Magazinele de etnobotanice, alungate din oraş

Magazinele de etnobotanice, alungate din oraş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aleşii locali au decis în unanimitate aseară să interzică funcţionarea, pe raza municipiului Galaţi, a magazinelor în care se comercializează produse halucinogene. De partea Consiliului Local şi a primarului Dumitru Nicolae au fost prefectul judeţului Galaţi, Cosmin Păun, şi Liga Studenţilor din Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi.

Chiar înainte să înceapă lucrările CL, bobocii anti-spice au trasat în faţa sediului Casei Căsătoriilor o liniuţă de „praf de vise” (zahăr Mărgăritar sută la sută). La capătul liniuţei pe care studenţii s-au prefăcut de zor că o trag pe nas a fost plasat un grătar pe care s-a pârjolit la foc mic un creier (de porc) - FOTO.

„Consumul de prafuri te duce la creier ars, prăjit, la o tinereţe distrusă şi o viaţă fără viitor”, a explicat liderul Ligii, Dorin Coteţ, mesajul pe care au vrut să-l transmită studenţii prin acţiune de tip „flash-mob”.

La şedinţa CL a fost prezent şi prefectul Cosmin Păun, care a prezentat recentul raport privind magazinele ce comercializează produse halucinogene. Potrivit prefectului, în perioada 1 ianuarie - 1 noiembrie, au fost 88 de pacienţi intoxicaţi cu produse etnobotanice. 84 dintre aceştia aveau vârsta cuprinsă între 14 şi 38 de ani, iar patru erau sub 14 ani!

Motive suficiente pentru aleşi să alunge din oraş magazinele de vise. Proiectul de hotărâre votat aseară prevede că „De la 1 decembrie 2010 se interzice, în municipiul Galaţi, fabricarea, producerea, achiziţionarea, depozitarea, deţinerea, distribuţia, oferirea, transmiterea, intermedierea, comercializarea şi utilizarea plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope de orice fel, inclusiv a precursorilor şi derivaţilor (compuşi, amestecuri).

Unităţile comerciale care la data intrării în vigoare a acestei hotărâri nu îndeplinesc prevederile acesteia vor avea la dispoziţie 15 zile calendaristice pentru conformare. În caz contrar se dispune anularea autorizaţiei de funcţionare”.

Iniţial, proiectul de hotărâre propus de consilierii PDL Viorel Trif şi Radu Gheorghe viza aplicarea acestei interdicţii pe o rază de sub un kilometru faţă de orice instituţie publică din oraş – şcoli, spitale, biserici, instituţii publice, culturale, sportive, de sănătate sau economice.

Ulterior, aleşii locali, cu acordul iniţiatorilor, au decis interzicerea totală a acestei activităţi pe raza municipiului Galaţi.

Citit 1246 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.