Bugetul, rectificat de îndată

Bugetul, rectificat de îndată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Teatrul Muzical - nevoit să-şi plătească angajaţii singur, iar pentru colaboratori să găsească surse proprii * PDL vrea suspendarea directorului Florin Melinte *

Aleşii locali au fost convocaţi ieri la o şedinţă de îndată pentru rectificarea bugetului local şi deblocarea banilor. Proiectul de hotărâre buget supus votului în regim de urgenţă viza, după cum ne-a explicat directorul economic al Primăriei, Doina Stamate, suplimentarea veniturilor şi a cheltuielilor din buget cu 380.000 de lei.

Practic, documentul era la fel ca acela respins la şedinţa ordinară de marţi, însă fără alocarea de 95.000 de lei ca subvenţie la Teatrul Muzical. Adică era exact cel susţinut de preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe a CL, social-democratul Aurelian Constantin.

După cum am aflat de la directorul economic Doina Stamate, Teatrul Muzical a găsit soluţia de a-şi plăti colaboratorii din venituri proprii şi în felul acesta are bani să plătească salariile angajaţilor. Cei 95.000 de lei pe care îi solicitase vor intra în fondul de rezervă al bugetului. 

Comisia 1 întreabă, Muzicalul tace

Preşedintele Comisiei nr. 1 de Buget-Finanţe a CL, Aurelian Constantin, ne-a explicat motivul pentru care nici el, nici Comisia nu au fost de acord cu alocarea suplimentului de subvenţie la Muzical:

„Când a început evaluarea teatrelor, Comisia special abilitată era condusă de dl Gheorghe Bugeag. Dumnealui a sesizat anumite aspecte: erau sume care se plăteau o dată pe salariu şi o dată drept colaborări pe Legea nr. 8”.

„Problema era că aceiaşi oameni care aveau salarii erau plătiţi şi în calitate de colaboratori. Şi aici era şi Florin Melinte, care semna o dată ca manager, dar şi ca prestator, ca regizor. Erau şi alte persoane precum Laura Sava sau fiica ei”.

„Am văzut şi contracte cu o societate incompatibilă, condusă de sora directorului artistic Laura Sava, în valoare de 800 milioane.  Dl Director Melinte ne-a spus că evaluarea lui se face pe contractul de management avut, ce a realizat şi ce nu”.

„Atunci s-a pornit o anchetă pe Comisia de Buget-Finanţe. S-au solicitat mai multe documente. Ne-au fost prezentate iniţial o parte din răspunsuri, urmând ca partea a doua şi cea mai importantă să o primim după reorganizarea teatrului, pe motiv că nu au oameni care să facă rost de documente”.

„Şi de atunci îi tot chemăm la Comisie şi nu vin. Au spus că ne trimit sau că au trimis documentele, dar nu am primit nimic. Rectificarea a fost singurul moment în care am putut să-i chemăm aici şi au trebuit să vină”.

„Au venit nepregătiţi, spunând că nu trebuie să ne dea  ei răspunsuri! Susţineau că întrebările vizează bugetul anilor anteriori deci ce mă mai interesează ce e acolo? De aceea am ţinut să mi se răspundă la întrebări, să am documentele”.

„Nici măcar nu au semnat fundamentarea pentru cei 95.000 ceruţi. Am ţinut la punctul meu de vedere, ştiind ce e acolo! Să-şi ia banii de unde au. Este necesar un audit la Teatrul Muzical”, ne-a declarat Aurelian Constantin.

Şi iată că spusele lui s-au adeverit. Lipsit de cei 95.000 de lei de la bugetul local, Muzicalul îşi va plăti, totuşi, angajaţii. 

PDL vrea suspendarea directorului Melinte

Consilierul local PDL Mihai Alin, cel care a condiţionat votul pe buget de demiterea lui Melinte, cere acum suspendarea directorului: „Teatrul Muzical avea bani de salarii, dar îi ţinea să-şi plătească colaboratorii. În primă fază se pare că nu se poate face demiterea lui Melinte, pentru că are un contract de management care permite demiterea lui doar în cazul unei reevaluări sub nota 7”.

„Până se întruneşte comisia de analiză a teatrelor, PDL cere suspendarea dlui Melinte. Este evident, din moment ce a dus banii în alte părţi decât unde trebuie, nu putem accepta situaţia asta”, ne-a declarat Mihai Alin.

Citit 649 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.