„Cadouri” de Serbările Galaţiului

„Cadouri” de Serbările Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O călătorie cu maxitaxi sau cu mijloacele Transurb va costa 1,5 lei * Biletul de călătorie eliberat în mijlocul de transport al Transurb va costa 2 lei * În genunchi, 40 de artişti ai Teatrului Muzical, în frunte cu Paul Buţa, au cerut demisia directorului Florin Melinte * Nu mai puţin de patru proiecte de hotărâre, printre care şi rectificarea bugetului local, au picat la vot * Nu se ştie cu ce bani vor fi plătite salariile pe decembrie ale artiştilor Muzicalului *

Trei ore a durat ieri şedinţa Consiliului Local, o întrunire încordată, plină de reproşuri şi chiar încercări de şantaj, dar şi cu o ordine de zi impresionantă – aproape 50 de puncte.

Aleşii locali au votat programul de distracţie pentru Serbările Galaţiului, lista de premianţi şi de viitori cetăţeni de onoare, dar şi majorarea cu 50 la sută a tarifului unei călătorii cu maxitaxi şi Transurb.

Această creştere a preţului biletului de transport a fost îndelung disputată de aleşi. În final, cu 13 voturi pentru, patru împotrivă (ale consilierilor PC) şi patru abţineri (consilierii PDL), preţul biletului de transport a fost majorat, spre satisfacţia operatorilor privaţi prezenţi la şedinţă.

Astfel, tariful unic pentru transportul local de persoane va fi de 1,5 lei de călătorie. Biletul de călătorie eliberat direct în mijlocul de transport al Transurb va costa însă 2 lei. Pentru un abonament lunar nominal valabil pe o linie vom plăti 40 de lei, pentru unul pe două linii - 60 de lei, iar pentru un abonament pe toate liniile - 80 de lei.

Un abonament lunar nenominal valabil pentru toate liniile va avea preţul de 100 de lei. Abonamentele fracţionate nenominale valabile pe toate liniile o zi, 7 zile şi, respectiv, 15 zile vor costa 5, 25 şi, respectiv, 55 de lei.

Majorarea se va aplica de îndată ce proiectul de hotărâre va primi viza de legalitate a prefectului. Revoltat de această creştere de tarif, consilierul local PC Picu Roman este decis să o atace în contencios. 

Protest în genunchi

Nu mai puţin de 40 de artişti ai Teatrului Muzical „Nae Leonard” au protestat ieri la şedinţa Consiliului Local. Ionuţ Negrişanu a dat citire unei scrisori deschise prin care artiştii reclamau „comportamentul deviant al managerului care-i jigneşte şi îi umileşte pe artişti”.

„Vă rugăm în genunchi să ne salvaţi de teroarea instaurată în Teatrul Muzical de către această forţă malefică numită Florin Melinte”, a cerut Ionuţ Negrişanu. Artiştii au îngenuncheat în faţa aleşilor locali. De partea lor s-a plasat grupul consilierilor PDL, care prin vocea lui Mihai Alin a solicitat demisia managerului de la Muzical.

Democrat-liberalii au anunţat, totodată, că nu vor vota nici rectificarea bugetului local, pentru că ea prevede acordarea unei subvenţii de 95.000 de lei pentru Muzical.

Preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe, social-democratul Aurelian Constantin, a precizat, la rândul său, că structura pe care o conduce a dat aviz pentru rectificarea bugetului numai cu condiţia ca subvenţia Muzicalului să nu fie aprobată.

Deşi aleşilor li s-a atras atenţia că nealocarea subvenţiei la Muzical va pune sub semnul întrebării plata salariilor artiştilor, rectificarea a picat. La fel şi alte trei proiecte de hotărâre.

Citit 3786 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.