Secția 4 Poliție s-a mutat la Liceul CFR

Secția 4 Poliție s-a mutat la Liceul CFR
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Până în vara anului 2026, sediul Secției 4 Poliție se va afla, provizoriu, în incinta Liceului Tehnologic ”Carol I” (fostul CFR), de pe bulevardul George Coșbuc. Asta deoarece clădirea în care funcționează de regulă circa situată în cartierul Micro 39 A, pe strada Doctor Mihail Petrini și unde sunt arondate mare parte din zona I.C. Frimu și cartierele din zona Aviației, intră într-un amplu proces de renovare.

Lucrările care vor dura doi ani promit să facă din secția care nu a fost niciodată reabilitată o instituție modernă, care să corespundă atât cerințelor personalului, cât și ale cetățenilor care îi vor trece pragul. Sediul provizoriu de la Liceul CFR va funcționa, așadar, în clădirea Centrului Național de Calificare și Instruire Feroviară, accesul făcându-se dinspre bulevard. Reabilitarea Secției 4 face parte dintr-un proiect finanțat cu fonduri europene prin PNRR, dar și din fonduri naționale. Valoarea totală este de 3.494.881,96 de lei, din care contribuția comunitară este de 1.943.454,39 de lei.

Contractul de finanțare a fost semnat între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 - Valul renovării și vizează modernizarea în scopul creșterii eficienței energetice a clădirilor publice.

Citit 5048 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Mai 2024 10:01

3 comentarii

  • postat de Gogu
    Miercuri, 29 Mai 2024 10:26
    37.251.220.***
    Avem mare nevoie de POLIȚIE ! Este bună locația la liceul CFR, dar personal cred că la liceul metalurgic era mai VIZIBILĂ !
    2
    4
  • postat de Das
    Duminică, 26 Mai 2024 16:30
    89.137.229.***
    Ar trebui sa lase sectia cu totul la liceul 3 ca e loc destul si e si parcare si la fostul sediu sa fie doar o anexa sau ceva.
    2
    15
  • postat de Traian
    Duminică, 26 Mai 2024 12:05
    86.120.239.***
    In loc să scape de aceste reminiscențele comuniste MAI cheltuie bani pe modernizarea lor. Secțiile de Poliție au rămas de pe vremea când exista o singură mașină de Poliție pe întregul oraș, de aceea dispunerea personalului în secții locale se făcea pt a interveni mai rapid.
    8
    17

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro