Bugetul Galaţiului, blocat

Bugetul Galaţiului, blocat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Faptul că rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Galaţi a picat marţi seara la vot în Consiliul Local va avea consecinţe deosebit de grave.

Nu numai salariile care li se cuvin angajaţilor Teatrului Muzical sunt sub semnul întrebării, ci şi alte importante domenii bugetare: Sănătate, Învăţământ, Asistenţă Socială.

„Este încă o dovadă a faptului că de foarte multe ori mulţi dintre colegii noştri consilieri nu studiază cu profunzime actele de pe ordinea de zi. Suntem în situaţia delicată în care cinci bugete diferite din bugetul mare sunt practic blocate şi neoperaţionale. Am discutat şi cu prefectul judeţului Galaţi şi va trebui să găsim o soluţie până la sfârşitul lunii pentru a se intra în normalitate”.

„În caz contrar, totul este paralizat până la sfârşitul anului. Vor avea de suferit sănătatea, şcolile, Primăria, tot ce înseamnă buget este blocat. Este posibil ca salariaţii Muzicalului să nu-şi ia banii dar vom găsi o soluţie şi corectă legal”, a explicat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Soluţia mult prea des agreată de municipalitate – şedinţa de îndată – ar putea fi o variantă. Numai că rectificarea bugetară va trebui să arate diferit faţă de proiectul care a fost prezentat în şedinţa de marţi pentru că, potrivit legii, o hotărâre de consiliu care nu a fost adoptată,  nu poate fi repusă pe ordinea de zi în aceeaşi formă timp de trei luni. În opinia viceprimarului, dacă aleşii ar fi mai responsabili, asemenea lucruri nu ar trebui să se petreacă. 

Citit 1013 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.