În genunchi pentru schimbarea directorului

În genunchi pentru schimbarea directorului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Problemele Teatrului Muzical dau în clocot *

Şuvoaie de acuzaţii şi de reproşuri au curs în şedinţa Consiliului Local la adresa managerului Teatrului Muzical, Florin Melinte. Pentru prima dată, aleşii locali au recunoscut direct sau implicit că în această instituţie de cultură lucrurile nu sunt deloc în regulă.

Mai grav este că activitatea comisiei care se ocupă de analiza teatrelor este de mai mult timp blocată. Mai întâi, şeful comisiei, dr. Gheorghe Bugeac, a plecat pentru trei luni din ţară şi înlocuirea lui s-a tot amânat.

Abia ce a fost instaurat la conducere Petru Alexe (PDL), că acesta a  demisionat din CL şi va trebui înlocuit. Marţi seara, în Comisie a intrat Cătălin Negoiţă, în locul lui Sergiu Dumitrescu. Următoarea membră a comisiei care va trebui înlocuită este social-democrata Daniela Artimof, care a demisionat din CL. 

„Teatru fără artişti”

Cei 40 de artişti ai Muzicalului au cerut marţi, în genunchi, demiterea directorului Melinte, dezvăluind lucruri teribile petrecute acolo: „OUG 63 a dat posibilitatea de decimare a valorilor şi teatrul a rămas fără artişti”.

Acuzaţiile şi dezvăluirile au mers până acolo încât s-a spus că directorul vine în stare de ebrietate, jignindu-i şi umilindu-i pe artişti şi că refuză eliberarea adeverinţelor salariale necesare artiştilor pentru ajutorul de căldură şi concedii medicale.

Mai grav, Melinte a fost acuzat că în vreme ce artişti de talia lui Paul Buţa sunt ţinuţi pe tuşă, vin să joace pe bani grei, în spectacole, invitaţi de la teatrele din ţară.

PDL a forţat mâna CL

Grupul PDL, prin vocea lui Mihai Alin, a condiţionat votarea rectificării bugetului, prin care şi teatrul primea un supliment de subvenţie, pentru salarii, de demiterea conducerii Muzicalului, anunţ salutat cu aplauze de artişti.

„Dl Melinte este director şi este plătit şi ca regizor, cu 90 milioane de lei vechi. Are contracte de colaborare cu diverse societăţi aparţinând apropiaţilor conducerii Teatrului Muzical. Potrivit Raportului Gărzii Financiare Galaţi, procentul de realizare a achiziţiilor prin utilizarea mijloacelor electronice este zero la sută, deşi avea obligaţia de realizare în proporţie de 20 la sută”.

„A gestionat prost 72 de miliarde avute la dispoziţie. În iulie, cheltuise 75 la sută din ei. Demisia e prea puţin, vă rugăm să-l daţi afară! Haideţi să schimbăm directorul şi după aia aprobăm subvenţia pentru Muzical”, a declarat Mihai Alin.

Preşedintele Comisiei de Buget Finanţe, social-democratul Aurelian Constantin, a reclamat la rândul său neconcordanţe între sumele prezentate de Muzical şi s-a opus subvenţiei: „Problema este că directorul Teatrului Muzical a cheltuit acei bani, iar noi acoperim  costurile pe care le-a făcut!”.

Ce spun aleşii?

* Nicuşor Ciumacenco (PSD): „Nu vreau ca numele meu să fie legat de ceea ce se întâmplă la Teatrul Muzical. Ştiu la fel ca şi dumneavoastră ce se întâmplă la Teatrul Muzical, consider că este incorect, nedrept, şi că ceea ce se întâmplă, într-o instituţie de cultură nu ar trebui să se întâmple. Poate că ar trebui să facem o anchetă serioasă acolo, să vedem ce trebuie făcut, dar nu sub presiune. Este apanajul CL dacă îl ţine sau nu director”.

* Nicolae Rainea: „Nu e posibil aşa ceva. Îl băgăm, legăm, îi luăm averea lui Melinte, dar nu se poate să sufere oamenii, să nu ia banii! Problema se perpetuează de ani de zile!”.

* Primarul Dumitru Nicolae: „Vom analiza situaţia. Vă atrag atenţia că în bugetul pe un an al Teatrului Muzical, aportul propriu e sub doi la sută! Ne prăbuşim singuri! Dacă e nevoie să schimbăm toată conducerea teatrului, o schimbăm”.

CITEŞTE ŞI Managerul Florin Melinte:  „Au făcut un deserviciu teatrului”

Citit 885 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.