europeană se poate spune că a început cu stângul. Primăria Galaţi a fost nevoită să caute un alt constructor deoarece primul contract pe care îl atribuise pentru proiectarea şi executarea lucrărilor, în noiembrie 2021, avea o valoare prea mică. Iar constructorul iniţial ar fi ieşit în pierdere.

Nu mai puţin adevărat este că şi contractul de lucrări semnat cu firma Comtiem, în toamna anului 2022, a suferit şase modificări, ultima în ianuarie 2024, ajungând în prezent la valoarea de 3.078.509 lei fără TVA.

Conform panoului investiţiei europene, lucrările la proiectul "Reabilitare imobil str. Al. I. Cuza nr. 24 în vederea înfiinţării unei creşe" ar fi trebuit să fie gata pe 31 decembrie 2023. Potrivit situaţiei pe care Primăria Galaţi ne-a furnizat-o, la solicitarea noastră, la începutul acestui an, termenul de finalizare pentru acest proiect este ianuarie 2024.

Suntem deja la final de februarie şi ambele termene sunt depăşite de mult. Cert este însă că, pe 20 februarie 2024, aleşii locali au diminuat suma alocată acestui proiect din ultimul împrumut contractat de Primărie, rămânând o sumă repartizată de 2.908.530 de lei. Să sperăm că acesta este un semn bun, că nu sunt necesare lucrări suplimentare sau intervenţii surpriză.

Aşteptăm cu interes ca Primăria să anunţe încheierea lucrărilor şi să dea în folosinţă noua creşă din Valea Oraşului.

Citit 5411 ori Ultima modificare Vineri, 01 Martie 2024 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.